Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie długo będzie

Czy proponować położnej w domu kawę,herbatę ?

Polecane posty

Gość nie długo będzie

Witajcie dzis albo jutro odwiedzi mnie położna i zastanawiam się czy jej proponować kawę? herbatę ?

ja zaproponowałam, ale odmówiła, więc przy kolejnej wizycie już tego nie robiłam. Zawsze i tak była w biegu

to naprawdę takie ważne? rób jak chcesz. ja proponowałam. ale nie rozumiem takiego przejmowania się pierdołami.

Gość przyszla mama...
ja zawsze pytam o to, jak ktos do mnie przychodzi.

Gość nie długo będzie
a powiedzcie mi dziewczyny jak wyglądała u was taka wizyta ?

U mnie byla polozna jak sie urodzilą corka (4 lata temu). Poopowiadała cos o pielegnacji pytalą czy chce cos wiedziec, wykapalysmy razem małą, pokazała mi jak to robic i jak pepuszek przemywać, dala swoj nr komórki w razie czego i to wszystko. Przy synu nie przyszla wcale A w tym roku dzwoni i mówi ze ona wpadnie. Grzecznie zapytala po co? bo chyba nie zeby mnie uczyc kapać. Wiec umowilysmy sie w przychodni, spisala moje i dziecka dane, wreczylą wizytówke i stwierdzilą ze szkoda i mojego i jej czasu na taką wizyte u nas :) Fajna kobietka.

Do mnie przyszła położna niezapowiedziana, tzn wiedziałam, że kiedyś tam przyjdzie, ale nie wiedziałam konkretnie kiedy. Mała miała jakieś 3 tygodnie, położna popatrzyła sobie na małą, dała mi do wypełnienia deklarację o wyborze lekarza i pielęgniarki, wpisała w książeczkę zdrowia dziecka swoją wizytę, opowiedziała o szczepieniach, pytała o karmienie, stwierdziła, że mimo małego dziecka nie mam bałaganu i sobie poszła :D