Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwiony brakiem wody :(

POMOCY,MOZE KTOS SIE ZNA NA NIERUCHOMOSCIACH I PRAWIE

Polecane posty

Gość Zmartwiony brakiem wody :(

itam. Mam problem i proszę o pomoc. Jestem właścicielem lokalu oraz udziału w nieruchomości, której drugi wspólwłaściciel ma sporo większe udziały. Teren jest podzielony na działki, ale nie ma określenia co do kogo nalezy. Mam udział w całej powierzchni nieruchomości według aktu notarialnego. Sąsiad chce sprzedać jakąś część działki ale nie może bez mojej zgody. Twierdzi, że udziały kiedyś dawno temu zostały źle wyliczone i chce jeszcze raz to ustalić. Żąda bym się zrzekł swoich udziałów na jego korzyść a wtedy on sam podzieli działke i przyzna mi udziały wedlug własnego widzi mi się. nie godzę się na to, sąsiad grozi że wyłączy mi wodę (ze studni glębinowej) oraz kanalizację bo jest na jego terenie i w jego lokalu sa kurki. Pytanie, czy naprawde może to zrobić???? Wiem, że do współwłasności należą też urządzenia, ale nie wiem czy może mi zakręcić wodę, jesli jestem współwlaścicielem całości i mam udziały w nieruchomości. Bardzo prosze o pomoc, bo sprawa jest pilna, moge zostac bez wody i kanalizacji

Gość teatr rolski
do prawnika idź w te pędy, tutaj nie ma prawników, są tylko prawiki:)