Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lyndal

w call centrach w uk pracuja sami obcokrajowcy !!

Polecane posty

wogole nie rozumiem co ci ludzie gadaja.moj akcent juz jest o niebo bardziej zruzumialy.dlaczego nie zatrudnia rodowitych anglikow??

Gość o maj god o maj god
bo taniej jest zatrudnic ciapatego w Indiach niz Brytyjczyka w UK...

ale nie rozumiem.place sa takie same dla brytyjczyka jak i obcokrajowca.ja nie wiem czy te telefony odbieraja ciapaci,polacy czy inni europejczycy.

Gość jak zwykle jak na kazdym
oni nie sa zatrudnieni w UK, tylko w Indiach, pracuja na zmiany po 24h i mniej im sie placi, bo wlasnie nie sa zatrudnieni na wyspach

jak to nie sa zatrudnienie w uk? dzwonie do BT lub SKY a tu adviser z chujowym akcentem :O

Gość kontro wersyjna
nie slyszalas, ze duzo firm przenosi swoje costumer service do Indii bo taniej wychodzi? m.in. operatorowie telef.

no dokladnie, call centre jest w Indiach, tam sie dodzwaniasz. nigdy o tym nie slyszalas? to bardzo popularne w uk

Gość kontro wersyjna
mnie wkurza jedno - Hindusi czesto potrafia sie odlaczyc, tak bez pozegnania np. odbieram tel. pyta sie czy jest ten i ten, mowie ze jest w pracy i cyk sygnal w sluchawce czesto potrfai mi sie w polowie zdania wylaczyc :D tez tak macie?

Gość kontro wersyjna
wrrrr to takie niegrzeczne? gdzie ich maniery?/

Gość kontro wersyjna
*customer :O

no jest to wkurzajace, tym bardziej jak sie pierw pol godziny czekalo na polaczenie. ja dzwonie glownie do BT i oni biora moja komorke i oddzwaniaja - dzwonie do nich jak net mi nawala i tak to wyglada.

Gość njknjk
ale call centra nie maja bazy w uk! Mnostwo firm/instytucji tworzy bazy w indiach na przyklad, tam gdzie jest tania sila robocza

no przeciez BT CZY SKY maja siedzibe w anglii. dostaje od nich listy i jest adres.nie kumam o co chodzi z tymi indiami !!! tak WSZYSTKO w indiach jest...

poza tym jest numer podany 0800 czy jakos tak,jakby to bylo w indiach to bylby inny numer.

Gość kontro wersyjna
ten link powinien wyjasnic ci wszystko uwaza sie, ze BT ma najgorszy customer service w UK :D

no wlasnie ja mam telefon stacjonarny rozlaczony od 2 dni.wszystko jest w domu popodlaczane i internet tez chodzi.a telefon nie.

myslalam ze to cos z aparatem.dogadac sie nie moglam z ta babka.dzwonilam z komorki gdzie jeszcze mam slaby zasieg bo mieszkam na gorce.

Gość kontro wersyjna
onie nie zawsze sa z Indii, czasami rozmawisz z goscmi z Bangladeszu

Gość kontro wersyjna
nie jestes sama, duzo ludzi jest sfustrowanych ich obsluga :O najgorsze jest to ze ponoc wiszisz pol godz. na linii probujac sie polaczyc, albo dostajesz ogromen rachunki

Gość kontro wersyjna
moze trafisz w koncu na kogos kto mowi po ang :D

dla poprawy humoru polecam amerykanski serial komediowy: Óutsourced'' O wlasnie call center w Indiach, pewnym amerykanskim kierowniku. Duza dawka humoru i dystans do roznic kulturowych:-)

Gość nie robcie z siebie Anglikow
O niech ich ...! Kilka miesiecy moj maz Anglik staral sie wyjasnic pewna sprawe z Virgin M. Wyjasnil ja dlatego, ze po tych kilku miesiacach wydzwaniania odebrala Angielka i zalatwila sprawe w ciagu kilku minut! Wczesniej wisielismy na telefonie po pol godziny, godzine, ci w call center (prawdopodobnie w Indiach...) nie rozumieli o co nam chodzi, wymyslali jakies niestworzone historie, rozlaczali sie rowniez jak juz nie wiedzieli co zrobic Karygodne!

Gość o maj god o maj god
jakos z Virgin Media mam szczescie, dzwonie do nich co miesiac i zadaniem rekompensaty, bo placimy za 50Mb internet, a szybkosc jest czesto ponizej 1Mb... maja problem z przepustowoscia, bo biora za duzo klientow i niby maja polepszac ta przepustowosc, ale juz od lutego im to idzie jak po grudzie i ciagle wyskakuja z nowym terminem. Dostaje 20f rekompensaty co miesiac, wiec place tylko 5f za internet. :P Ostatnio dzwonilam do Barclaycard w imieniu mojego partnera, mam upowaznienie, ze moge zalatwiac sprawy w jego imieniu. Odebrala ciapata i mowi, ze musi z nim rozmawiac. Ja mowie, ze NIE musi, bo ja ma upowaznienie! Ta, ze nie, ze musi z nim! No OK, wzielam na glosnomowiacy i zaczela jakies pytania zadawac, az w koncu spytala o cos i ja nie rozumialam co mowi (angielski znam swietnie, etc), powtorzyla (ni hu hu nie szlo zrozumiec o co kaman!), wkoncu moj partner sie wkurzyl i mowi do niej: GRI GRI!! A ta z tekstem, ze nie dala mu powodu, zeby tak do niej mowil, My w brecht i sie rozlaczylismy. Zadzwonilam za chwile drugi raz, odebrala osoba mowiaca poprawnie po angielsku (na pewno nie ciapata) i zalatwila sprawe ze mna, nawet nie proszac, zeby on cokolwiek potwierdzal. Anglicy tez sa sfrustrowani, ze musza rozmawiac z osobami z obslugi klienta, ktore nie mowia poprawnie po angielsku (nacisk tutaj na ciapatych i ich okropny akcent), klepia tylko formulki i *uja wiedza!!

Gość o maj god o maj god
mialo byc, ze dzwonie z zadaniem...