Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koronkass

Moja mama nie akceptuje tego, że mój chłopak jest Niemcem.

Polecane posty

Gość koronkass

Na kuzynki weselu poznałam bardzo miłego rok młodszego od siebie Niemca, kuzyna jej męża, zaprzyjaźniliśmy się, potańczyliśmy kilka razy. Jako, że tylko ja tam znałam niemiecki - byłam głównym źródłem przekazu informacji. Wtedy też się pocałowaliśmy. Na weselu moja mama go poznała i nie miała nic przeciwko znajomości. Dał mi nr telefonu. 5 dni po weselu był jeszcze w mieście dlatego spotykaliśmy się każdego dnia ale jako 'koledzy'. W te wakacje zadzwoniłam do niego i zaprosiłam. Przyjechał chętnie, spędziliśmy cudowne 15 dni razem , po których w końcu powiedziałam rodzicom że to mój chłopak.... a matka w histerię, że wszyscy ale nie te 'Niemieckie Szwaby", że nigdy się z tym nie pogodzi i nie ma zamiaru wychowywać niemieckich wnuków.... Próbowałam z nią rozmawiać, tata i brat też ale nikt jej do rozumu nie przemówił.... co robić?

Gość koronkass
nikt nie pomoże? :(

Gość koronkass
w grudniu kończę 18, on ma 17

ja też kiedyś byłam z kimś kogo mama nie akceptowała. powiedziałam jej, że jeszcze nie mam zamiaru brać ślubu ani rodzić dzieci. i odpuściła. oczywiście nie przetrwało, ale nie żałuję :)

Gość koronkass
a kto ją tam wie, jak zawsze histeryzuje ....

Gość galwadorr
mama ma rację, weźmie cię do gazu, zobaczysz

zawsze możesz jej powiedzieć, że nie masz zamiaru prosić ją o wychowywanie swoich dzieci, bo chcesz żeby wyrosły na tolerancyjnych ludzi, a nie jak babcia ;)

Gość ja86sia
koronkass może zrób tak jak ktoś napisał - powiedz, że przecież dzieci z nim nie planujesz, że to bardzo fajny chłopak i masz gdzieś skąd pochodzi... może po jakimś czasie Twojej mamie przejdzie

no to olej temat. nie musisz z nią gadać o nim. to twój facet i twoje życie. jeśli coś wyjdzie z tego to minie trochę, a ona zdąży się do niego przyzwyczaić.

Gość koronkass
on jest pół polakiem, to był mój argument też ale ona oczywiście wie swoje...

no to niech wie. a ty wiedz swoje i już. nie poruszaj jego tematu więcej, chyba, że sama cię zaczepi. to powiedz co wcześniej napisałam i już. ona ma problem, a nie ty.

Gość anna_z_dopy
gdzie twoja godność szmato??? bierz przykład z Wandy co wolała się utopić niż wyjść za niemca!!! kiedyś takim golono łby...

ja miałam kiedyś lepszą akcję. też matka nie akceptowała jednego (nie wiem czemu, żadna patologia czy coś podobnego) po prostu. kiedyś poszła do jego mamy i powiedziała, że sobie nie życzy, żebyśmy się spotykali. on mi o tym powiedział. więc zabrałam parę klamotów i zwiałam z domu. po jakimś czasie zadzwoniłam do niej i powiedziałam co myślę o jej zachowaniu. kazałam jej pójść tam jeszcze raz i przeprosić jego mamę i jego. tak zrobiła. ja wróciłam do domu i więcej do moich facetów się nie wtrącała. czasem się nie da słowem, to trzeba sposobem. może drastyczny, ale nie zaczęłam tą szopkę.

Gość tylko 10 wpisów
ja też nie akceptuje tego, że twój chłopak jest niemcem

Gość Pani Kitsune
Zdrajca narodu. Zdechnij.

Gość BOGDAN PRAWDZIWY POLAK
SAQMI RASIŹCI W TYM KRAJU ALE COS W TYM JEST JA POWIEM SZCZEŻE JAK OSTATNIO WZIELIM NIEMCÓW DO ROBOTY W POLE BURAKI ZBIERAĆ TO SIĘ OPIERDALALI JAK CHUJE MOŻE DALTEGO ŻE BYLI Z TURCJI NO ALE W KOŃCU NIEMCY TO POWINNI ZAPIERDALAĆ, TYLE SIE MUFI O TEJ NIEMIECKIEJ DYZCYPLUINIE A TU GUWNO PRAWDA