Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ffdssdddssss

Kuzyn! ma takie sam obowiazki wzgledem swoich dziadkow i nie chce ich spelniac:(

Polecane posty

Gość ffdssdddssss

Kuzyn żąda żebyśmy mu oddali pieniądze!!!!! Ostatnio kuzyn pożyczył mi i bratu pieniądze. Pieniądze na lekarstwa i jedzenie dla naszych wspólnych dziadków. I dzisiaj przyszedł i powiedział że żąda zwrotu swojego długu, taki chłopak. To jest syn siostry mojego ojca, moja ciotka urodziła go za panny jakiemuś złodziejowi i alkoholikowi który siedzi w więzieniu. Dziadkowie trzymali się z daleka od niego, brzydzili się go nawet bo z wyglądu jest taki sam jak jego ojciec. Ostatnio ja i brat grzeczniej z nim rozmawialiśmy, ponieważ potrzebowaliśmy pieniędzy, ale teraz on się upomina oto co powinien dac. Jakie rozwiązanie problemu proponujecie?

nie ma obowiązku dawac na dziadków żadnych pieniędzy tym bardziej że piszesz o tym że brzydzili się nim bo jest podobny do ojca :o

dziadkowie lepiej Ciebie i brata traktowali to wydaje mi się że Wam bardziej pasuje opiekowac się nimi

Gość ffdssdddssss
No, ale tyle lat już mineło. My pożyczyliśmy od niego tylko 700 złotych, dlaczego on nas gnębi o te parę groszy. Bo dla niego to grosze, stac go na to.

Gość sama napisałas że
pożyczyliscie a nie że dał

dlatego Was gnębi o oddanie długiu bo nie żczy sobie swoich ciężko/lekko zarobionych pieniędzy przeznaczac na leki dla ludzi którzy odkąd pamięta brzydzili się nim :o

Żyjąc w takich relacjach kuzyn wykazał się ogromną kulturą pożyczając pieniądze. Jednak przeczytaj jak jest napisane- jak rodzina go traktowała, jak on niczemu winny. Pożyczył-ok to i wypadam Wam oddać. Temat ten sam, tylko tytuł inaczej sformułowany.

Gość olivia dunhamm
to juz bylo, ta prowokacja juz byla!!!!!

Gość ffdssdddssss
Bo liczyliśmy że da na dziadków te pieniądze. Teraz dziadkowie się zmienili, on ma już 22 lata, normalnie rozmawia z dziadkami, oni go już nie odpychają, pora by zapomniec o tym co było złe. A nie nękac kogoś ote pare groszy.

oddajcie mu pieniądze i nie róbcie z siebie dusigroszów!! nie ma ochoty płacic to nie płaci , nie ma takiego obowiązku i już.

Gość ja86sia
dla Ciebie 700zł to parę groszy? 7zł to parę groszy... Skoro dziadkowie tak go traktowali to nie ma żadnego obowiązku kompletnie nic im dawać, skoro nic im nie zawdzięcza, takich rzeczy się ot tak nie zapomina.

Gość gggg343
Jak pożyczyliście to trzeba oddać. Mogłaś od razu mu powiedzieć żeby dał na dziadków a nie tak że najpierw pożyczasz a potem jednak uznajesz to za darowiznę. Nie zmienia się reguł w trakcie gry.

Gość nie masz za grosz honoru
dziewczyno. W koncu chlopak nie ma obowiazku wobec twoich dziadkow.

Gość pit z zusu
jeżeli dzieci dziadków żyja i są w stanie zapewnić rodzicom wsparcie finansowe to twój kuzyn nie ma wobec nich żadnych obowiązków po za tymi które sam sobie narzuci.