Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shumaaa

Dręczy nas była mojego faceta

Polecane posty

Gość shumaaa

witam, mam typowy / nietypowy kłopot... otóż najprościej mojego faceta i mnie męczy jego była. Sytuacja jest może nieco trudna, bo zostawił ją jak byli zaręczeni. Wiem, że ani to miłe ani chwalebne - życie, tak się czasem układa. Jesteśmy ze sobą już 2 lata, a jego była narzeczona wciąż nie daje nam spokoju. Najpierw wydzwaniała do niego pod pretekstem prośby o pomoc przy jakiś gazetkach czy innych drobiazgach, on zawsze uprzejmie i stanowczo odmawiał, bo przyjaźnienie się z byłymi nigdy nie wyszło nikomu na dobre. Potem zaczęła wydzwaniać do jego rodziców, że wciąż go kocha, żeby jej pomogli... Potem jakby ucichło i zaczęła się prawdziwa jazda- smsy z internetu, głuche telefony z obcych numerów, smsy z jednorazówek. Żadnych gróźb karalnych ale potrafiła wysyłać po 30 smsów dziennie. Najgorsze jest to, że nikt jej nie złapał na gorącym uczynku, że to ona, ale wiadomo. Ostatnio nawet zaczęły się głuche telefony do mnie do pracy...i wciąż smsy z jednorazówek. Słuchajcie, minęły już ponad 2 lata, a ona dalej nie daje sobie spokoju....

Gość gosc.0
to bylo juz ostatnio:)

Gość A nie możecie po prostu
Pozmieniac numerów i kont mail?

Gość akszymka
jak możesz pisać coś takiego?! Jesteś winna każdego smsa, bo to ty odbiłaś jej faceta. Nie wiesz że zajęty facet to świętość. Mam nadzieję, że spotka Cię to samo i to prędzej niż myślisz

Gość gosc.0
w sumie to racja akszymka święta racja jak ktoś ruszylby mi mojego faceta to nie wiem co bym zrobila;/

Jesteś winna każdego smsa, bo to ty odbiłaś jej faceta. Rozumiem, że mężczyźni to zwierzęta pozbawione rozumu i własnej woli?

Gość i tak sobie mysle ze mam racje
A co wy wrozki jestescie?Napisala tylko ze jej chlopak zostawil byla jak byli narzeczenstwem ale nie napisala ze zrobil to dla niej...Ludzie nie dopisujcie swojej historii.A swoja droga moze chlopak sie zorientoal ze ta laska ma cos nie pokolei w glowie i uciekl jeszcze kiedy nie bylo za pozno.

Gość TRZEBA BYŁO BRAĆ NIEUŻYWANY
TOWAR.

Gość mattskylight
aha, bo facet to szczeniaczek którego się zabiera, potem można też ewentualnie oddać

Gość mattskylight
a nawet jeśli odszedł dla innej... nawet. To co, facet nie może? A ile jest wątków na forum - "zakochałam się w innym", "jestem mężatką - zauroczyłam się w innym" to każdy wtedy rozumie zbłakaną duszyczkę, radzi itp. Poza tym, jak ktoś mądrze napisał, odszedł rychło w czas, bo zobaczył że laska stuknięta. 2 lata?!

Gość goscia 000
nie rusza się i koniec.... takich powinno się palić na stosie

"TRZEBA BYŁO BRAĆ NIEUŻYWANY TOWAR." po towar to trzeba pod gimnazjum stac. w ilu to w ciagu zycia jest sie zwiazkow? co wy z tymi radami ciotek-dewotek ze to jej wina. to owa laska z psycha ma cos nie tak, ewidentnie zeswirowana i nie potrafi sie pogodzic ze przeszlosc to przeszlosc. olac sprawe.

Gość akszymka
a ja się nie zgodzę, autorka żali się na forum, że jest dręczona, a jaką sama krzywdę komuś wyrządziła.... Zniszczyła tamtej dziewczynie życie, zburzyła jej świat a teraz jeszcze się żali. Może dla kogoś to nic takiego, a dla kogoś to mogło być wszystko

Gość xperia 11111111
zgadzam się z akszymką, tylko jakbyście się czuły jakby nagle pojawiła się jakaś dupa i zaczęła wymachiwać cyckami przed waszym facetem a on by just po prostu sobie poszedł... widać, że takie wartości jak odpowiedzialność i wiernośc nic już nie znaczą

xperia --> gdyby taka sytuacja miala miejsce to byla by to wina tylko i wylacznie faceta, ze odszedl. zreszta kazdy ma prawo do wlasnych wyborow. no to teraz co? utrudniac mu zycie? i jej przy okazji tez? chcialo by sie wam dla kogos kto was odrzucil?

