Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleosia samosia

Co do picia...

Polecane posty

Gość kleosia samosia

..mozna podac 8 msc dziecku? Ma juz zabki i nie chce podawac juz jej herbatek z hipp'a lub bobovity. Czy moge jej juz dawac np. wode mineralna niegazowana Żywie zdrój, ale nie gotowana.

Jasne ze mozesz. Mi sie zdarza czasem zrobić Loli mleko na nieprzegotowanym Żywcu. Jak tylko Ci będzie chciało wodę pić to jak najbardziej możesz. Możesz kupic sokowirówkę i zrobic sok z jablek, marchewki, buraka (pojedynczo albo wszystko razem) zdrowy i smaczny.

Gość jak zwykle jak na kazdym
no wode to jak najbardziej. moj ma 16 miesiecy i pije tylko wode, soczkow ani herbatek nie pije i nie pil. tylko ja daje przegotowana.

Gość mamamam27
ja daje odkąd mały skończył 6 m-cy do kazdego mleka wode nieprzegotowaną typu żywiec zdrój, nestle aquarelle, primavere - i do picia też tylko wodę nieprzegotowaną - zauważyłam że woda jak się ją przegotuje ma taki osad i robi się mętna

To macie fajnie, bo mój synek wody w ogóle nie chce pić. Wczoraj sie przekonal nieco do soku gruszkowego (dla dzieci, bez cukru), ale ja tak bardzo chciałam go nauczyć picia samej wody, aby miał zdrowe nawyki (a nie tylko słodkie, i słodkie). Próbowałam mu dawać i wodę przegotowaną (ja przelewam po ugotowaniu przez gazę, aby własnie nie było tego osadu - z takiej mu robię mleko). Ale dawałam mu też Zywiec Zdrój brz przegotowania i też nie chciał ....

Gość kleosia samosia
Dziekuje bardzo za odp. Mała chetnie pije wode z tym ze podaje jej przegotowana a z tym tez trzeba sie meczyc, a teraz to juz bede spokojna podawajac jej nie przegotowana. A z tym osadem to rzeczywiscie prawda, woda jest metna i okropnie to wyglada, zapewne jest to kamien który osadza sie w czajniku;/

ja nie gotowalam butelkowej juz jak syn mial miesiac,jedynie podgrzewalam ją do mleka. 8 miesieczne dziecko moze juz wiele pic,moj syn pil już soki dla juniorów,sok wycisniety z pomaranczy,wody smakowe,sok cappy... nie traktujcie juz dzieci jak cos co sie zepsuje po podaniu nowosci