Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kanikuly90

jak zrobic pulpeciki z piersi z kurczaka dla niemowlaka

Polecane posty

Jak w temacie,dziewczyny robiliscie kiedys takie pulpety dla waszych dzieci. Moj 9 miesieczny synek nie chce jesc piersi z kurczaka ani gotowanego na parze ani z piekarnika wiec pomyslalam ze moze zmiele piers i ugotuje pulpeciki? tylko co moge jemu dodac do srodka? Prosze o jakies podpowiedzi. Z gory dziekuje

ja robie i superr są :D przepis mam z mamo to ja: Mieso ugotować, zmielić dodać jajko i natkę pietruszki, przyprawy i startą na tarce marchewkę. Zagnieść zrobić kuleczki potem te kuleczki obsmazyc na teflonie bez tluszczu a potem do garnka i zalać wodą albo rosolkiem chudym (jak gotujesz kurczaka z warzywami to mozesz ta wode wykorzystać) dodac kosteczkę topionego śmietankowego serka i troche namoczonych w mleku rodzynek (mleko trzeba odlać). Odparowac zeby sos zgestniał- pychaaa. Moi takie uwielbiają.

paprykę w proszku, trochę pieprzu bo jak gotuję kurczaka (pierś) to daję tam warzywa i trochę solę. Potem i mięsko jest slone i wywar do sosu i warzywa bo je podaje do tych pulpecików.

Gość gość
A może warto zamiast kurczaka dać indyka? Ja tak robiłam. Mieliłam surową pierś z indyka, dodawałam ryż surowy, marchewkę startą, jakieś przyprawy typu natka pietruszki czy odrobinę soli lub pieprzu jak wolisz. Kuleczki gotowałam w wywarze warzywnym i robiłam z niego sos. Może być koperkowy lub pomidorowy. Pycha :)