Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika1144

Boję sie wziąć antydepresant

Polecane posty

Gość Monika1144

Mam dzisiaj wziąć po raz pierwszy antydepresant ale tak bardzo sie boję.do końca nawet sama nie wiem co mi jest.czuje taka pustke w glowie i uciski z tylu głowy,nie potrafie normalnie funkcjonowac,normalnie rozmawiać z ludźmi.powiedzcie mi czy ktoś tez tak miał i po lekach mu przeszło?

Gość gjj
leki ci pomoga ale pozbyc sie watroby

Gość cyki cyki
A musisz brać leki? Inaczej się nie dało?

Gość efreretrtrt
wiesz ja probowalam brac ale 3 dnia musialam odstawic bo chwycil mnie straszny atak paniki i od tego czasu mam nerwice lękową...podziekuje za wszelkie tego typu leki, teraz kazdego dnia umeiram ze strachu!!

Gość Monika1144
To trwa juz ok 3 miesięcy.myślałam że samo przejdzie ale niestety jak na razie nie.w ogóle nie wiem czy to moze samo przejść.to jest okropne uczucie zdrowy człowiek tego nie zrozumie.ja sama gdybym byla zdrowa to bym nie zrozumiała.chciałabym najlepiej żeby sie ktoś wypowiedzial co tez tak miał

Gość cyki cyki
Leki antydepresyjne potrzebują czasu na zadziałanie, często nawet do kilku tygodni. I wtedy mogą nasilać się objawy, typu panika (tfu). Są inne sposoby na radzenie sobie z depresją/nerwicą OPROCZ leków lub z lekami, nie tylko jazda na prochach.

Gość efreretrtrt
cyki cyki znasz jakies sposoby skuteczne? ja nie cche brac tego gowna ale dluzej juz tak zyc nie moge:(

Gość Monika1144
eftrtrrt masz takie objawy jak ja?

Gość cyki cyki
Psychoterapia. Medytacja, ćwiczenia relaksacyjne. Zmiana diety. Leków nie odstawia się samemu! Ale da się z gówna wyjść (sory za słowo, ale depresja to szit i tyle). Tyle, że samo nie przejdzie, co najwyżej nieco zmieni formę.

Gość cyki cyki
Aha i nakręcanie się objawami na forum nikomu za bardzo nie pomogło... Wiem z doświadczenia. Szukajcie wsparcia w realu.

Gość b fbfj
wyszedłem z ciężkiej depresji, bez leków bez lekarza, dał mi osioł jakieś psychotropy, kup Persem , ziołowy lek uspokajający, moze powoli wprowadzac Deprim ale zadziala po czasie, to leki ziołowe i bezpieczne, napewno musisz brac minerały, odstwic kawe, magnez potaS, witamina C powoduje usmiech na twarzy;)

Gość b fbfj
WAZNE ZEBYŚ WS OBIE ZNALAZŁA PRZYCZYNE TAKIEGO STANU I WYTŁUMACZYŁA SOBIE ZE SKORO NA COS NIE MASZ WPŁYWU NIE POWINNAŚ SOBIE TYM ROBIC GŁOWY, ZACZNIJ ROBIĆ RZECZY KTÓRE SPRAWIAJA CI PRZYJEMNOŚĆ

Gość gjj
wszystkie leki i obawy rodza sie z niewiedzy, to niewiedza jest zrodlem wszelkiego cierpienia i zlych stanow emocjonalnych takich jak depresja sama depresja jest iluzja i nie istnieje w rzeczywistosci ale zeby powstala iluzja ktos musi ja stworzyc i w nia wierzyc ze jest prawdziwa to jak miraz na pustyni sama depresja nie jest w stanie zrobic wam nic zlego i nie ma takiej mocy by zawladnac waszym zyciem usmiechnijcie sie i nie wmawiajcie sobie ze macie depresje a ona odejdzie,zniknie,rozpusci sie kazdy miraz zeby zaistniec potrzebuje kogos kto go stworzy tylko wtedy moze zaistniec lekarstwo jest za darmo i kazdy ma lekarstwo przy sobie trzeba tylko wiedziec co zwalczacie i jak uzyc lekarstwa uzyjcie logiki a pojawi sie usmiech a koszmar zniknie

Gość cyki cyki
Deprim hahaha, no sory :D W przypadku prawdziwej depresji, a nie chandry, Deprim guzik da. Dlatego ważna jest konsultacja ze specjalistą, a nie z ludźmi na forum. Czy jest mi smutno, bo deszcz pada albo ktoś mi coś przykrego powiedział, czy autentycznie nie da rady żyć, spać i jeść.

