Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blender?

Czy ten blender bedzie ok do robienia papek dla niemowlęcia?

Polecane posty

Gość blender?

http://allegro.pl/supermocny-blender-bosch-750w-4-ostrza-msm-7406-i1759409717.html Czy ten blender bedzie ok, jak zamierzam robic naprawde gładziutkie papki bez kawałeczka żadnego (konsystencja musu owocowego "słoikowego")??? Wydaje mi się w porzadku bo ma 4 ostrza przez co powinien b.dobrze rozdrabniać no i wysoka moc tez na plus. Nie wiem, tyle tego na rynku ze nie wiadomo co wybrać. Doradzcie prosze :)

Gość tak jest ok ja
mam kilak różnych od 25 zł do 300 i powiem bez różnicy .. i ten za 25 zł mi robi papke i ten za 300 :) i wszystkie mam około 4 lat i jeszce żaden mi nie szwankuje

Gość blender?
ProVitamina - przyznam, że ciekawy zestaw. W sumie jak przeglądalam, to raczej same blendery ewent. z jakimś małym pojemnikiem lub takim ala kubeczkiem z ostrzami (nie wiem jak to sie profesjonalnie nazywa), bo nie wiem czy bede korzystać z całego zestawu. Czy te tansze blendery, o których piszesz również rozdrabniaja na gładziutką maz? Mam taki robot wielofunkcyjny i jesdynie z czego korzystam to z tej podstawowej formy miksera. i - no wlaśnie - ten robot też ma NIBY tą końcowkę jak blendery ale...masakra...tarka z najwiekszymi dziurkami tepiej rozdrabnia niż pożal sie ta koncówka... Dlatego mam obawy przez to doświadczenie z częścią od robota... Czy może zaryzykować i kupić coś koło 50 zł? Tylko nie chciałabym koncówki plastikowej...Przyznam że wolałabym cos tańszego właśnie ale jak ma mi się nie sprawdzić to już odżałuję te 200zł i kupie coś innego... Czy ktoś jeszcze się wypowie?

Ja mam bosha ale tego najtanszego i niestety mi nie miksuje na gladkie papki :( Zostają grudki np z marchewki. Mialam wcześniej takiego: http://allegro.pl/magic-bullet-mikser-blender-nowosc-2011-okazja-i1779068044.html Miksowal idealnie. Konsystencja jak ta ze słoiczków. Ale po 3 latach uszczelka poszła i się pojemniczek "na zawsze" wkręcił w robota, czarny dym i po blenderze :( No i właśnie jestem na etapie zwiedzania miasta i szukania takiego w sklepie (tamten mój kupiłam w biedronce) Moze ktoś widział coś podobnego w jakimś sklepie sieciowym? Ten jest idealny bo jest malutki. Do miksowania małych porcji dla niemowlaka jak znalazł. No i koktajle w nim wychodzą przepyszne :) Dipy, sosy... wszystko czego trzeba tylko troszkę i zwykły robot kuchenny sobie z tym nie poradzi.

Gość blender?
Wiosenna mama - link, jest rozumiem do tego co był ok? jakos nie wiem dlaczego nie bardzo on do mnie przemawia ale i to rozwaze. p.s śliczna dziewczynka :)

Dziękuję :) Tak to do tego co był. Nie wiem, ja z takim się "zżyłam" bo jak jeszcze mieszkałam z rodzicami to mama miała taki i robiłyśmy sobie w nim koktajle wiec jak się Mańcia urodziła i przyszedł czas na papki to kupiłam tez taki. Co prawda wszystkich tych rzeczy nie używałam np wyciskarki do owoców to ani razu nie użyłam, ale mały pojemniczek, podwójne ostrze i zakrętka (bo od razu zupkę w tym wkładałam do lodówki) i dla mnie pierwsza klasa. No i nie mógl wytrzymać jeszcze tych kilku miesiecy? Musiał się akurat teraz spalić?! ech :( :D No ale nie namawiam Cię, bo wiem, ze po 1 nie każdy takie lubi, a po 2 to jest sprzęt na 3 lata potem sie zwyczajnie psuje. Za to jakbyś chciala robot kuchenny to polecam taki: http://allegro.pl/mpm-kasia-116-b-800w-blender-hit-kurier-ups-i1765965054.html Ten mam os bardzo bardzo dawna i śmiga nadal. Ciasta, pizza, przetwory, sałatki, placki ziemniaczane itd itp- ekstra sprawa. Ale porcji dla maluszka nim nie zmiksujesz (choc teraz ma jakas funkcje blendera czy cos. Za moich czasów :P jeszcze tego nie było)

Gość blender?
nieee, robot to nie...jak pisałam wyżej mam, nie tak skomplokowany jak ten z linku, ale cos tam robi. Tyle, że ja go nie używam, stoi i sie kurzy (dostaliśmy w prezencie). Zresztą ja jestem taki typ, ze jak cos starkować, pokroić itp to wolę własnorecznie no ale papki sama nie zrobie :( Zależy mi typowo na blenderze, żeby przygotowywać jedzenie dla dziecka bo sloikowe obiadki są bleee, niestety.

Moja słoiki tez zajada chętnie. Tak samo jak gotowane. Tylko musi być gładkie bo inaczej się dławi. Każde jedzenie jest dobre dla żarloczka. Otwiera pyszczek i mówi "aaaa" :D:D Dziś chce jej podać zupę z mięskiem. Zobaczymy czy jej posmakuje (ale na pewno tak :) )

Gość blender?
Moja żarłoczkiem nie jest, wrecz przeciwnie - chorobliwy niejadek...jogurt o poj.100g je prawie godzine

Gość uppppppu
Czy wy nie widzicie że autorka szuka SAMEGO blendera a nie zesstawu????

Gość wredna małpa27
no ja mając płacić za sam blender 180zł wolała bym zestaw :)

Gość ja mam blender
clatronic. kosztował ok. 60 zł, służy mi już ponad rok i jestem z niego bardzo zadowolona. Nie przepłacaj, bo w tym wypadku płacisz za firmę, a nie jakość.

Gość jagnabuuuu
tym możesz nawet lód krószyć świetne ale jak co są boschki słabsze też ze stalową stopką ;-)