Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żona Libijczyka

Nie wierzcie mediom! Przedstawiają kłamliwy obraz sytuacji w Libii!

Polecane posty

Gość żona Libijczyka

jestem żoną Libijczyka, mieszkamy w Polsce, ale wielokrotnie odwiedzaliśmy Libię, w Libii żyje się lepiej niż w Polsce, nie ma biedy, bezrobocia, głodnych dzieci, alkoholizmu, ludzie tam pod rządami pułkownika Kadafiego wiodą godne życie! może skromne ale godne! nie to co w Pl, że tylko smród brud i ubóstwo! Libia rządzona przez pułkownika Kadafiego to wspaniały kraj, a Libijczycy kochają swojego przywódce! To co pokazują Polskie media to kłamliwy obraz! owszem były zamieszki, ale były one inspirowane przez NATO i sterowane przez grupę zdrajców i wywrotowców opłaconych przez NATO i UE! To wszystko manipulacja USA która chce położyć łapę na Libijskiej ropie! zamieszki te nie miały poparcia społecznego i zostały szybko stłumione! a obrazy które pokazują wam media to obrazy z napadu wojsk USA na Irak i chaosu jaki tam powstał po owym napadzie! W Libii panuje spokój a ludziom pod rządami ukochanego i najmilszego pułkownika Kadafiego żyje się dobrze

Gość zuzizak
ty jakaś popierdolona jesteś? śmierć dyktatorom!

Gość Grzegorz Kleszcz
:) ta wojenka to akurat nie robota jankesów ale żabojadów (marzy im się takie kieszonkowe imperium) ja też! jestem po stronie pułkownika. jeśli ktoś się nie zabierał za jego obalanie to mógł sobie spokojnie żyć na stopie ZNACZNIE wyższej niż przeciętny Polaczek! wśród państw Afryki Północnej - rzeczywiście Libijczykom żyło się najlepiej.

Gość żona Libijczyka
no właśnie, w Polsce co my mamy? jest garstka bogaczy wyzyskujących resztę społeczeństwa, a reszta polaczków dziaduje od pierwszego do pierwszego, a w Libii może i nie ma takiego przepychu i bogactwa na pokaz robionego przez garstkę, ale prawda jest taka że zwykłym Libijczykom żyje się znacznie Lepiej niż zwykłym Polakom, a ta wojenka to jest pic na wodę! w Libii obecnie panuje spokój! mam tam rodzinę więc wiem! Polskie media przedstawiają zakłamany obraz!

Gość Grzegorz Kleszcz
ja Ci powiem jedno... (bo nie wierzę,że sytuacja jest już opanowana przez Kadafiego) moim zdaniem te bandy atakujące siły rządowe to BUNTOWNICY i BANDYCI a nie żadni partyzanci! czy bojownicy!- a z uzbrojonymi buntownikami postępuje się tylko w jeden sposób - kula w łeb! :O

Gość gfdsa
Ja też myślę że te rewolucje są sterowane. Wiadomo, że biednym jest wszędzie źle, ale te narody nie chcą rewolucji. Dlaczego w biednych krajach Afryki i Ameryki Południowej nie ma rewolucji?! Bo tamte ziemie są bezużyteczne, zero bogactw naturalnych.

Gość dziuniatrunia
ale prowadzisz monolog, ukrycie się pod dwoma pseudo? Po co? I co sobie udowadniasz? okłamujesz samego siebie, ale skoro tak lubisz...

Gość oczy szeroko otwarte
Wiemy, wiemy ! :( Ja pójdę dalej - znane sa plany podboju wszystkich niezależnych państw bliskiego wschodu przez Ż......... Był Irak, w kolejce stoi Iran, a po drodze chcą położyć łapy na Libii. Nie ma niezależnych mediów, które rzetelnie relacjonowałyby co się dzieje - wszystkie agencję są w ż..... rękach. Stąd taki zakłamany obraz.

Gość Grzegorz Kleszcz
są sterowane możni tego świata niedawno podzieli się wpływami Niemiaszki przejmuja rządy w UE, razem z Rosją w Europie, a żabojadom - na pocieszenie - przyznali prawo do stworzenia takiego ich mini-imperium sródziemnomorskiego. szczególnie łakomym kąskiem jest Libia (ropa!!!) niesamowicie gardzę szmaciarzami, którzy za pieniądze obcych występują przeciwko SWOIM (może nie idealnym władcom, ale jak mówiłem - jak Libijczyk nie zabierał się za obalanie wcale nie najgorszego kadafiego to mógł sobie spokojnie żyć lepiej nić przecietny polaczek :O)