Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wolalabym miec taka matke

martwie sie o moja mame :(

Polecane posty

ostatnio zle sie czuje, ma ostatnio zawroty glowy, a nie chce isc do zadnego lekarza :( jak mam ja naklonic?

moze ktos z was wie, jak namowic na wizyte u lekarza? chodzi o lekarza pierwszego kontaktu, zeby chociaz podstawowe badania zlecil.

Gość Eeerrr...
Pewno nie bedzie latwo skoro nie chce isc. Moze boi sie, ze to cos powaznego i woli nie wiedziec. Mozliwe, ze to objawy menopauzy, moja mama takie miala, do tego dusznosci, uderzenia goraca itp. Jesli to menopauza, to objawy nie przejda bez terapii hormonalnej. Porozmawiaj z mama, powiedz, ze sie o nia martwisz i postaraj sie przekonac, ze cokolwiek to jest, lepiej jesli zostanie zdiagnozowane wczesniej. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok...

Gość znowu tu siedze
zawroty glowy to jedyny symptom? sa dla ciebie widoczne, np. mama slania sie na nogach?

Gość może to przez pogodę
Ostatnio są upały, wiele osób źle się czuje.

Gość Mowia ze zmuszam
Mi mowia ze do wszystkiego potrafie zmusic tak juz mam,a robie to tak ze gadam wkolko o tym i trabie,jak to nie dziala to np.jak chce rzeby ktos cos obejrzal to w koncu sama mu to pod nos przynosze i czy chce czu nie chce musi zobaczyc,trzeba byc upierdliwym upierac sie przy swoim trabic i traabic o tym,az sie wkurzy osoba nawet warto sie posprzeczac ae z umiarem,po pprostu wez mame do lekarza sama,zmus ja,a jak to nie podziala to na litosc czyli placz,wiem okrutne,ale rozumiem cie bo mam tak samo z mama.powodzenia!

dzieki za odzew! nie ma takich strasznych upalow. nie slania sie na nogach, czasem tylko mowi, a nwet czesciej ostatnio, ze zle sie czuje, ze glowa ja boli itp. przez dluga czesc dnia nie widzimy sie wiec nie wiem dokladnie. czesto spi jak ma chwile w ciagu dnia, za to nie spi w nocy. ona nie jest juz mloda, ma 51 lat juz. bardzo zle sie odzywia, pije mnostwo kawy, pali ogromna ilosc papierosow. wiem, ze ma problemy z kregoslupem. nawet jak zle sie czuje, to nie chodzi na zwolnienie, zeby sie wygrzac, tylko czesto do pracy idzie. mowilam jej wiele razy, zeby poszla do lekarza. a do niej kompletnie nie trafia, ze ja sie martwie, bo ma to w dupie. nie wiem, czy jakos nie zaaranzowac spotkania z lekarzem, nie zaprowadzic jej?

Gość Mowia ze zmuszam
Jakbym czytala o mojej mamie tylko ze mlodsza moja,straszne jest wiedziec np.ze ma nowotwor i dobrze o tym wie ale na badania nie pojdzie bo sie wykreca,a moze jesli masz taka mozliwoc i ffundusze popros lekarza rodzinnego do domu,tylko to sie wiaze z tym ze jesli mama nie powie co jest to on ja wysle moze na jakies badania i bedzie trzeba ja popilnowac i moze sie obrazic ze sie cos robi wbrew jej woli,ale jesli cos to kiedys ci podziekuje a jak sie okaze ze jednak nic jej nie jest to tym lepiej,a moze ona ma migreny co,moze cos ja mocno denerwuje,ze ona sie czyms stresuje

Gość Mowia ze zmuszam
Migreny sa paskudne,ale trzeba jakos scierpiec,a jak to od stresu,moze praca moze dlug jakis porozmawiaj z nia powinnas troche poznac w czym rzecz

wlasnie rozmawialam z moja mama, zapytalam, czy ma uderzenia goraca, powiedziala cos ze ma. wiec byc moze to tylko menopauza. mam taki plan, by jej co dzien dawac jakies ziolowe herbatki do picia, albo tabletki ziolowe z wyciagami roslin ktore oczyszczaja organizm i wzmacniaja go. te ziola nie szkodza, nie maja skutkow ubocznych. jak myslicie, to dobry pomysl? jak bede miala wolne, to ja zapisze do lekarza i zaciagne na wizyte. jest przeciez ubezpieczona. nie kaze jej nie wiadomo jakich badan robic, ale zeby chociaz te podstawowe :O

nie, to chyba nie dlugi. pieniedzy nie mamy jakos strasznie duzo, ale tez krucho z tym nie jest. ona tak w zasadzie nie musi sie o rachunki martwic.

Gość Mowia ze zmuszam
Moze leki jesli takowe bierze,zle dzialaja jedne na drugie,a moze jakies przestala brac,podpytaj,wiem ze moze przesadzam,ale .... Oby to byla po prostu starosc, taka zwyczana leniwa:) powiedz mamie ze ja jej kazalam isc do lekarza,hehe:ptrzymaj sie a ja juz lece spac, spokojnej nocy zycze

Gość Mowia ze zmuszam
Bardzo dobry pomysl z ziolkami, naprawde,mam nadzieje ze to nic powaznego,to jeszcze raz dobranoc. Ps.chcialabym miec w przyszlosci takie troskliwe dziecko :)

Gość Eeerrr...
Jesli ma uderzenia goraca, zawroty i bole glowy to jest duze prawdopodobienstwo, ze to menopauza. W dodatku jest w wieku "menopauzowym". To nic strasznego, w koncu kazda kobieta przez to przechodzi, ale bedzie musiala brac tabletki albo przyklejac plastry zeby wyrownac gospodarke hormonalna. To bedzie dla niej duza ulga. Powiedz jej, ze to moze byc menopauza i wystarczy tylko jedna wizyta u lekarza.

Hehe, mysle, ze nawet Twoj autorytet jej nie przekona :P Dzieki za odzew :) Lekow od dawna zadnych w ogole nie bierze, w ogole juz dawno przestala chodzic do lekarza :O Dobrej nocy :)🖐️

Eeeerrr.... No ale wlasnie ja od dosc dawna ja namawiam do wizyty :O Nawet jak sie lepiej czula i nie miala zadnych menopauzalnych objawow. A jak teraz gorzej sie czuje, to tez probuje, i ciezko idzie. Jak bede mogla, to ja zapisze, a poki co, jako ze sama lubie brac rozne ziolowe, delikatne "wzmacniacze" ;) to mam tego troche, to bede jej dawala, jakies dziurawce, korzen arktyczny, uspokajajace na noc zeby spala, kozieradke na wzmocnienie organizmu. Ona mowi ze nie chce, ale jak nad nia stane i gadam to w koncu bierze :P Wpadlam teraz na pomysl, by co dzien tak ja "zmuszac" do tego, moze w koncu jak sie inaczej poczuje, to sama bedzie chciala? Albo po prostu jej to pomoze?

Gość Eeerrr...
Jesli przez swoja "upierdliwosc" (w dobrym tego slowa znaczeniu:)) zmuszasz ja do picia herbatek, to badz tak samo konsekwentna jesli chodzi o jej wizyte u lekarza i moze w koncu pojdzie. Nic innego niestety nie moge doradzic... Powodzenia!

Dzieki za slowa otuchy :) Juz dzisiaj w nia wmusilam co nieco, bede sie tego trzymac i ja mocno pilnowac od dzisiaj.