Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość behemotowa

Łóżka dla dzieci z Ikea.

Polecane posty

Gość behemotowa

Witam. Czy Waszym dzieciom wygodnie jest spać w łóżkach z Ikea, takich o wymiarze 160/70? Do jakiego wieku dziecko korzysta z takiego łóżka?

moja ma 2 lata i 9 mies. śpi od kilku miesiecy w takim. mysle ze przynajmniej do podstawówki jej starczy

Gość Ana BELLA
oooo super temat, bo też zastanawiam się nad takim łóżkiem :)

Gość problem z powierzchnią
O , a ja się tak zastanawiam nad łóżeczkami dla niemowląt, ma któraś z Was takie proste drewniane z ikea? Ono jest strasznie tanie i nie wiem czy warto takie kupić, ale szczerze mówiąc chciałabym właśnie takie proste, drewniane, podobają mi się. Tylko nie wiem, czy nie rozpadnie się zaraz po złożeniu.

Gość behemotowa
Mój mały ma 21 miesięcy i śpi na Guliwerze, własnie z ikea, o wymiarze, który podałam wyżej. Moje dziecko bardzo wędruje w czasie snu i mam wrażenie, że to łóżko jest dla niego za wąskie. Być może to kwestia ,, wyrośnięcia'' dzieciaka z tych nocnych wędrówek. Sama nie wiem...

problem z powierzchnią - łóżeczko jak łóżeczko, jak dodasz pościel to nie będzie już wyglądało tak surowo. Rozlecieć też się nie powinno. behemotowa - chyba każde dziecko "wędruje" po łóżku, moja córka czasem śpi "do góry nogami", a czasem w poprzek z nóżkami zwisającymi z łóżka, chociaż teraz już coraz rzadziej.

Gość behemotowa
Scarlet, też macie łóżko o takich wymiarach? Mały czasami w nocy potrafi zejść z łóżka i spać na podłodze, na materacu z łóżeczka, który mu kładę przy łóżku.

Gość Ana BELLA
Tanie nie jest, bo z materacem wychodzi ok. 600 zł. Dlatego wolałabym trafnie wybrać.

Mi się właśnie te drewniane podobają, bardziej martwię się o jakość, bo cena jest porażająco niska w porównaniu z innymi łóżeczkami. Niby ikea powinna być ok, ale z tymi ich meblami też różnie bywa...

Gość mireczkaa
ja mam to tanie drewniane- córka ma dwa lata i ciągle w nim śpi. Tylko wyrżnęliśmy parę szczebelek.

Dziewczyny a czy takie łóżeczka sprawdzą się dla dwulatki która praktycznie całą noc kręci się po całym łóżeczku? Czy nie spadnie? Nie jest za wcześnie na takie łóżeczko?

Mamy szersze, bo na 80 cm, ale krótsze - na 135. Wprawdzie mała nie wychodzi cała poza łóżko, ale zdarzało się, że nogi zwisały na podłogę. Z tym, że na początku spania w nowym łóżku częściej jej się to zdarzało, teraz już rzadko (śpi w tym łóżku gdzieś od kwietnia). problem z powierzchnią - pewnie, że cena jest niska, bo ile może kosztować drewniana rama i kilka szczebelków? A chodzi Ci o te łóżeczka singlar? Bo teraz patrzę i widzę łóżko z tej serii dla większego dziecka za 135 zł, rzeczywiście tanio.

Dziecko przeniesione z łóżeczka ze szczebelkami na dowolne inne zawsze będzie "wędrowało". My dla naszej pociechy ze względu na warunki lokalowe kupiliśmy łóżko piętrowe w Abrze (pod spodem biurko, wbudowaną szafę oraz półki).Kilka pierwszych nocy bałam się,że z niego spadnie,więc prawie nie spałam.Ale obramowanie skutecznie to uniemożliwiło (nawet biorąc pod uwagę wysoki materac). Teraz kupiliśmy małą rozkładaną sofę.I z niej czasem spada :) http://www.abra-meble.pl/duzy-pokoj/sofy/sofa-miki.html (ma pomarańczową-fajny, intensywny kolor-w sam raz do pokoju dziecka)

Gość Hej, jestem mamą 4 dzieci
Ja tam od razu przenoszę dzieci na duże pojedyncze. Też z Ikei, ale nie z dziecięcego działu. Śpi im się bardzo dobrze. Grunt do dobrać odpowiedni materac.

Scarlett - mi chodzi o takie dla całkiem małych dzieci, ze szczebelkami, o pierwsze łóżeczko :)

Gość TakaSobieMama
Tez plnujemy zakup w Ikei i wybor padl na serie Kritter (lozeczko podane przez meaaa) mamy z tej serii stoliki krzeselka, dobrze sie sprawuja.

Gość mama zaraz dwojeczki
Dla synka mam rowniez lozeczko ( i cala ta serie) z Ikei, ale nie drewniane , a takie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80099144 I u nas tez swietnie sie sprawdzaja i jestem bardzo zadowolona. Synek skonczyl 2 tygodnie temu 2 lata i mysle, ze w tym lozeczku jeszcze troche pospi.

Gość TakaSobieMama
problem z powierzchnią - napewno nie sa to meble na wieki... ale na kilka lat wystarcza.... zanim sie zniszczy dziecko z niego wyrosnie ;) Sa dwie szkoly : kupic porzadne i zeby bylo na dluzej, albo cos tanszego i po iklku latach zmienic.... Ja wybieram ta druga opcje bo nie uznaje kupowania mebli (i wogole niczego innego :P) "na wyrost".

Gość Hej, jestem mamą 4 dzieci
Ja nie zamierzam zmieniać przez kolejne kilka(naście) lat. Nie wszystko z Ikei nie jest porządne. Zależy co się wybierze i ile zapłaci.

Z doświadczenia polecić mogę tylko sklep INTER beds ( www.lozkapietrowe.com ) Posiadam łóżko Cezar Łózko sprawdza się super! Jak najbardziej warte swojej ceny!