Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sutlive

escapelle dla obawiających się

Polecane posty

moja rada... Nie sie nie bójcie. Takich słów oczekiwałam ok 1 mc temu gdy zaliczyłam wpadkę w samą owulację. Escapelle po 5 h i w ciąży nie jestem. Stres wtedy był tak ogromy ze mnie praliżował(mowa, i czyny) wówczas szukałam i czytała wiele głupot. Napisene jest na ulotce ze w 1 dobie po wpadce skutecznośc wynosi 98% i tak jest! Głupoty napisane w necie o ciążach po escapelle to nieprawda. Może to kogoś uspokoi.....

prawda, prawda, jezeli ktos zaliczyl wpadke w sama owu i wziol tabletke w ostatnim momencie np po 60godzinach czy wiecej.. ciaza w takim wypadku jaknajbardziej jest mozliwa.. zreszta o tym chyba tez w ulotce pisza ;)

Gość katastrofaMałżenska
a idź szatanie

Gość Byłam w ciąży mimo wzięcia esc
pelle po 40 godzinach. Zaczelam się cieszyc i okazalo sie ze mam ciaze pozamaciczna tak wiec moje szczescie nie trwalo zbyt dlugo. W ostatniej chwili trafilam do szpitala z krwotokiem wewnetrznym... Na drugi dzien juz bym nie zyla! Dziewczyny!!! Nie bierzcie tego... Teraz juz rozumiem dlaczego niektorzy lekarze nie przepisuja tej tabletki. Ja bynajmniej mialam z tym problem...

Gość millow
Wiadomo, że nic nie jest pewne w 100% i od każdych reguł sa jakieś odstępstwa. Organizm ludzki to nie maszyna i nie możemy przewidzieć jego reakcji, jednak skuteczność Escapelle nie bez powodu określa się np na 98% w przypadku wzięcia w ciągu 20 pierwszych godzin - podejmujemy przecież ryzyko że wstrzelimy się akurat w te dwa procent. Ale nie popadajmy w paranoje...

Gość Michał Zaradny
Witam Oczywiście, że skuteczność tabletki antykoncepcji awaryjnej jest bardzo duża, a im wcześniej zostanie przyjęta tym jej skuteczność jest większa. W sytuacjach kiedy stosowana metoda antykoncepcji zawodzi jest to jak najbardziej rozsądna metoda antykoncepji, mamy 72h, aby zabezpieczyć się po stosunku. I jeżeli tabletka zostanie przyjęta w zalecanym czasie to ryzyko zajścia w ciąże jest naprawdę małe. Bezwzględne ryzyko wystąpienia ciąży pozamacicznej jest prawdopodobnie małe, ponieważ lek zapobiega owulacji i zapłodnieniu. Ciąża pozamaciczna może się rozwijać pomimo występowania krwawień z macicy. Dlatego nie zaleca się stosowania leku u pacjentek z ryzykiem wystąpienia ciąży pozamacicznej (zapalenie jajowodu lub ciąża pozamaciczna w przeszłości). Więcej na temat antykoncepcji awaryjnej dowiecie się na www.wpadka.pl. W razie jakichkolwiek pytań pod adresem http://wpadka.pl/zapytaj-eksperta możliwy jest kontak z ekspertem, który odpowie na każde Twoje pytanie. Pozdrawiam --- eRzecznik serwisu www.wpadka.pl masz 72 godziny Konkurs na najlepszego DJa Polski, poleca DJ S.K.Pelle sprawdź www.wpadka.pl/konkurs

Gość mydestinationnnnnn
ja pod koniec sierpnia wizelam jedną i we wrześniu też. Pojawiła mi się tylko wcześniej miesiączka a może po prostu krwawienie.

Gość mydestinationnnnnn
no ale juz więcej nie zamierzam bo tego za często nie można brć gdyż jest to duża dawka hormonów. Wzięłam je bo podczas din płodnych pękła mi prezerwatywa. Jakieś felerne te gumki były :o ale zakupiliśmy inne i te są ok :)