Gość cyki cyki
gjj - do ludzi niezaznajomionych z tym, co piszesz, twoje słowa to stek bzdur albo czarna magia. Ja np. wiem, co masz na myśli, ale człowiek pogrążony w czarnej dziurze popatrzy na ciebie jak na niespełna rozumu.

Gość Monika1144
b bfj a czy miałeś taka pustke w glowie i uciski?to nie jest tak że ja nie chce nigdzie wychodzić itd.tylko np jak sie spotkam z koleżanka to jak z nią rozmawiam to tak jakbym nie odczuwała żadnych emocji.muszę rozmawiać na siłę śmiac sie itd co mnie jeszcze bardziej dobija

Gość cyki cyki
Monika, psychoterapia się kłania. Byłaś u lekarza na prawdziwej, szczerej rozmowie, czy tylko po receptę i "pani już dziękujemy"?

depresja to choroba psychiczna, mozna korzystac z pomocy lekarskiej, mozna pomóc samemu sobie, ale niski stan minerałów, wpływ kawy moze potegowac negatywne skutki

Gość tirki tirki
tez tak mialam, napady paniki, lomotanie serca, nieuzasadnione leki i wszechogarniajacy smutek. Od kilku miesiecy biore psychotropy i jest duuuuzo lepiej. Czuje sie NORMALNIE. Czasami po prostu nie da sie inaczej- medytacja, sport itd juz dawno przepabialam- nic nie pomoglo. Nie boj sie- skoro lekarz Ci przepisal psychotropy to bez obawy mozesz je zazywac. Powodzenia.

Gość cyki cyki
"medytacja, sport itd juz dawno przepabialam- nic nie pomoglo" Dlatego napisałam, że to są lub mogą być dodatkowe sposoby przy lekach. Trzeba samemu poszukać, jak człowiek ciekawy, co i jak działa przy depresji.

Gość tirki tirki
cyki cyki- tak, masz racje, biore psychotropy i rownoczesnie chodze na psychoterapie

Gość gjj
cyki cyki masz racje czlowiek nie potrafi logicznie myslec, a skoro nie potrafi logicznie myslec to nie ma mozliwosci naprawienia czegos o czym nie ma zielonego pojecia

Gość cyki cyki
Probujcie różnych sposobów - nic nie tracicie. No pomijam kasę na leki ;) Nie uważam, żeby za przeproszeniem żarcie tabletek było aż takie dobre, ale wiem, że czasem to jakby jedyny sposób. Jeszcze raz powtórzę: z depresji da się wyjść i to skutecznie.

Gość efreretrtrt
ja mam ogromna depresje, brak checi do zycia , pustka umyslowa, czuje sie glupia do niczego nie zdatna, paskudna, odsunelam sie od ludzi jakies 3 lata temu,ogromny do tego strach lęk i chęć samobojstwa!! leki po 3 dniahc mozna odstawic bo przeciez organizm nawet nie zdazyl ich poznac wiec nic sie nie stalo

Gość ja mialam depresje, bo
bylam pod presja rodzicow, ktorzy wybrali mi zawod i robili awantur, gdy chcialam zmienic i isc swoja droga. W zawodzie, ktory mi wybrali nie bylo pracy i dopiero jak wyladowalam u psychiatry i na terapii udalo mi sie zaczac w swoim zawodzie wymarzonym. Leki to g;.. Mi pomogly grupy wsparcia, bo tam niktna mnie nie psioczyl.

Gość Monika1144
najgorsza jest ta pustka w glowie przez co nie mogę niczego normalnie odbierac tylko wszystko robic na siłę.rano jak wstaje to od razu taka pustka i tylko mi w uszach dzwoni.gdybym wiedziała że jak wezmę leki to minie...

Gość ndjdjfugigkg
leki spowodują że "weźmiesz się w garść" mówiąc kolokwialnie, przestaniesz mieć takie czarne myśli. I wtedy będziesz mogła się skupić na rozwiązaniu powodów które spowodowały depresję. Bo bez rozwiązania przyczyn, depresja prędzej czy później wróci.

Gość tirki tirki
nie dowiesz sie dopoki nie sprobujesz. Po co sie masz meczyc- lepiej brac leki i zyc normalnie

Gość 232323232fvdfvdfd
napisz jaki to konkretnie lek