Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie pojmuje tego......

Kobiety czemu bierzecie pigułki i niszczycie swoje ciała?

Polecane posty

Pinderak, a wiesz w ogóle po co między innymi kobiety miesiączkują? Złuszczanie nabłonka macicy, generalnie mówiąc oczyszczanie. Tej choroby nie można wyleczyć, w ogóle nawet nie jest chorobą, objawia się jedynie tym, że miewa się bardzo nieregularny okres, albo czasem nie miewa się go wcale. Wiem doskonale, że po odstawieniu pigułek problem nie zniknie, z tym, że jeśli odstawię to po to żeby dzieci urodzić.

Gość mireczkaa
ło boże, wiadomo, że pigułki są "przerabiane" w wątrobie- jak większość leków. Zero spontaniczności???? Ty chyba żartujesz??? Właśnie biorąc pigułkę możesz spontanicznie kochać się kiedy chcesz i jak chcesz. Z gumką musisz przerwać, zeby ją założyć, zmiana pozycji już wiąże się z ryzykiem- dajże spokój. Ja brałam tyle lat pigułki i nigdy o żadnej nie zapomniałam! Po pewnym czasie bierzesz je tak jak rano myjesz zęby :) I sorry, ale żeby dobrać dobrze pigułki wystarczy zrobić komplet badań. Ja miałam dobran eidealnie!

zdesperowana to ciesz sie ze jestes taka szczuplutka, co za przyjemnosc miec dupe jak kosz :O

Gość rf;ee
osobiście miałam pare podejść do tabletek i dałam sobie spokój. To nie dla mnie. Moze nie tyje ale mam wrażenie że ciało robi się gąbczaste, pojawia się cellulit, naczynka, wyłażą plamy po nawet niewielkiej ilości słońca, naczynka na nogach no i najwazniejsze nie mam ochoty na sex kiedy je biorę. Więc stosowanie ich kompletnie mija się z celem w moim przypadku. Poza tym jak słyszę, ze osłonowo powinnam jeszcze brać pare innych piguł to już jest dla mnie dowód że nie sa one neutralne dla zdrowia. Pewnie, jeżeli komuś maja pomóc na cos tam innego ok, ale osobiscie uważam że są bezpieczniejsze sposobu antykoncepcji.

Pinderak, dam sobie głowę uciąć, że braliby, choćby po to żeby gumek nie używać i nie martwić się że jakąś zaciążą. Poza tym co to za problem raz dziennie zażyć tabletkę, o wiele bardzie spontaniczność zabiera przerywanie gry wstępnej, żeby założyć prezerwatywę.

Gość mireczkaa
zdesperowana- chudzielec z Ciebie:)

Gość tumanyrazjeszcze
pinderak z tabletkami jest zero spontanicznosci??:O chyba wrecz odwrotnie. pewnie wypowiadaja sie te, ktore brac ich nie moga z jakichs tam wzgledow i sa zdesperowane :O

koncerny farmaceutyczne oklamują was ze to jest nieszkodliwe, chodzi o KASE jak zawsze :O teraz jestescie zdrowe i dobrze sie czujecie ale w srednim wieku na pewno wszystko wyjdzie, jakies choroby. A czy faceci by brali pigulki anty? szczerze watpie :O przeciez mozna uzywac prezerwatywy plus metody naturalne, a po urodzeniu dziecka zalozyc spiralke, choc co do spiralki to tez do konca nie jestem przekonana :O

Tak, tak, bo wszyscy wiemy, że metody naturalne są niesamowicie skuteczne. Daj już spokój. Nie chcesz brać, to nie bierz i odczep się od innych strasząc chorobami i cholera wie czym jeszcze.

ja bym mogla brac ale po prostu nie chce i moj chlopak student medycyny tez jest przeciwny. Jego matka tez jest lekarzem i tez jest przeciwko tym pigulkom :O ja mam 170 cm i waze 50 kg wiec jestem jeszcze chudsza od zdesperowanej ale nie widac tego tak po mnie bo mam wszystko na swoim miejscu, a pigulek nigdy nie bralam. A te kobiety ktore sie ciesza ze po pigulkach urosly im piersi sa po prostu glupie, z czego sie cieszycie? to jest akurat szkodliwy objaw brania tego swinstwa, a za 10 lat rak piersi :O

Gość mireczkaa
e tam, wszystko jest szkodliwe. Ja dzieci mieć nie chciałam, a uważam, że pigułki są najlepsza metoda antykoncepcji. Regularnie się badam, dbam o siebie- nie przesadzaj.

