Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boidudekboi

Kto zabezpiecza się samymi gumkami?

Polecane posty

Gość boidudekboi

mam pytanie - kto zabezpiecza się gumkami (tylko) od samego początku współżycia? pytanie skierowane raczej do kobiet (mimo, że gumkę zakłada facet :P) mam 21 lat, zamierzamy z chłopakiem rozpocząć współżycie, ale boję się wpadki a tabletek nie chcę brać. czy ktoś zaczynał w ten sposób i dalej uważa, że ta metoda antykoncepcji jest ok, czy nigdy Was nie zawiodła? wiadomo, jak gumka pęknie to widać to gołym okiem, ale czy nigdy nie żyłyście w strachu mimo, że nie pękła? trollom mówię nara ;)

Gość zuzizak
ja, od 21 lat, stan- bezdzietna:)

Gość Kasiuuuuuuuuuuuuuula
Ja z moim chłopakiem od roku zabespieczamy się tylko gumkami i jest okej ;D póki co nie wpadlismy ani nic, mój facet jest 10 lat starszy wcześniej byl w 7 letnim związku i też zabespieczali się tylko gumkami ;D choć ostatnio moja kumpela wpadła i to za pierwszym razem ;/

cała gumka=pełna ochrona i nie wierz w jakieś cudowne niepokalane poczęcia z niby nie uszkodzona prezerwatywą załozoną w odpowiednim momencie przez 10 lat używałam prezerwatyw jakieś dwa lata tabletki i teraz znowu gumki stan-jedno dziecko nie z wpadki:)

Gość boidudekboi
no mojej kumpeli też pękła prezerwatywa podczas pierwszego razu :O nie wpadli, bo wzięła tabletkę do 72h po. czytałam, że gumka prawidłowo załozona nie ma prawa pęknąć... ale gdzie tu się uczyć prawidłowego zakładania, na bananie? :D

Gość boidudekboi
agawa1977 a można wiedzieć, dlaczego przerzuciłaś się na tabletki? brałabym tabletki dla świętego spokoju, ale boję się przytycia i spadku libido. chociaż w sumie zawsze można je odrzucić albo zmienić na inne

Gość katia255
hej, no jak ci nie peknie to raczej nie masz szans na ciaze, ja jednak uzywam plastrow anty i jestem spokojna... moja starsza siostra uzywala gumek, nie pekla im , nie zsunela sie nigdy, a teraz jestem chrzestna jej rocznego synka. bya juz po slubie tylko ze nie planowali dzieci jeszcze, bo miala awansowac i chciala popracowac troche... jestem z nia bardzo blisko i powiedzialaby mi, gdyby im pekla, ona byla w szoku jak zaszla, bo mowila ze zawsze sprawdzali czy "po" jest ok. ginekolog jej to wytlumacyl mikroporami w gumkach i ze gumki maja 98% bezpieczenstwa, a na 100% nie zajdziesz tylko dzieki metodzie o nazwie ABSTYNENCJA:) dlatego aurotko - ja uwzam ze decydujac sie na seks, chociac jakos minimalnie kobiety musza decyowac sie rowniez na dziecko i byc gotowe na informacje, ze sa w ciazy.

Gość MrSmooth
Ja korzystam głównie w prezerwatyw, ewentualnie stosunek przerywany w dni zaraz przed i po okresie. Prezerwatywy nigdy mnie nie zawiodły. Nigdy nie miałem problemu z pęknięciem. Niestety prezerwatywy tłumią doznania. Jeśli boicie się prezerwatywy to połączcie to z przerywanym. Partner wyjdzie zaraz przed i będzie dobrze.

Gość boidudekboi
katia255 no tak - abstynencja to najlepsza metoda antykoncepcji. i wiem, że decydując się na seks trzeba też brać pod uwagę ewentualną ciążę, ale bez przesady - studiuję, nie jestem gotowa na to, aby mieć dziecko (to zaraz pewnie będą komentarze "a na seks jesteś gotowa") - takie rzeczy to po 30-stce :p

Gość marrysqare8777
prezerwatywy bleeeeeeeee:/ ani to romantyczne, trzeba przerywac i otwierac to opakowanie, smierdzi to jakas guma a jak potem cche wziac do ust penisa mojego faceta to czuje smak tej gumy i kauczuku:/ no i trace podniecenie, moj facet zreszta tez:/ zazywam tabletki. po pierwsze wieksza skutecznosc, no i wieksza wygoda

Gość boidudekboi
MrSmooth o tym też myślałam - tzn. gumka + seks przerywany i myślę, że to dobre rozwiązanie, przynajmniej na początek. co do mniejszych doznań też słyszałam, ale myślę, że prawiczkowi i dziewicy to nie będzie zbytnio na początku przeszkadzać :D

Gość boidudekboi
marrysqare8777 dobierałaś tabletki u ginekologa prywatnie na podstawie badań hormonalnych? nie spadło Ci libido, nie przytyłaś?

