Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pasja_pasja

DO MAM 5-MIESIĘCZNYCH SYNKÓW

Polecane posty

Gość sobota wieczor
Wlewaja w te biedne dzieci to mleko i pozniej wygldaja jak male potworki.Matko ile jest upasionych niemowlakow,a matki szczyca sie ,ktory wiecej wazy jakby bylo czym?Nastepny tuman,ktoremu wmowiono,ze jego dziecko sie nie najada jej mlekiem,albo jej mleko to woda.Matyldo normalnie pranie czachy.

Gość katikati
ojjjjj -- wyrośnie ;) moj tez mial taki okres i wszyscy mi mowili ze go potem nie oducze. a przyszedl moment ze zwiedzanie swiata na czworaka bylo duzo ciekawsze niz rece mamy :) a potem jak zaczal chodzi to juz w ogole nie przepada za noszeniem. Najlepiej wszystko sam by robi. Takze korzystaj, bo potem wyrosnie i bedziesz tesknic do tego okresu - choc teraz wydaje sie to nierealne

ja mam coprawda dziewczynke, urodzona 1 marca waży 6300 ciuszki 68 w większości za małe, więc nosimy 74 jest chuda i długa - przez pewien okres była na 5 centylu, przybierała po 200 gr na miesiąc, karmiona była samą piersią teraz dostaje kaszke 2 razy dziennie i raz owocki/obiadek i pierś w międzyczasie. Zadnej butelki nie chce (wypróbowałam już 3 różne).

Gość katikati
pasja_pasja -- do konca 4 miesiaca piersią, a potem powoli przestawialam na mm. Wiec jak mial 6 miesiacy byl juz tylko na mm

Gość klaudka16x
moj tak szybko nie rosnie, urodzil sie z waga 3820 i 55cm wiec przez pierwsze 3 miesiace nosil rozmiar 56, pozniej 62 az do teraz i w niektore sie juz nie miesci ale 68 tez jest jeszcze troche za duze. faktycznie duze mcie te dzieci. ja swojego karmie piersia i on miesiecznie niecale pol kilo przybieral tylko ale nie byl glodny, jadl co 3 godziny i tyle mu wystarczalo, teraz doszly mu owoce, kaszki i zupki wiec zaczal wiecej przybierac i mam nadzieje ze troche nadrobi. A wasze maluchy tez przesypiaja wam cale noce. Moj przez ostatnie 3 tygodnie spal po 8h a teraz juz nawet po 10.

Gość pasja_pasja
ojjjjjj mój tez by cały dzien spędził na rękach :) ale ile to można mi plecy to juz wysiadają od tego słodkiego ciężarku:) też staram się więcej żeby leżał czy siedział (przytrzymuje go) niż był na rękach. Teraz myslę o hustawce takiej domowej jak myslicie sprawdzi się? Blanka ja też nie lubię opiętych ubranek:) Twój synek też duzy chłopaczek jak juz garderobę zmienia na 74:) katikati a Twój synek juz sam siedzi czy jeszcze nie zupełnie?

Gość do pasja pasja
ale po co te biszopty 5 miesięczniakowi??? Po co chrupkie przekąski skoro on nawet tego nie potrzebuje. Tym sposobem rozpychasz mu żołądek . Kaszkę powinnać podawać raz dziennie zamiast porcji mleka ok 120 ml 4 łyżki stołowe dobrej firmy (bebilon, Hipp - bezsmakowe).

Gość katikati
klaudka16x - moj zaczal przesypiac noce jak mial 3 miesiace.Spal wtedy od 20 do 6 rano . O 6 dostawal piers i dosypial do 8-9. Potem niestety mu przeszlo. Myslalam ze tylko on tak ma, ale porozmawialam z sasiadka, z kolezankami i okazalo sie ze im starsze dziekco tym gorzej spi w nocy. Pediatra potwierdzila te teorie. Na szczescie przechodzi ;) jak wszystko z kazdego okresu dziecko wyrasta

Gość ojjjjj
:) jak się sprawdzi hustawka to napisz he he za pare miesiecy i ja bym chetnie taką nam sprawiła a jeszcze co do rozmiarow ubranek to one tez sie roznią dlatego ja również na oko kupuje moj narazie to wcale ładnie nie spi.... tzn nie jest zle , teraz pewnie ok 1 sie obudzi zasną o21 a pozniej 3 i 6 juz gotowy do zycia i zabawy raz zdzarzyło sie tak ze 6h spał myslalam ze tak juz bedzie ale niestety

