Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

supergaska

preparat na bolace nogi

Polecane posty

Jakie preparaty/maści stosujecie na tzw.uczucie ciężkich zmeczonych nóg? Nogi w górze, moczenie w wodzie z solą itp. znam, ale na lekach/kosmetykach nie znam sie za bardzo.

ja z kosmetyków stosowałam lioven i venospray. Ten drugi lepszy. Słyszałam o maści z kasztanowca, ale nie stosowałam nigdy. Poza tym jest jeszcze lioton1000.

Gość kataryna78
Ja używałam zawsze phlebodia i venospray do schłodzenia.

Moim zdaniem veno spray jest bardzo pomocny, zawiera mentol więc super chłodzi nogi a w czasie tych upałów był zbawienny dla moich nóg, dodatkowo ma w swoim składzie diosminę która poprawia przepływ krwi. Według mnie na zmęczone, obolałe nogi to doskonały środek.

mnie na bolące nogi pomogła dieta oczyszczająca warzywno-owocowa wg dr lek. med. Ewy Dąbrowskiej - po 2 tyg. diety miałam wrażenie, że ktoś mi podarował nowe nogi - fantastyczne uczucie http://www.ewadabrowska.pl/

Gość zakatarzonaodtygodnia
mnie zaden preparat nie pomógł w 100%. najlepszy jest ruch, jesli praca jest siedząca i odpoczynek kiedy cały dzień biegamy lub stoimy. venospray i lioton1000 mogę polecić, cos tam pomogły, innych nie znam.

Gość lekkona
żel ziaja z kasztanowca- śmiesznie tani i skuteczny zupełna rewelacja: żel z Yves Rocher, taki jasnozielony z ziarnopłonem- jest kapitalny!

Gość lady bronka
miałam maść z kasztanowca z herbapolu zdaje się, nie pomogła. venospray znam, jest dobry, poza tym że chłodzi zawiera pantenol, więc skóra jest gładka i bez podrażnień ;)

Gość wanda.....
stosowałam lioton, ale jak dla mnie smierdzi, maść z kasztanowca mi nie pomogła. jest lepiej od kiedy chodzę na basen. ostatnio kupiłam tez ten venospray, faktycznie nie jest zły, mam tylko nadzieje ze jest wydajny...

Gość stracz
mnie przy intensywnym korzystaniu venospray wystarczył na miesiąc, ale to było w wakacje i było ciepło. teraz starcza na 2x dłuzej

ja jestem po 16-18 godzin na nogach ale bóli żadnych nie mam. spożywam dużo wywarów kolagenowych.może w diecie tkwi problem?

Gość Legpain
dokładnie, dobra dieta eliminuje wiele dolegliwości. przy bólach i puchnięciu nóg należy odstawić, a przynajmniej ograniczyć sól, jeść sporo warzyw i owoców. pomaga też aktywność fizyczna. do tego mozna wspomóc się preparatami z diosminą, np. venospray chłodzi i poprawia krążenie.

Gość mziba
mniej soli i sporo wody niegazowanej czesto pomagają. jesli do tego włączy się aktywność fizyczną powinno być lepiej. venospray czy podobne preparaty z diosminą przyniosa na pewno ulgę, szczególnie jesli nogi bolą w pracy i ma się jak rozruszać.