Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AAnonimowaŻona

Czy to alkoholizm?

Polecane posty

Gość AAnonimowaŻona

Nie wiem do kogo się zwrócić, może ktoś mi coś doradzi.... Obawiam się, że mąż ma problem z alkoholem. Dzisiaj wrócił z pracy (nocnej zmiany) i położył się spać. Kiedy weszłam do sypialni wyczułam woń alkoholu (wiem, że w pracy ani po pracy nigdy nie pije bo jeździ samochodem). Potem zauważyłam za łóżkiem kieliszek po wódce. Wcześniej widziałam, że pije codziennie, ale z umiarem - wieczorem wypił sobie piwo albo kieliszek koniaku. Nie robiłam z tego problemu, bo czasami sama mu dotrzymywałam towarzystwa. Ale od jakiegoś czasu w ogóle nie piję ze względu na stan zdrowia. A jemu nie zdarzyło się, żeby jeden dzień sobie odmówił. A dzisiaj w ogóle byłam przerażona. Nie rozmawiałam z nim jeszcze o tym, bo są dzieci. Nie chcę, żeby słyszały. Nawet nie wiem jak z nim o tym rozmawiać...

Gość iiiiiyyyyy
zle ,ze pije CODZIENNIE ale......... czy? upija sie? moze przestac na kieliszku wodki lub 1 piwie? szuka okazji do wypicia? dba o to aby w domu byl alkohol? znajdujesz puste butelki?

Gość AAnonimowaŻona
iiiiiyyyyyyyy.... tak, musi mieć alkohol w domu. Nie lubi pić w towarzystwie, raczej sam. Odnoszę wrażenie, że nie chce żeby ktoś go widział jak pije. To też jest dziwne. Ostatnio zrezygnował z imprezy, powiedział ze nie jest AA żeby musiał wypić. A przecież impreza wcale nie była popijawą tylko zwykłym spotkaniem...

Gość to jest alkoholizm
niestety ale to juz bedzie jakies stadium choroby...

Gość czarnuleńka
mój facet po przyjściu z pracy ( a dodam że jest wojskowym) co ma tu myslę znaczenie, od razu sięga po piwo . wódkę okazjonalnie. przyzwyczaiłam się do tego, nie rob9 żadnych bur, ani nic, po prostu po dniu spędzonym z debilami, relaksuje się. a Twój mąż gdzie pracuje? skoro poszedł spać, może łyknął żeby szybko zasnąc..

Gość AAnonimowaŻona
Czarnuleńka - ma odpowiedzialne stanowisko. Ale nigdy wcześniej tak nie robił...:(