Gość klaudka16x
A w ciagu dnia duza spia? moj w ciagu dnia nie chce spac, robi sobie thylko takie drzemki i ogolnie moze zgodzine albo dwie przesypia, kladzie sie spac o 22 i wstaje o 6/7 przez ostatnie pare dni o 8 a raz nawet o 9

Gość pasja_pasja
>sobota wieczor to co według ciebie miałam zrobić jak mały wyssał 2 piersi że zrobiły się jak flaki i nie mogłam kropli mleka wycisnąć ani laktatorem sciągnąć a mały darł sie i nie mogłam go zaspokić??? dałam wówczas pierwszy raz smoczka a on tak zaczął łapczywie go ssać bo myslał że to brodawka, ok zaspokoił się, possał pare sekund i znów płacz. Dopiero gdy podałam mu mm te pare ml które mu brakowało aby się zasycić i po tym dopiero usnął. Myslisz że specjalnie szykuje mu gigantyczne porcje i wciskam na siłę? Nie, on ma apetyt i je a jak ma dość to wypluwa smoczek i tyle w temacie.

Gość Blanka ...
Duży ... karmie go samą piersia wiec nie mam kontroli nad tym ile zje ale przeciez nie ograniczę mu jedzenia bo za duzo przybiera. Na początku było to 1200 gr na 3 tyg więc sama sie zdziwilam ze tak duzo ale teraz jest juz 1000 na miesiac, wiec zwalnia tempo. Z tymi rozmiarami to tez roznie jest - jedno 68 nie rowne drugiemu. Ale czesciej juz ubieram 74, w tym maluszek pochodzi dluzej mam nadzieje :)

Gość katikati
pasja_pasja -- moj juz chodzi, on ma prawie rok. co do hustawki to nie wiem, moj mial lezaczek-bujaczek w sumie to nadal ma. Uwielbial w nim lezec. Jak jeszcze lezal a nie probowal sie przemieszczac. Bywalo ze kladlam go w lezaczku zawieszalam pałąk z zabawkami i po godzine przypominalam sobie ze mam dziecko;) lubil sie sam na nim bawic. Z tego tez wyrosł. Ale na lezaczku nadal czasami zasiada- teraz bardziej dla odpoczynku chyba

Gość ojjjjj
pasja_pasja u mnie bylo identycznie... karmilam go sama piersią przez 3tyg dziecko bylo ciągle rozdraznione, wtedy to nawet nie moglam powiedziec ze on spi bo co pół godziny byl placz wisial mi caly czas na piersi i dzien i noc... w koncu zrobilam mu w butelce 30ml zjadl tak szybko ze bylam w szoku... a chwile wczesniej byl odstawiony od piersi, pozniej byl spokojny doslownie inne dziecko chcialam tylko sama karmic bo jednak to wygoda w nocy i na spacerach ze nie trzeba ciągnąć tej butli ale co mialam zrobic... glodzic go?

Gość ojjjjj
a dodam jeszcze ze on ma umiar... czasami jest tak ze pomprostu troche pociągnie, reszte zostawi :p

Gość katikati
od jakgos czasu nie chce mi spac w dzien. Nawet po obiedzie ciezko mi go polozyc. tzn zasnie w koncu na max godz. Ale teraz w nocy spi juz dobrze. Najgorszy byl okres kiedy zrobil sie juz kumaty, obserwowal swiat z wozka i wrazenia z dnia odreagowaywal w nocy - płakał. Potem przeszlo plakanie, ale uznal ze fajnie byloby sie pobawic np od 3 do 5:) ale my nigdy nie reagowalismy. I po jakims czasie samotnego siedzenia w lozku po prostu sie kladl i zasypial. Moja kuzynka natomiast - jak jej corka przechodzila taki okres- wyciagala ja z lozeczka i kladala na macie. Makabra, dziecko tak sie nauczylo, przyzwyczailo. I chce sie bawic co noc. a ma ju 15 miesiecy. A kuzynka zalamuje rece.

