Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elawaren

bardzo się martwię o swoje dziecko

Polecane posty

Gość elawaren

Moja córka-skończone 8 miesięcy waży 7,2 kg, dostała skierowanie na morfologię mocz i skierowanie do poradni gastrologicznej. Są tu jakieś mamy z podobnym problemem.

Gość elawaren
ma około 70 wzrostu, jest na 10 centylu, kogo nie spotkam na ulicy to pyta: no... chyba już ze trzy miesiące ma nie??? strasznie mi wtedy przykro...

Gość mama Madzi
Witaj.Moja córeczka ma skończone 9 miesięcy i waży 7,9kg. Pani doktor powiedziała, że jest drobna,ale mieści się w normie dla swojego wieku. My mamy skierowanie na morfologię i mnóstwo innych rzeczy,bo Madzia wymiotuje:/ średnio raz dziennie, usg brzucha nic nie wykazało... nie wiem co robić z tymi wymiotami.

to ja myślałam, że moja jest drobna, ale Ona w dzień ukończenia 7 miesięcy ważyła 7900 to Twoja to faktycznie malusienia jest.

mamo Madzi a czy miala robione USG z podaniem kontrastu? Bo to jest bardzo ważne przy badaniu odźwiernika żołądka żeby byl podany kontrast inaczej to takie USG jest niezbyt wiarygodne.

Gość pit z zusu
Mój syn miał podobne wymiary jak nie mniejsze w tym wieku, na rok ważył ok 9 kg. pediatra zapytał się jacy my byliśmy, i tyle. Nie uważa by dodatkowe badania były potrzebne. A mnie na ulicy wszyscy mówią że dziecko takie duże, ja zaprzeczam że małe:P

Gość mama Madzi
Nie, to nie było usg z podaniem kontrastu... Mnie na ulicy mówią,jaka fajna dziewczynka, ile ma? pół roczku, a ja z uśmiechem odpowiadam, że 9 miesięcy. Nie wszystkie dzieci są jednakowe:) nie da się porównywać.

Zrób z kontrastem. Moja tez wymiotowalą i ulewalą i wyladowalys,my w Prokociumiu tam chirurg stwierdzil ze zwykle USG nie wykaze czy pokarm ma miejsce zeby sie przedostawac z zoladka dalej. Trzeba koniecznie robic z kontrastem.Szczególnie przy wymiotach nie ma żartów. Moja niestety ma odwrotny problem bo ma niespelna 5 miesiecy a wazy 7,5 kg i mnie trzepie jak ortopeda twierdzi ze dziecko utuczylam (2 miesiace temu zarzucil taką radością do nas) ciekawe czym ją utuczylam? przez miesiac cycek a potem nutramigen ktory w wiekszosci ulewalą albo wymiotowała... taka jest i tyle :-o

Gość mama Madzi
Ale wymiotowała przy każdym posiłku?

Gość D.Bill
a na którym centylu była jak się urodziła i przez kolejne miesiące? może była drobna od urodzenia? niepokojące jest jak nagle 'spadnie' dużo na siatce moja miała 7100 na 6 mies. - zakładając podwojenie wagi urodzeniowe powinna mieć nieco więcej, ale po siatce idzie mniej więcej równo - też jest drobna i niewysoka i nikt się nie czepia...

Tak i nawet po godzinie, 2 os posilku potrafila zwymiotować. W sumie zmienilismy mleko i jej przeszło. A byla na nutramigenie- niby mialo jej to mleko pomagać...

Gość mama Madzi
Madzie nie wymiotuje po każdym,raz dziennie średnie, a zdarzają się dni, że w ogóle. Pani doktor mówi,żeby się nie martwić. Przybywa na wadze i jest w normie dla wieku. elawaren: nie martw się, Twoja córeczka jest po prostu drobna. Jak przybywa na wadze? Madzia przez półtora miesiąca 60dkg...

Gość an2anet
moja skończy 14 mies i wazy niecałe 7,6 ale jest wcześniaczkiem (wazyła 1540 i miała 33 cm) i tez sie martwi bo nie przybiera zbytnio na wadze, ale jest zdrowa wiec uwazam ze akurat jsest drobna

Gość ccccc
wiosennna mamo- ale muasz piekna ksiezniczke:):):)

oo to masz duza corke, przynajmniej w porownaniu z mojabo moja corka jak miala rok to miala 9,7 kg i wlasnie 70 cm wzrostu. Teraz ma 2 lata i 3 miesiace ma 88cm i 13 kg:-) Spokojnie nie ma co panikowac, 70 cm to przeciez chyba nawet to nawet zagraniczny rozmiar ciuchow na 6- 9 miesiecy. Nie masz sie czym martwic, mysle ze lekarz szuka dziury w calym.

Moja córcia ma prawie 23 miesiące i waży 9,5 i ma 85 cm. Morfologia, posiew moczu i tsh w normie.