Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pasja_pasja

DO MAM 5-MIESIĘCZNYCH SYNKÓW

Polecane posty

Gość pasja_pasja

Mamusie ile ważą i ile maja wzrostu wasi synkowie? Mój synek jest z marca i waży 9800kg i ma 73,5cm wzrostu. Wydaje mi sie że to troszkę spora waga jak na 5 miesięcy:)

Gość nooooooooooo
przecież on nie mieści się w siatkach centylkowych a Tobie się wydaje?????

Gość moj sie urodzil 28 marca
Mierzy ok 65 cm a wazy 8.700

Gość mój mo mój
no nie wiem jak jest obecnie -nie mierzyłam nie wazyłam ale jak miał 4 m-ce i 1 tydzień to mial 65 cm i 7100 g (poprzednio czyli miesiac wczesniej miał 63 cm i 5900 g czyli w miesiac przybral jakiś kg no i +_ 2 cm moge pzrypuszczać ze jak tak dalej będzie przybierał to 5 m-cy powinno wskazać 8000 g i ok. 68 cm mniej więcej moge tylko przypuszczać ze Twój jest dość spory bo mój jest nawet pucaty po buzi i nózki też ma okragłe a czy dajesz już jakieś kaszki?

Gość mamama27
o jeju - moj ma skonczone 10 m-cy - jest z października zeszłego roku i dziś ważony ma 9850 g- a chudy nie jest - nie wyobrażam sobie jak wygląda twój - utuczasz dziecko strasznie - co on jada?

Gość pasja_pasja
>noooooooo - Tak wiem że mój synek jest wysoko w siatce centylowej, ale on nie wygląda az tak bardzo grubo, policzki ma pucułowate takie okraglutkie ale na udkach nie ma przewiązek. On raczej jest dobrze zbudowany. urodził się z wagą 4080g i 59cm także nie mało. >mój mo mój - a mój jak miał 4mce to wazył 8700g i mierzył 69cm. Lubi pojeść obecnie daje mu mm i dosypuje kaszki z BoboVity, je tez biszkopty Petitki, chrupki kukurydziane i sporadycznie kawałeczek chlebka do spróbowania. A twój synus co juz jada?

Gość pasja_pasja
>mamama27 - on lubi dobrze zjeść, nic na to nie poradze, karmiłam go piersią to mój pokarm mu nie wystarczał był głodny płakał, i musiałm dokarmiać mm dorobiłam 30-40ml i juz wszystko było ok.

Gość nooooooo
pasja_pasja on nie jest wysoko na siatce on się w niej nie mieści a to jest powód do niepokoju, puki dziecko mieści sie w siatce to jest w granicach normy. Kaszki bardzo tuczą maja dużo cukru, bobovity zamień może na nestle zdrowy brzuszek one sa bez cukrowe a słodkie może zasmakują Twojemu maluszkowi?

Gość ojjjjj
wiecie co... moj ma 2miesiace i tydzien i wazy juz 6,5kg ubranka zakladamy 68... ogolnie jest duzy kazdy mowi ze wyglada minimum 4mies i tak sie zachowuje piąstki ssie od dawna, sporo gaworzy, sam sie przekreca no i nie jest gruby... tylko duzy to chyba zalezy od dziecka

Gość mama-mia84
mój ma 2 lata i 5 mcy i waży 13.5 kg.

Gość pasja_pasja
>nooooooo - u mnie tak samo było jak u ojjjjj kazdy mówił że wygląda na starszego, dodawał mu miesiac lub dwa więcej. On tyle waży ale inne dzieciaczki naprawdę duzo grubiej od niego wygladają. Pani która go ważyła i sprawdzała w siatkach nic niepokojacego nie powiedziała. Stwiedziła że dobrze i proporcjonalnie sie rozwija bo nie tylko wszerz ale tez i wzdłuż.

Gość pasja_pasja
Synek jak miał 3 mce trzymał juz sam główkę, denerwował sie jak mu sie ja podtrzymywało. Szybko zaczął rwac sie do siadania a teraz dokazuje bo sie pretuje i na nogi staje. Także jest bardzo sztywny i silny. Na bilansie powiedziano mi że szybko pójdzie na nogi bo juz to teraz widac że nie będzie sie ociagał.

Gość klaudka16x
moj malyszek wlasnie wczoraj skonczyl 5 miesiecy, w nastenym tygodniu ide z nim do lekarza wiec dowiem sie ile wazy i mierzy ale podejrzewam ze jakies 7kg, moze troszke ponad, co do wzrostu to nie wiem, ale zaczyna wyrastac z ciuszkow o rozmiarze 62. a wasze mauchy jaki rozmiar nosza? co dajcie jesc swoim dzieciom, oprocz mleka? I co potrafia wasze pociechy? Moj wklada piastki i stopki do buzi, obraca sie sam brzuszka na plecy i spowrotem, glosno sie smieje i krzyczy, lezac na brzuchu podpiera sie na wyprstowanych raczkach i trzymajac mnie za palce podciaga sie do pozycji siedzacej. Czy wasze maluszki zaczynaja juz mowic pierwsze sylaby, bo moj tylo grucha jak gołąbek.

Gość ojjjjj
to chyba naprawde nie ma az takiej reguly mimo tych siatek... moj maly wazyl 3900 i mierzyl 59cm dziecko urodzone dobe pozniej mialo 50cm i jakies nie cale 3kg dzieci sie od siebie roznią mi pediatra powiedzial ostatnio ze synek jest silny i duzy (nie groby) wiec dlatego wczesniej zaczyna niektore rzeczy, widzialam na badaniu bioderek jego rowiesnikow to byly takie niemowleta... a moj juz glowke sztywno trzymal i po prostu byl wiekszy jak ktos go widzi to jie krzyczy o jaki grubasek tylko jaki suzy i nie chcą uwierzyc za ma troszke ponad 2mies :) nie ma co sie martwic tymi wagami dziecko zacznie biegac to zrzuci wszystko :) przeciez takim malym dzieciom diety wprowadzac nie bedziemy

Gość a ja wam powiem...
pasja_pasja mój na rok ma podobne wymiary...

Gość pasja_pasja
>klaudka16x - ja kilka postów wcześniej napisałam co daje swojemu synkowi:) Twój maluszek widze że juz ładnie sporo potrafi. Ja swojemu ciuszki kupuje w rozmiarze 76-80. O 62 juz dawno zapomniałam. Mój w klatce piersiowej jest rozbudowany ma 48,5cm, stąd musze większe ubranka zakładać. I potrafi: wkładac piastki do buxki, stopki przyciąga i wkłada do buźki, obraca się z plecków na boczki i brzuszek, leząc na pleckach sam górnym tułowiem wznosi sie do góry próbuje usiąść i wtedy zaczyna płakac bo jeszcze wiadomo nie potrafi i gdy mu pomogę usiąść jest szalenie zadowolony. Co do gaworzenia mówi takie coś: gi-gi-gi, gu-gu-gu, ma-mu.

Gość pasja_pasja
>ojjjjj - widzę że Twój synek podobnie jak mój - przysadzisty chłopaczek:) I własnie diety nie mogę mu wprowadzać bo jak dam mniej to jest nie najedzony, kręci się, śpi nie spokojnie a dorobie mu tylko troszkę i juz jest dobrze i sen ma spokojny. Miesiąc temu jak bylismy w przychodni to też był chłopczyk który był u taty na rekach w pozycji leżącej i odrazu pomyslałam że młodszy od mojego dałabym mu 3mce (mój wtedy miał 4) a okazało się że to rówieśnik mojego i też ma 4, natomiast jego mama dała mojemu synkowi 6 mcy i nie powiedziała że jest gruby tylko własnie duży:) Także każde dziecko jest inne i rozwija się w swoim tempie.

Gość pasja_pasja
ojjjjj - Jaki fajniutki:) I rzeczywiście silny z niego facet:) bo bardzo ładnie główkę trzyma

Gość ojjjjj
pasja_pasja no tak po prostu mamy duze dzieci :) ja myslalam ze moj troche w rozmiarze 62 pochodzi mimo tego ze sie duzy urodzil kazdy mowil ze 62 to taki na pare ladnych miesiecy a ja po prostu jednego dnia probowalam nalozyc taki wygodny nasz ulubiony ciuszek i nie weszlismy :) nawet 68 niektore wlasnie są szczuple w klatce jedna reka wejdzie ale druga juz nie :p

Gość ojjjjj
dziękujemy :) ale za to jaki ciezki he he a najchetniej bylby w pionie na rekach i oglądał świat :) no i sporo je ale masz racje ze po prostu dziecku nie mozna nie dac...moj by plakal caly czas chyba jakby jesc nie dostal ja sobie zapisuje przerwy miedzy karmieniami i co 2h sie dopomina a czasami nawe po godzinie tak wsuwa jakbym mu pół dnia jesc nie dała...

Gość pasja_pasja
ojjjjj dokładnie u nas tak samo było. Brałam do ręki kaftanik na oko myslę napewno dobry taki duzy sie wydaję ide zakładam i nic z tego jedna reka weszła a druga nie:) albo spioszki szybko robiły się za małe i synek nie mógł nóżek wyprostować

Gość katikati
mój syn za tydzien konczy rok i w tej chwili waży 9200 i ma 72 cm

Gość pasja_pasja
ojjjjj hehe wiesz to co piszesz to jak bym czytała o swoim synku:) mój też szybko był ciekawski i od 3 mca świat chciał zwidzać w pionowej pozycji, jak go połozyłam na rękach to on w krzyk i sam się podnosił:) i musiałam pionowo go nosić

Gość pasja_pasja
>katikati - może Twój synek poprostu jest drobniutki. A karmiłas go piersią czy mm?

Gość ojjjjj
a w 68 troche pochodziliście? mam nadzieje ze on teraz troche przystopuje z tym rośnięciem :p ile mozna... znowu musialam mu wszystko z szafy wymieniac na nowe, dobrze ze mialam juz przygotowane i te inne rozmiary bo tak byłby golasek... teraz za to znowu czapki mu na glowe nie chcą wchodzic, mam wrazenie ze przegapilam cos bo jeszcze jakis czas temu wszystkie czapki byly tak duze ze sie w nich główka topiła a teraz juz nie wchodzą

Gość ojjjjj
pasja_pasja wreszcie ktos mnie rozumie jak ja mowie ze moje dziecko sie buntuje bo chce na rece to mi nikt nie wierzy w ten bunt a jest tak ze wsadzam go do lezaka a on zaczyna machac nogami, krzyczec (bo to nie płacz) az czerwony sie robi a wezmie sie na ree to cisza ale probuje byc stanowcza zeby sie troche oduczyl bo mi juz plecy i rece wysiadają

Gość katikati
moj tez byl taki ciekawski swiata a ze byl silny, to szybo zaczal siadac czy raczkowac. Chodzic zaczal jak mial 10 miesiecy. Corka mojej kolezanki ma w tej chwili 9,5 miesiaca a jeszcze sama nie siada, o raczkowaniu czy staniu nie ma nawet mowy. Wyobrazcie sobie ze nadal ma lozeczko na najwyzszym poziomie - ja juz bym interweniowala ale kolezanka uwaza ze ma jeszcze czas.

Gość Blanka ...
Moj synek konczy jutro 3 miesiace i ma 65 cm a wazy 7200, nie wyglada na grubasa chociaz wiem ze bardziej przypomina 5-6 miesieczne dzieci. Nie wiem jak miescicie dzieci w rozmiarze 62. Ja swojemu juz zakladam powoli 74 bo 68 to juz ciasne a ja wole, a nawet zalecane jest by dziecko nie bylo zbyt opiete. Rozmiar 62 nosil przez ok 3 - 4 tyg bo urodzil sie ze wzrostem a raczej dlugoscia 60 cm, wagowo 3780.

Gość pasja_pasja
na samym początku mój smigał w 62 i odrazu takie kupowałam w wyprawce. Później 68 zakładałam mu w 3mc-ach. Ale szybko tez wyrastał, a nie chciałam żeby go krępowały i przechodzilismy na większe.