Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość tam gdzie piździ

rodzina mnie zaprosiła tam gdzie piździ, czyli każdy wie :)

Polecane posty

Gość tam gdzie piździ

pojechałem i byłem tam kilka dni, fantastyczne powietrze i żadnego przemysłu a wieczorami ten zapach gnijącej kapusty na polach i obornika oraz lasy i lasy i trochę grzybów w lasach zebranych a wieczorami ogniska, nie grillowanie ale właśnie ogniska i do wielkiego gara żeliwnego posmarowanego smalcem wkładaliśmy to co na polu urosło, czyli ziemniaki i cebulkę oraz seler i buraki kładąc warstwami oraz boczek surowy i szynkę oraz kiełbasę i to się piekło nad ogniskiem z doprawami soli i pieprzu oraz papryka i pomidor , gdy pierwszego dnia przybyłem na wieś tam gdzie piździ to sklepowa powiedziała abym spróbował wiejskiej kiełbasy, była pyszna i taka wiejska lekko podwędzona na jałowcu, więc kupiłem aż trzy kilogramy kiełbasy i boczek gotowany i to wszystko poszło do gara żeliwnego i to w nocy nad ogniskiem się piekło a przy ognisku osób 15 i browar jest, ktoś tam jeszcze coś dołożył do gara jako dodatkowo szynkę lub inne, jest jakieś wino własnej roboty jest i muza jest a zapach fantastyczny , po dwóch godzinach otwieramy gar żeliwny i FANTASTIK color , więc talerze są przygotowane i frajda i uśmiechy, pychota i z kontenerów znika browar :) nad ranem tylko chrapanie było słychać najedzonych i opitych ale postanowiłem trochę kupić tej wędliny i zabrać do Warszawy to zapytałem wprost, czy ta wędlina jest przebadana przez weterynarza i co było w tym garze w czasie ogniska to usłyszałem, nikomu nie zaszkodziło i było świeże , smalec był z psa i trochę koniny a kiełbasę to u nas taki jeden w stodole produkuje ale to dziwne, że wiejskie psy i koty znikają bez śladu :(

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować