Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MOŻE NATIVE SPEAKER WYPOWIE SI

JAK NAUCZYC SIĘ MÓWIC SWOBODNIE PO ANGIELSKU?

Polecane posty

Potrzebuje wskazówek, może ktoś mi doradzi, otóż chcialabym umiec swobodnie poslugiwac się językiem angielskim. Uczyłam się tego języka 4 lata w liceum, 1,5 roku na studiach. Nigdy nie chodzilam do żadnej szkoly językowej ani na korepetycje. Powiedzmy, ze jakies podstawy mam. Chodzi o to bym nauczyla sie rozmawiac w tym języku, jak to zrobic? Jaka metoda uczenia jest najlepsza, ewentualnie do jakiej szkoly sie zapisac, a moze są jakies kursy przez internet? Dodam, że zalezy mi na nabyciu takich umiejętnosci językowych bym mogła pracowac na takich stanowiskach, jak: pracownik biury, asystentka, recepcjonistka, stewardessa....itp. Mama jeszcze pytanie, czy warto robic jakis certyfikat, jeśli tak to jaki w moim przypadku będzie najlepszy. Bardzo prosze o porade i odniesc się do mojego konkretnego przypadku.

Nikt się nie wypowie? Ja wiem, że taraz to kazdy zna ten język ale bywają wyjątki, ja własnie do nich należe i bardzo chcialabym ten język ogarnąc, w jaki sposob najlepiej sie uczyc...?

człowiek jezyka uczy się w takiej kolejnosci: najpierw słucha, czyta, pisze i dopiero na koncu zaczyna coraz płynniej mówić ponieważ to najtrudniejsza do nabycia umiejętność. żeby dobrze ograniać jezyk musisz sie go najpierw dostatecznie dużo obsłuchac. najlepszym rozwiazaniem byłby wyjazd za granice tam nie miałabyś innego wyjscia ale to moze być traumatyczne ale najskuteczniejsze. certyfikat jak najbardziej, ja zeby sie nauczyc jezyka wybralam najgorsza z mozliwych metod bo poszlam na filologie na studiach:D

wyjazd za granice odpada, przynajmniej w najblizszym czasie...co do jednego zgadzam się z Tobą, by zacząc samemu mowic najpierw trzeba sie osluchac....zatem mam kolejne pytanie, czy są jakies portale w ktorych dostępne są darmowe audiobooki wraz z umieszczonymi na stronie tlumaczeniami?

nie wiem jak teraz jest na stronach bbc ale kiedys znajdywaly się tam bardzo fajne nagrania z krótkimi objaśnieniem bodajze na końcu. sciagalam masowo i słuchalam kiedy tylko mialam czas bo bardzo fajnie mialy posegregowane słownictwo z poszczególnych tematów. no i dodatkowo ćwiczysz słuchanie. ;) poszukaj tutaj moze coś ciekawego znajdziesz http://www.bbc.co.uk/polish/learningenglish/

Ja równiez poszłam na filologię:D nanami-san, na jaką fil. się zdecydowałaś?:) I jaki poziom języka przed rozpoczęciem nauki na studiach był?:) Wydaje mi się, że ok jest oglądanie telewizji w obcym języku, najlepiej z napisami! Filmów itd.