Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemampomyslunadzis

jak sklocic dwie osoby ?

Polecane posty

Gość niemampomyslunadzis

potrzebuje sklocic ze soba dwie osoby. znaja sie od 4 lat. jest to kontakt tylko wirtualny i telefoniczny. spotkania nie bylo. bylo kiedys planowane, ale nie wypalilo. ale niebawem byc moze do niego dojdzie. te osoby kloca sie czasem. zrywaly juz kilka razy kontakt, ale jednak na krotko. maja na siebie naprawde zly wplyw. niby jest jakas przyjazn, ale stawiaja sobie wiele wymagan. rowniez stosuja ograniczenia i zakazy. co zrobic zeby ich stosunki sie bardzo zminimalizowalay badz aby kontakt sie raz na zawsze zakonczyl?

Gość cxcxzzxccxcx
Dlaczego chcesz ich skłócić? Kim oni dla Ciebie są? Ja też przyjaźnię się od ok 3 lat z pewnym facetem (wirtualnie), również czasem się kłócimy itd...

Zawiść i zazdrość to uczucia które kiedy odczuwasz, niszczą też Ciebie. Jesteś przygotowana na zemstę jak uda Ci się i te osoby się dowiedzą że je skłóciłaś umyślnie ? Wiesz że zemsta przeważnie bywa bardziej okrutna niż przyczyna ?

Gość niemampomyslunadzis
te osoby wyniszczaja sie wzajemnie. widze jak jedna z nich sie bardzo zmienila. bardzo. podejmuje dziwne decycje. ktore nie sa na jej korzysc. ta druga osoba jest dla niej tak wazna, ze tamta jest gotowa zrobic wiele. w imie 'przyjazni'. wlasnie nie chce zeby sie dowiedzialy.. i nie mam pomyslu co, jak to zrobic.

Gość cxcxzzxccxcx
Ale ta "jedna" osoba jest kobietą czy mężczyzną?

Gość niemampomyslunadzis
kobieta.

Gość niemampomyslunadzis
kobieta.

Gość 49426742
kim sa dla ciebie te osoby>?

Gość niemampomyslunadzis
jedna jest mi bardzo bliska. drugiej nie znam osobiscie, nie mialam okazji z nia rozmawiac, pisac.. znam ja z opowisci, widzialam zdjecia. i widze co wyprawia co ta druga osoba.

Gość askaXd
lol wirtualnie??? poj***** was

Zanim komuś pomożesz to może dowiedz się czy chce zmiany i pomocy ... Kilkukrotnie chciałem komuś pomóc bo cierpiał, był nieszczęśliwy ... ale nie udało się bo ktoś NIE CHCIAŁ. Uszczęśliwiasz na sile a to nic dobrego. Wiem, bo kiedyś sam tam robiłem.

Gość niemampomyslunadzis
zrozumcie, ze ta osoba bardzo sie zmienila. dziwnie sie zachowuje. kiedys byla dusza towarzystwa, teraz ogranicza wszelkie kontakty ze znajomymi. nie chce sie nawet spotykac z przyjaciolmi. zakonczyla kilku letni powazny zwiazek. popada w alkoholizm. notorycznie klamie. nie wie czego chce. wciaz zmienia zdanie, nie potrafi podjac decyzji. widze, ze za szczesliwa to ona nie jest. ostatnio tamta ciagle jej ubliza, wymaga, zakazuje. ona jest tak od niej uzalezniona, ze nie potrafi nic z tym zrobic. czasem przejzy na oczy, a za kawalek do niej leci i przeprasza. odcina sie od wszystkiego. wciaz ma telefon w dloni.

Gość niemampomyslunadzis
plany, marzenia, wartosci teraz nie maja dla niej znaczenia.. juz nawet do pracy nie chce chodzic.. jest jakas taka wyniszczona.. ja nie moge na to tak spokojnie patrzec jak jest maniupulowana. i kompletnie tego nie rozumiem. sama mam internetowe znajomosci. jedna rok, druga dwa. ale one nie wplywaja na mnie negatywnie. potrafie normalnie funkcjonowac. wygadam sie, czasem posluze rada. klocic sie nie klocimy. jest miedzy nami dystans, nie wchodzimy sobie w zycie i nie nakazujemy czegos.

Człowiek ma wolną wolę. Każdy ma prawo jeśli chce stoczyć się. Uważam że tylko bardzo bliska rodzina (Mama, Tata, Brat, Siostra, Mąż, Żona, Dziecko) ma prawo na siłę wkraczać w czyjeś życie. Jeśli to jest w pełni dorosła osoba, intryga nic nie pomoże. Próbowałaś szczerze porozmawiać ? Jakie łączą Cię z nimi relacje ... Twoje motywy są ważne.