Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 16miesiecy

od kiedy solic potrawy?

Polecane posty

Gość 16miesiecy

moj syn ma prawie 16 miesiecy. czy moge podawac mu do jedzenia to co my jemy? dzis np gotowana piers z kurczaka, ale my jemy solone potrawy. czy maly tez moze czy mam mu oddzielnie nadal gotowac?

Gość 16miesiecy
do gory

Gość lubaaaa
ojjjj mozesz spokojnie. Ja tak dawalam. Bo nic mdlego dziecko nie chcialo jesc. Sol jodowana kupuj i juz:)

Gość dietetyk...
sol i cukier w diecie dziecka nalezy podawac jak najpozniej. to sa najwaznijesze dwie zasady.

Gość kochaniesnu
gorzej jak dziecko nie je nic bez tego ;) A dopiero z wyrazistym smakiem je :)

Gość mama malej zuzi
la lekko soliłam jak miała roczek bo nie doprawionych nawet nie brała do buzi wolałam posolic by coś zjadła niż pluła i była głodna

może może przecież i tak nie je wszystkiego co Wy, tylko jakiś obiad, lub śniadanie wiadome jest, że im mniej cukru i soli tym lepiej, ale nieuchronnie idzie do pełnoleności niestety

A może sprawę odwróćcie - może Wy przestańcie solić :-) Chociaż częściowo .... Sól jest ogólnie niezdrowa. Ja już dawno przyzwyczaiłam się do niesolenia ziemniaków i innych warzyw, Bardzo mało solę makaron i ryż (spokojnei mogę je zjeść także bez soli). Jedyne, co muszę jeszcze solić to mięso (chociaz i tak mało jadam). Zup w ogóle nie potrzebuję solić (nawet miesnych). To kwestia przyzwyczajenia. Bardzo wyraźnei czuję smak potraw (warzyw) jak ich nei solę.

Gość kochaniesnu
brawo bedziesz zdrowsza

Gość szczescie800
używam soli tylko do ziemniaków , makaro ryż kasze i wszystkie inne warzywa nie sole ,moje dziecko ma 3 lata i jest przyzwyczjona do takiego jedzenia my również :-)

Gość a w sloiczkach to od 7mc
wiekszosc obiadkow,zupek jest solona cholera nie mam co juz wybierac dla mojej, a wlasnej roboty nie lubi nie zje wogle :(

Gość ja nie uzywam w ogole soli
Ja jem bez soli to po co mam specjalnie dosalac swojemu dziecku? :D

Gość jsnaj
Moja córka ma 14 m-cy i je t co my. My się przestawiliśmy i nie jemy smażonego. Kupiliśmy parowar i tam najczęściej przygotowują się moje potrawy. Solę mało a nam dosalam na talerzu.