Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magnolia.

mam problem z lustrzanką

Polecane posty

Niedawno dostalam nikona d5000, kilka dni temu kiedy próbowalam zrobić nim zdjęcie wyskoczyl mi "bląd spustu migawki" czy coś w tym rodzaju. Dzisiaj nie mogę już w ogóle zrobić żadnego zdjęcia. Na ekranie widnieje napis, że "obiekt jest za ciemny" i faktycznie, to co widzę w wizjerze ma raczej ciemne kolory, nawet jeśli w rzeczywistości takie nie są. Wgl nie lapie mi ostrości i kiedy przyciskam przycisk żeby zrobić zdjęcie nic się nie dzieje. Czym to może być spowodowane? Co powinnam zrobić? Próbowalam resetować ustawienia, przywrócilam te fabryczne ale to niczego nie zmienilo. Mam ten aparat od dwóch miesięcy, proszę o pomoc.

Gość Macius skarbie :(((((((
robi dobre foty? ostre i kolorystycznie dobre? w pomieszczeniach i na dworzu? może zadzwon do serwisu na pewno masz jeszcze gwarancje

No wlaśnie problem w tym, że nie robi żadnych zdjęć, nic, absolutnie nic. Próbuję dojść do tego czym to jest spowodowane, czy to problem z body czy może z obiektywem? może jedno i drugie?

Gość panico
Warto przejść się z tym problemem do serwisu. Jeżeli sama zaczniesz naprawiać aparat, to możesz jeszcze więcej szkody narobić. Szczególnie, jeżeli nigdy tego nie robiłaś. Odezwij się do e-serwis foto. Tutaj znajdziesz do nich namiary: www.e-serwisfoto.pl/ Będzie to o wiele bezpieczniejsze rozwiązanie niż próba samodzielnego ogarnięcia, co z tą lustrzanką się stało. Jednak na pewno trochę pieniędzy ona kosztowała, także dobrze jest oddać ją w ręce profesjonalisty.