Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glupia.mamusia

Głupota ludzka nie zna granic- badanie obciążenia glukozą.

Polecane posty

Gość glupia.mamusia

Dzis miałam badanie. Pomine fakt, ze było one okropne NAPRAWDE! Gorsza sprawa jest fakt, iż zdalam sobie sprawę, ze zachowałam sie nieodpowiedzialnie i idiotycznie. W dniu wczorajszym, myśląc, ze prawdopodobnie będe miała złe wyniki postanowiłam najeść sie slodkiego ostatni raz. Nie bede wyliczac co zjadłam ale przyznam, ze było tego sporo. I teraz do meritum: BANKOWO BĘDĘ MIAŁA ZŁE WYNIKI! PRZECIEZ TEN CUKIER Z DNIA WCZORAJSZEGO PEWNIE NIE ZDĄZYŁ SIE ROZŁOZYC DO DZISIEJSZEGO BADANIA!!!!!! Normalnie wstyd mi i masakraaaaaaa!

Gość glupia.mamusia
Jak tu nie panikować. Przeciez badanie glukozy na czczo wyjdzie wysokie a dodając jeszcze glukoze 75g to już nie chce myslec.

Gość glupia.mamusia
hmmmm myślę, ze nie bylam... Może nie jadlam już nic po 19stej..jednak napewno pilam sok żurawinowy. No i dupa blada.:( Jak pomyślę, ze muszę jeszcze raz wypic te cieple, obrzydliwie słodnie cos (zn glukoże) to mnie rwie.. :-(

Gość bababuba
Ja jadłam i piłam normalnie, na co dzień normy glukozy ostro przekraczam, samą herbate słodziłam trzy czubate łyżeczki, glukoza 75 mi weszła bezboleśnie :) I wyniki w normie, ja po prostu mam własne normy żywieniowe i póki jestem zdrowa to nie korzystam. Wyniki miałam super, bo normalnie w ciągu 2 godz spożywałam tej glukozy więcej... badanie tak bardzo na czczo byłoby zupełnie nienormalne dla mnie, bo bo by miało pokazać? Jak mój organizm zachowuje się po 12 godxz. bez cukrru? Ale nigdy nie ejst 12 godz. bez cukru...

Gość kjhjvjv
najwyzedj stwierdza cukrzyce ciazowa z tym da sie zyc:O ale wazny jest ten cukier na czczo to prawda powinien byc miedzy 60-90.