Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ludzie z wada wymowy

Osoby ktore maja wade wymowa! Jak dajecie sobie rade?

Polecane posty

Ja wypowiadam wyraznie "sz", jak mowie troche wolniej to mowie nawet wyraznie. Ale ogolnie czasami robie bledy w wymowie tam gdzie powinno byc "d" wypowiadam "t" tam gdzie powinno byc "c" wypowiadam "s" tam gdzie powinno byc "cz, rz" wypowiadam "sz" jak mozna sobie z tym poradzic? Czy da sie to wyleczyc u logopedy? prosze, odpowiedzcie? Czy bede miala szansa nawet znalezc prace lub isc na studia z taka wymowa. Przeciez pewnie nawet pracy w zabce czy biedronce nie dostane bo jak przyjdzie klient to powiem pewnie "sien dobry" zamiast "dzien dobry":( czasami tam gdzie powinno byc "w" w wymowie wypowiad "f" i na odwrot.

Gość djhs
wsadzamy pysk w doniczke i do przodu!

Jest wiele miejsc pracy gdzie nie będziesz miała kontaktu z klientem, tylko z kilkoma osobami w pokoju/biurze. Czy pomoże Ci logopeda - na pewno ! Ale jak bardzo to tylko on Ci powie :) Uszy do góry. Na świecie żyją ludzie bez wszystkich 4 kończyn, to Ty sobie nie dasz rady !!!

Gość Halszkaa88
Ja też mam wadę wymowy, konkretnie seplenię. Źle wymawiam sz, cz, ż, do tego jeszcze dochodzi kiepska dykcja.

Gość jaceki
bałdzo źle :(

Ja sie bardzo tej swojej wady wymowe wstydze, ludzie smieja sie ze mnie, dogaduja mi, nie wiem jak powinnam dalej z tym zyc. Rodzice nie dadza pieniedzy na logopede, poniewaz twierdza ze szkoda wydawac na takie rzeczy pieniadze.

Gość Halszkaa88
Ja np. nie zgłaszam się z tego powodu do referatów. Raz miałam jeden wygłosić, to wszyscy się ze mnie śmiali, a prowadząca stwierdziła, że "czegoś tak koszmarnego nie słyszała".

Jak pojdziesz do przychodni ogolnej to pogadaj i powiedz ze prosisz o skierowanie do logopedy a rodziece nie maja kasy. Może się uda. Ludzie głupi, durni, niewrażliwi i niedojrzali - będą się smiać. Ja się nie śmieje z takich osób. W pracy to jest początek najtrudniejszy, potem jak ludzie Cię poznają to się przyzwyczają. Walcz o logopedę !

Mam 17 lat, rozmawialam z rodzicami to powiedzieli mi bym mowila wolniej. Wtedy kazdy wszystko zrozumie i taka jest z nimi gadka, nie umiem do nich dotrzec. I wtedy bede miala logopede za darmo jak pojde do tej przychodni. Za pol roku strzeli mi 18stka, wtedy tez moge liczyc na darmowego logopede?

Gość do BSA
kobiete zawsze możesz opluc jak się ciebie śmieje, a facetowi poprostu przywalic ;)

Gość do BSA
to poproś inną kobietą by jakiejś drugiej kobiecie przywaliła. Ja często tak robie, nie bije kobiet ale np. nasyłam na nie swoje agresywne koleżanki :)

Gość faddfs
Ja to mam wyjebane na to. Zlecenie gwałtu dla kobietu i polanie kwasem oraz dla faceta pobicie takie dotkliwe by był kaleką do końca życia.

Gość do BSA
Ale to lepiej jesli kobieta skacze z lapami do kobiety niz do faceta. I powinna sobie jeszcze takiej 3 razy slabszej od siebie szukac zeby jej nie oddala. Ja w szkole zawsze sobie wynajdywalem slabszych chlopcow i wyzywalem sie na nich

Gość czarna taranula
Jesli chodzi o jakanie sie to mam znajomego ktory ma ten problem. Mowil ze jak mowi wolno i sie nie denerwuje to jest w miare OK, gorzej jak wlasnie nerwy chwyca albo czlowiek ma szybko cos powiedziec.:(. Ten moj znajomy ma to jakanie dosyc powazne ale nie widzialam zeby sie ktos z niego smial, moze dlatego ze tonie w Polsce jest. Facet jest kolo 30tki, ma zone, dzieci.

Gość Jąkający się człowiek
Niestety z jąkających to się wszyscy śmieją. Zarówno nauczyciele w szkole, często koledzy, koleżanki . Ciężkie i do dupy takie życie

Gość misiu spij juz
A ja nie mowię dobrze "r" :) i jakoś się przyzwyczaiłam do tego, niektórzy nawet uważają, że jest to seksowne ale mnie nie przeszkadza tak bardzo :D

Gość hmmmm.......
Ja też mam wadę wymowy i w dodatku podczas stresu mówię b. szybko :/ Jakoś daję sobie radę, a pracuję z klientami. Autorko idź do logopedy!!! Najpierw odwiedź lekarza rodzinnego, żeby dał Ci skierowanie

Gość Jąkający się człowiek
Co innego nie mówić" r" a co innego sie jąkać

Gość do ludzie z wada wymowy
chciałbym z tobą pogadać , to moje gg 1485566

a mozemy na meila? gg mam zawieszone