Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mania czy Frania

Moj syn konczy za TYDZIEN 5 miesiecy - nie obraca sie , nie probuje siadac

Polecane posty

Gość Mania czy Frania

Oboje z mezem chodzilismy juz w wieku 8-9 mies . Co robic ?????

Gość v menwlkvslk v
a leżąc na brzuszju ładnie trzyma głowę?trzymając go na rękach nie chwieje się tz głowę ma sztywno?podciągany za rączki dźwiga głowę? każde dziecko rozwija się we własnym tempie.

No nie przesadzaj kobieto. Moja Lola tez nie obraca się (sporadycznie z brzucha na plecy ale odwrotnie to nigdy), siadać sama nie probuje, jak ją posadze to siedzi chwile a potem myk i lezy :) Mają DOPIERO 5 miesiecy! Na wszystko przyjdzie czas. Niektóre okazy robią takie rzeczy w 7-8 miesiacu. Wrzuć trochę luzu bo osiwiejesz zanim Ci dziecko dorośnie :)

Gość Mania czy Frania
glowke trzyma dlugo i wysoko jak Go podciagam , to trzyma glowe kolezanki corka juz siedzi a wlasnie skonczyla 5 mies

Gość v menwlkvslk v
naprawde nie masz powodu do niepokoju, niedługo zacznie te wszystkie czynności wykonywać,nigdy nie porównuj rozwoju z innymi dziećmi bo przysporzy ci to tylko nerwów. ciesz sie dzieckiem:)

Bo dzieci sie rozwijają róznie. Kuzynka mojej Lolci sie przekreca z plecków na brzuszek juz od 2 tygodni, Loli jeszcze daleka droga do tego. Mania siedziala sama jak miala 8 miesiecy, kornel jak mial 10 to juz chodził. Nie ma co uogólniac i sie przejmowac ze jedne to a inne to. Jak cie niepokoi caloksztalt zachowan dziecka to zlos to pediatrze i niech to skonsultuje np z neurologiem ale w innym przypadku bez sensu sie stresowac ze kolezanki corka...

Bez przesady. Mój syn ma 8,5 msc i jeszcze nie siada sam. Siedzi posadzony, ale dopiero od około miesiąca. Nie wymagasz za wiele ?

Gość mamama26
8-9 m-cy chodziliście z mężem?? no chyba to lekka przesada - mój ma 10 m-cy i chodzi za ręczke i uważam że bardzo wcześnie - ale nieumie usiąść z leżenia - daj dziecku czas - zresztą wy to wy a dziecko to dziecko - inny człowiek