Gość gsrgdsfgdfg
ale co pisze w tych smsach?

Gość kochanica1653
acha wiec to tak - wiedz sobie, ze kto mieczem wojuje od miecza ginie ciebie też tak zostawi i porzuci dla innej zycze ci tego z całego serca skoro byli zaręczeni to znaczy, ze mieli wziąć ślub a ty bezduszna suko to zepsułaś nie zasługujesz na żadnego faceta bo niczego nie szanujesz, nawet miłości, mam nadzieję, ze ciebie też tak za chwile ktoś potraktuje z buta prosto w twój głupi pysk

Gość gsrgdsfgdfg
nie sluchaj ich autorko gdyby facet ja kochal ozenilby sie z nia tak czy siak, widac trafil na lepszą i tyle

jakiej milosci? skoro niby to byl taki szczesliwy zwiazek i on ja kochal tak bardzo to niby jak to sie stalo ze odszedl? wypalilo sie czy nie wiem.. to jest normalne, takie jest zycie, zycie nie konczy sie na jednym zwiazku, z roznych przyczyn.. dziewczyny ktore tu pisza sa w wiekszosci albo bardzo mlode albo mega niezyciowe.

Jak to autorka zniszczyła życie tamtej dziewczynie? Widocznie tamten związek nie był stabilny, skoro facet odszedł do innej. I na nic tłumaczenie, że autorka go uwiodła, gdyż mężczyźni mają swój rozum i potrafią podejmować decyzje. Gdyby nie chciał, to by nie pozwolił "się odbić". Niektóre kobiety byłyby naprawdę szczęśliwsze, gdyby w końcu zrozumiały, że nic nie trwa wiecznie. Kiedy związek się kończy należy zabrać swoją dupę z godnością i nie upokarzać się nękaniem byłego/ byłej. Co do rady dla autorki, to możesz zgłosić stalking na policję, ale wiadomo jak to jest w takich przypadkach. Najlepiej zmienić numery telefonów, adresy mailowe itp. i jeżeli macie wspólnych znajomych - uprzedzić ich, że nie życzycie sobie podawania Waszych danych dla tej dziewczyny.

Gość shumaaa
po pierwsze zacznijmy od tego, że nikgo nie prosiłam o moralną ocenę ani zachowania, ani związku... smsy są o tyle kłopotliwe, że kurde nie uwierzycie, do mnie trafiają najczęsciej cytaty z Biblii :/ tudzież aforyzmy o kradzieżach , boskich karach itp a do niego, w stylu "błądzić rzecz ludzka", miłość wybacza itp.

Gość akszymka
czarna dalia co ty pieprzysz? stan zareczenia to już nie jest jakieś byle jakie chodzenie za raczkę to deklaracja!chęć spędzenia razem zycia a jakas byle jaka suka to niszczy!!!!! jakby chciał ją zostawić wczesniej to by to zrobił, faceci nie mają takich skrupułów jak kobiety Autorka to zwykła suka zycie ci odpłaci nie bój się dobro powraca ale zlo też!

Gość jak zwykle jak na kazdym
shumaaa - czy on zostawil ja dla Ciebie?

Gość inida
jak taki wstretny ruchacz sypial z dziewucha kilka lat, mieli brac slub a potem ja kopnal w tylek bo nie oszukujmy sie: ZNUDZILA MU SIE I TYLE, a nie dlatego bo zakochal sie w innej (to w tej z ktora sypial kilka lat nie bylo zakochany?) to dla mnie to ejst zwykle ZERO i wasze tlumaczenia są po prostu zalosne i smieszne. Poczekamy kilka lat, zapewniam was że ruchacz jeszcze niejedną porzuci i tyle. A najbardziej nie rozumiem skad biorą sie takie naiwne dziwy, ktore chcą byc z takimi ruchaczami? nie pojmuje tego. jedną wykorzystal i zostawil, a ona chce z nim byc, jakas uposledzona umyslowo

Gość ffffrrrrrrrer
a jestes pewna , ze ten smiec i ciebie nie zostawi bo mu sie nagle kutas napali na inna kurfe?