Gość katia255
nie no to wiadomo, chyba kazda studentka juz ma za soba pierwszy raz albo regularnie uprawia seks, ale wiadomo ze nikt nie chce dziecka. ale JAKBY CO no to jestes dorosla i urodzisz normalnie, prawda? takze troche jestes gotowa do bycia matka. studia sie zawiesza na troche i sie zyje dalej:) pomaga rodzina, no i ojciec dziecka. popatrz ile studentek w ciazy chodzi, ile mlodych matek... i normalnie zyja. mialam na mysi bardziej to, ze np gimnazjalistka seks uprawia, ona juz totalnie nie jest gotowa na ciaze. ty jestes w duzo wiekszym stopniu

Gość marrysqare8777
tak, robilam badania, proby watrobowe, lekarz zrobil wywiad, dobral je do mojego wieku, bolesnych miesiaczek, mojej wagi.... nic nie przytylam, apetyt sie nie zwiekszyl, na seks taka sama ochota, albo nawet wieksza. ale wiesz, roznie ludzie reaguja. mnie nic nie jest, a drugi bedzie narzekac. ale grunt to dobry lekarz, on pomoze wybrac takie, aby byly idealne dla ciebie i twojego organizmu

przez 6lat używamy gumek przez dwa lata brałam anyty gumki nigdy nas nie zawiodły, z tym że my wiemy, że jak będzie wpadka to nie będzie tragedii:P

Gość boidudekboi
no tak, ja mam skończone 21 więc nawet jakbym (odpukać) wpadła to miałabym te 22 a to już jest raczej normalny wiek na bycie matką :) ale ja jestem typ karierowicza, pracoholika, najchętniej bym wcale nie wychodziła za mąż i nie miała dzieci - a przynajmniej przed 30. Dlatego tak mnie przeraża wizja bycia w ciąży i szukam najlepszej metody antykoncepcji , a właściwie już znalazłam - bo wiadomo, że są to tabletki/plastry. No, ale boję się tych tabletek jak nie wiem

Gość marrysqare8777
eeee przesadzasz, grono moich kolezanek, znajomych bierze pigulki i ich zycie nie uleglo zadnej zmianie, moze tylk takiej ze maja fajny seks, bez martwienia sie o gumki i ich zakladania, martwienie sie podczas stosunku czy sie nie zsuwa, nie spada...o matko....masakra. tylko idz do dobrego ginekologa, ktory nie zbedzie cie po 5 minutach, tylko sie toba zajmie

Gość boidudekboi
Czarna Anielica a byłaś zadowolona z tabletek czy raczej poleciłabyś mi prezerwatywy? kurcze no jak mam żyć co miesiąc do każdego okresy w strachu, że jednak coś tam pękło i przeoczyliśmy to już chyba wolę jednak te tabletki... moja kuzynka w grudniu zostanie matką - nawet nie zauważyli, że im pękła gumka, podobnie moja koleżanka tyle, że termin na wrzesień - ona to skwitowała "nie wiem jak to się stało, zawsze sprawdzaliśmy" używaj tu gumek i bądź mądry

Ja od trzech lat współżyję, najpierw były same gumki, później rok tabletki, i teraz znów same gumki. Tak myślę że gdybym bardzo nie chciała, lub bała się zajścia w ciążę, to zabezpieczałabym się jeszcze inną metodą, ale teraz stawiam na co ma być to będzie. :)

Gość boidudekboi
marrysqare8777 chyba faktycznie masz rację... zawsze można odstawić. mam jeszcze pytanie - czy podczas dobierania tabletek konieczne jest badanie na tym fotelu? zaraz pewnie powiecie, że ciemnogród, ale ogrania mnie strach na samą myśl :P chociaż kiedyś i tak będzie się trzeba wybrać na cytologię i inne badania

tabletki są do dupy miałam 3 rodzaje i ogólnie zmian nie odczułam oprócz spadku libida po co mi wtedy ochrona skoro nie mam ochoty???? a tak po okresie i w dni połodne jedziemy na gumkach a po na golasa:D

Gość seksuolożka Bożenka
Kondomami zabezpieczją się głupie studenciaki, które zajadają się pizzą i opijają piwskiem! Pospólstwo i plebs czyli!

Gość fdgfd
mozesz sie zabezpieczeac gumkami , a jak facet bedzie czul ze dochodzi to niech wyjdzie z ciebie i spusci sie na zewnątrz .

Gość boidudekboi
fdgfd no to też jest dobry sposób zabezpiecza się ktoś tak?

Gość marrysqare8777
autorko.... teraz w ciebie zwatpilam:/ chcesz wspolzyc z facetem a nie chcesz zeby lekarz cie nawet wczesniej przebadal????;/ madra ty jestes? lepiej zostan przy tych gumkach, bo chyba nie jestes swiadoma kobieta, ktora wie co to hormony. oczywiscie ze cie przebada i nawet powinien!!!!!

Gość Mówcie co chcecie, ale
gumki są najlepsze, bo w żaden sposób nie ingerują w ciało. Poza tym na tabletkach też można zajść, bo nie mają 100% pewności, a wtedy nawet nie wiesz, że jesteś w ciąży, bierzesz dalej tabletki i się boisz co będzie, bo na opakowaniu pisze, że nie wolno ich brać w ciąży w żadnym wypadku, jak jest ciąża trzeba natychmiast przerwać branie.