Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szyyyyyyyyybkkkopooa

Błagam o pomoc, angielski, jedno zdanie.

Polecane posty

Pomóżcie, proszę. Jakbyście przetłumaczyli takie zdanie: " Have students place one of he candy game markers in the grid (chodzi o siatkę współrzędnych)" ?? Błagam!!

tak, to oryginał z ulotki. Chodzi właśnie o tę konstrukcję have+ czasownik + to.. , też nie mogę tego rozkminić :o

Gość janusz z bydgoszczyy_
grid to siatka, albo takie kreski krzyzujace sie np jak w grze kolko i krzyzyk. czyli niech uczniowie cos tam w tą kratke wez brak podstawowej znajomosci angielskiego skreśla cie u mnie na miejscu. kobieta powinna wladac jezykiem angielskim lepiej niz polskim inaczej funkcjonuje w moim odczuciu jako mutantka. ogolnie tylko niskie pokraki i wielko girzaste mutantki nie znaja elementarnych podstaw angielskiego wstyd

have plus osoba plus czasownik to = niech ktos cos z robi / spraw zeby ktos cos zrobil niech glupie babsko wie ze facet zawsze zna angielski lepiej

Gość NIE WIEM CO TO JEST
candy game-jakas gra cukierkowa....jak rowniez czasownik place powinien byc w czasie przeszlym a nie w terazniejszym bo z have jest zawsze placed. Zdanie brzmi mniej wiecej tak: Czy studenci umiescili wskazniki/markery gry na siatce wspolrzednych

Gość NIE WIEM CO TO JEST
teraz dojrzalam ze tam jest jeden z wskaznikow a nie wskazniki wiec poprawka ;)

chyba zle przepisalas. Have students place one of he candy game markers in the grid czy Have students placed one of the candy game markers in the grid ale to zdanie w dalszym ciagu jest jakies dziwne

Janusz - :D swieta racja :D no z ta siatka to racja. Ale ogolnie zdanie nie ma sensu. Nawet z siatka. No chyba ze to cos o czym nie wiadomo

No pewnie jakbysmy zobaczyli ta ulotke i co reklamuje to mialo by wiekszy sens :)

Gość NIE WIEM CO TO JEST
Janusz-pierwszy raz slysze taka konstrukcje :P A rozmawiam tylko i wylacznie po angielsku juz od 6 lat.

barakuda debilko nie czytalas co napisalem??? jelopko ogarnij sie i czytaj ze zrozumieniem have + os + czas w bezokoliczniku = sprawic ze ktos cos robi klooorva takie to tempe ze przykladow trzeba pacz i sie ucz od pana a potem ssij pałe z wdziecznosci have barakuda suck Janusz's cock = niech barakuda ssa janusza pytonga. kapujesz tera dzido złamana?????

ja to w szkole sredniej sie uczylem i pamietam do dzis bo jestem facetem wiec mam pamiec jak slon a nie jak babsko nawet nie wie co gada jak twoj angielskin jest na poziomie chavsów brytyjskich tonic dziwnego poszukaj se w skaizce gramatycznej czy an necie te konstruckej potem ssij mi pale z wdzicznosci ze ci oczy otworzylem te z bielmem slepoty

Gość olivia dunhamm
buhahahaha niema to jak zapytac polaczka

jelopy przez waszą glupote brzydze sie siebie ze musze tu z wami na jednym forum przebywac

Gość drzesz morde janusz a sam
nie potrafisz przetłumaczyc. jak sie stosuje have to akurat powszechnie wiadomo.

Janusz to 100% (czytaj :rozbuhany i ograniczony samiec) daj czadu januszku! Nie ma to jak pokazac nam kobietom jak to angielskiego nie znamy :D

oj potrafie kooorva masz tlumaczenie każ uczniom polozyc pionki do cukierkowej gry w kratkach koorva zxadowolone? jestem zawodowym tlumaczem pipy żal mi was w szkoe, sie nie uczyly bo to takie ociemniałe to teraz tylko wstyd na cala europe polki co po angielsku potrafia tylko sie wysrac

Gość myszellyna
Się znacie kurva wszyscy jak Kwaśniewski na hodowli krów, proponuję najpierw postudiować angielski, a potem krzyczeć, że ktoś coś źle przepisał albo jest gamoniem bo się na czymś nie zna. Have+bezokolicznik+bezokolicznik to forma grzecznościowa albo rozkazująca (chodzi o tryb), tak jak napisał ktoś wyżej: w zdaniu tym będzie to oznaczało "Niech uczniowie umieszczą jedną słodycz na siatce". - tryb rozkazujący "Spraw/uczyń, by uczniowie...." - forma grzecznościowa. To jaką wybierzesz, zależy od kontekstu i formy całości. Tumany 🖐️

no to ja na poczatku to napisalem nieeeeeee? poczytaj sobie i potem gdakaj

Gość ..januuuuuuuusz!
dobrze gadasz! niby kazdy "zna" angielski a takiego prostego zdania nie potrafia rozkiminic buahaha. Smutne to :P

zjadła zapewne literke t na 20000000% powinno byc the a nie he proste wystarczy sie domyslec ale najpierw trzeba bylo by sie nauczyc myslec logicznie

Gość qwqw
janusz z bydgoszczyy_ nie udawaj mądrego:> obrażasz innych, to tylko 1 konstrukcja gramatyczna, ciekawe jak gadasz po angielsku buhaha :D

flułentli uboga dziewko córka kmieca

Gość myszellyna
A wy wyszliście kiedyś poza podręczniki, czy operujecie tylko tym, co znalazło się w książeczce samouczku lub co powiedziała pani Ania w szkole? ( to a propos tego, że nie ma czegoś takiego jak THE candy). Proponuję poszperać, bo mnie się nie chce :o 🖐️

janusz z bydgoszczyy_ Jesteś strasznie wulgarnym, ograniczonym typem, wrzodem na dooopie, przechwalasz się znajomością angielskiego, a polskiego nie umiesz cwelu!

nie musze umiec polskiego bo nie mam zkim gadac po polsku - z wami?? ja nie musze zwiekszac poziomu ponad wasz wiec nie mam zamiaru sie wysilac ze swoim polskim moim angielskim wiecej moge zdzialac wiadomo przeca ze teraz tylko ludzie z angielskim są wazniejsi od ludzi z polskim WSZĘDZIE NA CAŁYM SWIECIE