Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ana BELLA

Kombinezon TCHIBO

Polecane posty

Gość Ana BELLA

Pomimo tego, iż temat "zimy" jest jeszcze odległy, JA postanowiłam już zaopatrzyć synka na zimę, z racji tego że ceny tych kombinezonów są na allegro zadawalające :P Mam tylko pytanie do WAS drogie mamy które miałyście kombinezonik z tej firmy. Mój synek ma 4 latka (skończył w sierpniu), jest przeciętnym chłopczykiem o wzroście ponad metr - 106 cm). Nie wiem czy kupić rozmiar 98/104 czy 110/116. Nie chcę aby kombinezonik starczył tylko na rok, ale i nie chcę aby synek się w nim "utopił". Proszę o rady :)

Ale tak na logikę. Jak dziecko ma 106 cm to jakim cudem ma wejść w ubranie na 98 cm? Jasne ze 110-116, myślę, ze większego nie trzeba. Moja córa ma prawie 4,5 roku i nosi teraz 110, myślę, że na zimę będzie 110-116. Nie wiem jak się mają rozmiary Tchibo, ale jakby się nie miały to 98 będzie przecież za mały, szczególnie ze do zimy jeszcze ze 2-3 miesiące.

Gość Ana BELLA
Wiesz to zależy od rozmiarówki jaką ma dana firma. Z nexta np. koszulki zamawiam synkowi 98 bo są na niego dobre, ale spodnie nosi już na 110. Więc jak widzisz, z tymi rozmiarami różnie jest i dlatego wolałam zapytać :)

Gość Ana BELLA
up :P

Gość fl"on"dra
up

Gość rozmiarówka
Rozmiarówka w Tchibo jest trochę "na wyrost". Przedział 98/104 jest bardziej na dziecko 104 +. Ale 4 letniemu bez sensu jest kupować, bo nie wiadomo czy nie wyrośnie do wiosny. Nie wiem, jaki kombinezon oglądałaś, ja miałam w zeszłym roku, model z zeszłego roku, i ma on trochę plusów takich jak: łączenie kurtki ze spodniami, gumki na nagdarstkach, wzmocniony materiał na kolanach i pupie. Ale porażką dla mnie był sposób uszycia kaptura, bo jak zapniesz dziecku kaptur to zapięcie wchodzi mu na usta (chyba zamek jest wszyty za krótki i kaputr się podnosi). Zamek przy kurtce był koszmarny, tzn często się wcinał w materiał więc rano jak człowiek się spieszy trzeba było uważać. A poza tym to OK.

Gość rozmiarówka
Ten jest inny, ja miałam spodnie bez szelek . Mój syn w zeszłym roku miał 3 lata i nosił 98/104. Kurtka też ma inne zapięcie, więc może się poprawili :) Spodnie na zdjęciu mają gumkę przy nogawkach więc to zawsze dopasujesz a jak będą za długie to odsuniesz zamek i podwiniesz. Ja bym kupiła większy rozmiar. Pod kurtkę musisz ubrać jeszcze parę warstw, w spodniach codziennie przez całą zimę chodził nie będzie. Z tchibo mogę Ci polecić fajne dzinsy z podszewką polarową, za jakieś 3-4 tyg. powinny się pojawić. To nie reklama, nie pracujęw tchibo, po prostu lubię ten sklep :) mimo niektórych niedoróbek.

Gość Ana BELLA
masz linka do tych spodni?? Ja nie zważam na to czy reklamujesz czy nie. Jak mi się coś podoba to kupię, jak nie to nie. Więc bez obaw :) ja jeszcze nic od nich nie kupiłam więc możesz coś polecić jak dasz radę :)

Gość rozmiarówka
http://www.tchibo.pl/ Musisz sprawdzać co środę, bo mają tygodniowe oferty. Ja mieszkam poza PL i mam w okolicy sklep, w którym oferty są jakoś 2-3 tygodnie do przodu. We wrześniu powinny być w ofercie kombinezony za podobną kwotę (50Eur). W sklepie internetowym tego jeszcze nie ma, mam tylko papierową gazetkę.

Gość rozmiarówka
Dokłdnie, to ten model. W ogóle będzie tydzień z ubraniami dla dzieci, kombinezony, buty śniegowce (dopiero w tym roku będziemy testować jak się spisują) Dżinsy ocieplane, bluzy itp. Wow, ktoś na allegro się spieszy jak już to ma :)

Gość Ana BELLA
He he tak tak spieszą się :P liczy się kasa....taniej kupisz drożej sprzedasz. Ja jednak zdecyduję się najprawdopodobniej na ten pierwszy co przesłałam tyle ze w rozm. 110/116 bo wydaje mi się łądniejszy. A Ty jak sądzisz?? może w gazete ten nowy łądniej wygląda??? tu wydaje mi sie taki ciemny...a ja lubię jasne kolorki

Gość Ana BELLA
A są jeszcze inne kombinezony w nowej ofercie czy tylko te??

Gość rozmiarówka
Spodnie to ciemny granat a kurtka trochę jaśniejsza, ale pierwsze zdjęcie dobrze oddaje kolory (w linku który przesłałaś). Dla chłopców jest tylko ten kombinezon, dla dizewczynek jest różowy szał :) Kup co lubisz :) ale jak masz ruchliwe dziecko, to czeka cie częste pranie.

Gość rozmiarówka
Będzie jeszcze kurtka z kapturem, ale ciemnogranatowa, 37eur, bezrękawnik z kapturem, 24Eur. Fajnie mi się pisze ale muszę lecieć. Drugie dziecko idzie jutro do przedszkola, więc dziś lecimy do zoo. na wszelkie pytania odpisze później

Gość Ana BELLA
Oki dzięki :) nie mam już pytań :)