nie pojmuje tego...- najlepiej załóż topik o żuceniu palenia, wkońcu to też grozi rakiem :)

Gość ja86sia
ta... faceci nie brali by pigułek anty bo "są gumki i metody naturalne", które oni tak kochają... A swoją drogą, to prezerwatywy są droższe niż niejedne tabletki, więc na tym tez ktoś zarabia... Twoje argumenty są dość kiepskie... żeby mieć raka nie trzeba brać anty, wystarczy palić fajki, w codziennym życiu sami zabijamy się na różne sposoby, i choć anty na pewno nie są zdrowe, to nie znaczy, że jak ich nie będziemy brać to dożyjemy setki na superskutecznych naturalnych (obrzydliwych) metodach antykoncepcji...

ta, z pewnosci by brali, szczegolnie ze 85% zeby wziac zwykla przeciwbolowa to sie slaniaja jak tylko moga. chodizlo mi o spontanicznosc w zyciu codziennym nie o ruchanie gdzie popadnie bo mi sie nagle zachce :] martwic sie czy nie zapomnialam wziac blistra z soba jak gdzies wychodze etc

Jeszcze powiedz, że jesteśmy faszystkami, jako że większość pigułek antykoncepcyjnych na polskim rynku jest firmy Bayer. A jak wiadomo Bayer w czasie II wojny światowej przeprowadzał eksperymenty na Żydach.

Gość tumanyrazjeszcze
do nie pojmuje tego sio juz stad :o nie masz innych problemow, co sie tak nami przejmujesz?:O jak cos to my bedziemy chore, Ty nie bierzesz to sie ciesz jak Ci tak pasuje i skoncz ten temat!:O

Gość rf;ee
pewnie, ze koncerny chcą na tym zarabiać. Jak jesteśmy młode i zdrowe to nie zastanawiamy sie nad skutkami zdrowotnymi brania tabletek. Interesuje nas tylko skuteczność, ewentualnie wpływ na nasz wygląd. Mnie przeraża to jak lekarze łatwo przepisuja tabletki bez jakichkolwiek badań, a przeciwskazań jest trochę.

izka 89 a ty sie najpierw ortografii poducz a potem sie wypowiadaj. wole wydac wiecej na gumki niz miec raka albo dupe jak szafa trzydrzwiowa :O

no wiec wlasnie, dobrze napisae o tej firmie Bayer i czego sie po takiej firmie spodziewac? ;)

Gość ja86sia
nie pojmuje tego...... dupę jak szafa trzydrzwiowa możesz mieć również od innych rzeczy, nie tylko od anty (z resztą większość osób które znam nie utyło ani grama po anty, więc nie generalizuj)

Gość dziecko kochane nie podniecaj
a ten twój mądry chłopak ginekologię studiuje? Jakoś nie odniosłaś się do mojego wpisu. Czyzbym jakimś wyjątkiem była? Raczej nie, bo moje wszystkie koleżanki mają podobnie. A też latami zażywały tabletki anty. Zresztą nikt nikogo do tabletek nie przymusza. Chcesz co miesiąc się stresować czy aby nie jesteś w ciąży, bo okres się spóźnia - twoja wola. Ja wolę byc spokojna, że kocham się kiedy chcę i wiem, że więcej dzieci mieć nie będę

Gość fffdreeeeki
bo to kler ma tu misje i jeszcze zaplaca takiemu a wy sie nabieracie Ja za to nie pojmuję, jak ktoś może w XXI wieku oglądać sobie ślinę pod lupą, albo rozciągać śluz z pochwy w palcach i liczyć na to, że jest to skuteczna forma antykoncepcji. Mało tego, bywają ginekolodzy, którzy takie rzeczy zalecają. ahahahahah dobre!!!brawwwooo!!!!! Poza tym, co ty masz z tymi "ruchaczami", wybacz, ale swojego narzeczonego nie nazywam w ten sposób, ani tak o nim nie myślę. Musisz mieć niesamowity problem z osobowością, skoro uważasz, że seks jest przyjemnością tylko dla "ruchacza".

Jeden błąd i się czepiasz bo brak Ci argumentów - ciągle te same A moje pigółki akurat są innej firmy :P

Gość rf;ee
a bierzecie Asekurelle?

te badania sa czesto oszukane na korzysc firm farmaceutycznych ;) izka89 jakas ty naiwna i glupia. Nie, moj chlopak nie zostanie ginekologiem, ale i tak sie bardzo dobrze zna na medycynie ogolnej i lekach, wplywie lekow na zdrowie. na temat pigulek ma bardzo negatywne zdanie. Nigdy by nie chcial zebym brala to swinstwo.