Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JESTEM SZCZERZE ZALAMANA

rachubek za ogrzewanie!

Polecane posty

Mam mieszkanie 36 m, mieszkam w nim sama, oszczedzam wode i ogrzewanie. W tym roku nie ogrzewalam prawie wcale, bo albo bylam caly dzien w pracy, albo u chorej mamy. Wieczorami przychodzilam do domu i tylko wlaczalam kaloryfery na godzinke, zeby sie kompletnie nie wychlodzilo, a mimo to do wody mam doplacic za pol roku 900 zl, a do ogrzewania 500! Nie wiem inni w bloku w ktorym mieszkam maja w zimie goraco, normalnie bez przesadnego oszczedzania uzywaja wode, a mimo to maja nadplaty. Co ja mam zrobic???

Gość pupolina
W sierpniu wlączasz kaloryfery???

nie dlaczego?

Musisz iść wyjaśnić to w administracji. To stanowczo za dużo, tym bardziej że twierdzisz że nie używasz. Ja za ogrzanie w tę zimę domu 150 m2 łącznie wyszło ok. 5000 zł..

Gość proszku drogi
było tak bardzo nie oszczedzać przy budowie, zapłaciłabyś 40% mniej

Bylam juz i mi powiedzieli, ze jesli poprzednie odczyty sie zgadzaja i terazniejsze, to znaczy, ze jest dobrze. I faktycznie sie zgadzaja, pokazuja tyle mimo, ze tak jak napisalam marzne w zimie, a kąpie sie tak szybko pod prysznicem, zeby nie nabic wody, naczynia myje co 2 dni w napuszconej wodzie. Spoldzielnbia mowi, ze wszystko jest dobrze wyliczone, ze mam placic. Nie wiem jak dalej zyc w tym mieszkaniu :((

ROSALINDA PACZEKO a duzo grzalas i jakie duze mieszkanie?

paranoja z tymi rachunkami jeszce troche i bedzie jak w Boliwii, gdzie ludzie musieli placic 1/3 dochodow za wode (bo weszla sobie jakas korporacja a rzad byl skorumpowany) i wprowadzono zakaz zbierania deszczowki... skonczylo sie zamieszkami.

mieszkanie standard 2 pokoje, warszawa według mnie to BARDZO mało, bo w jednym pokoju (dużym) wcale nie było ogrzewane a w małym mało i rzadko bo są nowe okna i nie ma aż takiej potrzeby, Dla mnie to oszukaństwo. Większość lokatorów ma problem. Radzę Ci odłącz to dziadostwo i rozliczaj się z podziałem. Zrobię to samo.

Z jakim podziałem? a jakie placisz, placicie zaliczki za ogrzewanie co miesiac. Mi naliczaja co miesiac 92 zl, a zaliczka za zuzycie 3 m3.

te 3 m3 to woda.

Ok sprobuje tak jutro rozmawiac, tylko, ze ja nie wiem czy u nas ktoklwiek nie ma tych podzielnikow, bo z tego co wiem to zakladanie bylo obowiazkowe, nie pytali nbas czy chcemy. Jak mozna oszukac na tych podzielnikach?

Chciałabym mieć 500 zł dopłaty. Nam przyszło wyrównanie za gaz ponad 4000 zł.;/

Gość tyyeuj
musicie złożyć reklamację razem z sąsiadami w administracji, u mnie sprawa w toku :D

Spisuj codzinnie liczniki za wodę i porównuj zuzycie. Może gdzieś ci cieknie woda i tego nie widzisz? Bo 900 zł za wodę to straszna kwota. :( Co do ogrzewania nie potrafię nic doradzić, bo u mnie są liczniki i to jest genialne rozwiązanie.

Gość jkdskjhsd
tez mam liczniki na kaloryferach a co roku muszę się szarpać z administracją. Też mam pozakręcane kaloryfery a mam dopłacać. A za co pytam się? A z wodą to jest coś nie tak u Ciebie Autorko. Raz dostałam taki rachunek, dopłata 1200,- za wodę. Zrobiłam jazdę w administracji, z pytaniem czy ja mam basen olimpijski w domu ich zdaniem. Okazalo się, że liczniki podają błędne wskazania i mam nadpłate a nie dopłate. Horror! ale kogo bym nie pytała, to wszyscy mówią o problemach z rachunkami za ogrzewanie. Ktoś mi kiedyś tłumaczył, że "ciepłownia" dolicza sobie straty ciepła jakie są "po drodze" do mieszkań do naszych rachunków

Jejku dziewczyny, Witam w ogole ponownie. Dzwonie od rana do spoldzielni i pelna ignorancja. Tyle wskazuja liczniki i final mam placic. Z woda, to wymienilam liczniki i bede sprawdzac co tydzien. Faktycznie sprobuje codziennie jak mowicie, a zwlaszcza wtedy kiedy jestem caly dzien w pracy. Inni sasiedzi u mnie w bloku placa normalnie, wiec tutaj nikt sie do pisma nie przyłączy. Ja w tym bloku jestem nowym lokatorem, na dzien dobry mi ukradli piwnice. :( normalny szok. Zastanawiam sie nad dmuchawą jakas energooszczedną, kaloryfery bym zakrecila i korzystała tylko z niej, ale podobno za kaloryfery tez bede musiala placic tak czy owak. Nie wiem - normalnie pieniadze ida w bloto :(