Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dalera

banalne pytanie

Polecane posty

o wyprawke dla maluszka. co prawda w necie mnostwo stron z listami co jest niezbedne. Ale wole skorzystac z waszego doswiadczenia. Co koniecznie musze miec? Zwlaszcza jesli chodzi o ubranka- ich ilosc i rozmira.

Gość Nie lubie głupoty
100000 tematów tu było, wyszukiwarka jest :)

A ja nie lubię odpowiedzi nie na temat ;-). Pisałam o tym, ze w necie za dużo tego i się powtarzają informacje. Może ktoś krótko napisze.

Gość niewątpiąca
kaftaniki -5 szt (dla noworodka znacznie wygodniejsze niż body) pajacyk- 3 szt. śpioszki-3 szt. skarpetki-3 szt. czapeczka rozmiar nr 56, więcej ubranek kup na 62(bo dłużej w nich pochodzi) A kiedy urodzisz?

Gość niewątpiąca
do kąpania: oilatum(przez pierwszy m-c życia), a potem płyn do kąpieli(ja używałam NIVEA) Smarowałam dziecko po kąpieli kremem, ale co kilka dni. Sudocrem na odparzenia. Butelka Avent - 2 szt.(jakbyś nie karmiła piersią)-moim zdaniem najlepsza, bo wypróbowałam różnych. smoczek lateksowy NUK (2 szt. , rozmiar 1) pieluszki - Pampers nr 2(3-6kg) lub nr 1(2-5kg)-jeżeli dziecko będzie mniejsze niż 3 kg.

każdy napisze Ci coś innego, tak jak w poprzednich tematach. Ja nie polecam kaftaników, jeszcze jak rodzisz latem to ok, ale zimą raczej niepraktyczne. Najlepsze są body i pajace. Śpiochy średnio. Miałam wszystkiego po 5szt, rozmiar 62 od razu. Butelek Avent nie chciał, a nakupiłam dużo, wymieniłam smoka na lovi i jest ok.

Gość greta z bajki
kaftaniki i spiochy odpadają body i pajace ok, tego miałam dużo i to się sprawdziło

Gość niewątpiąca
Kaftaniki noworodkowi zakłada się lepiej niż body, bo jego ciałko jest bardzo delikatne. Dla niemowląt jak najbardziej body, bo są praktyczniejsze.

Gość niewątpiąca
greto z bajki, ale na upalne lato, lepsze są śpiochy...

Gość mych a m iki
M INIA85 ale Ty urodziłaś duże dziecko, więc w 56 by nie weszło!

Gość mych a m iki
wózek 3w1 - tanio i praktycznie łóżeczko - bez baldachimu(mało praktyczny)

mych a m iki no właśnie, ale wg usg miał być małą dziewczynką :) Jak po tygodniu wychodziliśmy ze szpitala to w jedne jedyne śpiochy 56 nie wszedł

Gość mych a m iki
Lempira, ogólnie rzecz biorąc nie kupuj za dużo, bo zawsze możesz dokupić to co będzie Ci potrzebne. Ja nakupowałam za dużo...zwłaszcza, że rozmiar 56 starczy Ci na maksymalnie 4 tygodnie.