Gość ojjjjj
moj maluszek z tego co czytam o2 miesiecznych dzieciach to powinien w dzien spac i spac a on łącznie 3h przesypia, na spacerach tez prawie nie spi tylko lezy i sobie gaworzy do misia przyczepionego do budki wozka :) Wy macie starsze dzieci kiedy zaczęły lepiej sypiac w nocy? bo ja tak marze o tym zeby juz te 5-6godzin spal i to tak porządnie :p

Gość katikati
ojjjjj -- moj tez malo spal jak byl taki maly. Mimo iz w poradnikach pisza inaczej, w gazetach tymu mama i ja, mam dzieko, etc-tez pisza ze dziecko powinno przesypiac tyle a tyle to jest to niestety kolejna teoria, ktorych w ciagu pierwszego roku zycia dziecka znajdziesz jeszcze od groma ;)

Gość katikati
ojjjjj -tak jak pisalam moj zaczal przesypiac noc jak mial 3 miesiace. A co ile on ci sie budzi na karmienie w nocy?

Gość pasja_pasja
Tych biszkoptów nie daje mu nie wiadomo ile 1-2 na dzień a chrupek kukurydzianych 3szt, myslę że to nic strasznego jak spróbuje coś innego oprócz mleka czy kaszki. A kaszke daję małemu od niecałego m-ca a wprowadziłam ja tylko dlatego by zrobić dłuższe przerwy w jedzeniu i poprostu żeby bardziej się zasycił.

Gość ojjjjj
no to mam nadzieje ze będzie tak jak u Was ze bedzie mial 3miesiace i zacznie ładnie spac w nocy :) ale dobrze ze napisalas o tej kuzynce jesli moj kiedys poczuje ochote na zabawy w nocy to bedzie sie sam musial bawic :p ja juz swojemu kupilam mate bo widzialam na lezaczku jak sie w prawo wygina, jak na przewijaku mi wariuje wiec zrobilam eksperyment i go polozylam na tą mate a tu fik z brzuszka na plecy :) i na boczki tez ladnie sam sie przekreca ale jeszcze sam na brzuch dokonca nie potrafi

Gość ojjjjj
zasypia ok 21 pozniej o 1 pobudka, nastepnie ok3 i o 6 juz wstaje tzn w zaden sposob nie moge go uspac :p

Gość pasja_pasja
Mój tylko jedną noc całą przespał:) a tak to sie budzi co 4-5godz. Dziewczyny które karmią mm co jeszcze dajecie swoim maluchom oprócz tego? A jakie robicie porcje mm?

Gość mój mo mój
no mój tez wyglada o jakis miesiac więcej (tak mi mówiła pediarta i inni tez mówią) poprostu ja bym nie dawal jescze kaszek i tyle jak chce jeść to mleko no ale to juz Twoja sprawa bo po co tuczyć dziecko moze i ma apetyt ale zawsze można go "oszukac" tym mlekiem które tez ma kalorie ale podejrzewam że mniej niz te kaszki

Gość pasja_pasja
W dzień potrafi zdrzemnąc się 2-3 godzinki ciągiem a czasami robi tylko krótkie drzemki 20-30 min

Gość mój mo mój
to ja mam sie fajnie mój (prawie 4,5 m-ca ma teraz) ja już skończył 3,5 m-ca to przesypia mi całe noce ost. posiłek je 21.30 lub 22.00 i potem rano 7.00 lub 8.00 (różnie) takze super! wypija jak na razie samo mleko 5 posiłów (w sumie jakieś 900 ml) i wygląda bardzo fajnie nie za gruby i oczywiście chudzinką tez nie jest

Gość pasja_pasja
>mój mo mój - ale jak dawałam samo mleko to jadł po 180ml co 3 godz i miałam wrażenie że nie może sie nim do końca nasycić skoro tak często je i bałam się że przez to rozepcha sobie żołądek. Gdy wprowadziłam kaszkę na mm to je co 4-5-6 godz i jej tez potrafi na raz sporo zjeść.

Gość ojjjjj
pasja_pasja nie pocieszyłaś mnie :p ja tu czekam az wreszcie moj szkrab przespi wiekszą cześć nocy he he ale dal mi raz do myslenia jak te bite 6h przespal, znaczy ze potrafi :p

Gość ojjjjj
a ja to się chyba przespie troche :) i tak nie potrafie w dzien odyspiac nocy jak maly zasnie a spi ok10 --1h i ok 16-2h ale tak fajnie troszke czasu po prostu zająć sie soba zwyczajnie posiedziec włączyc cos w tv ehh nie mowie juz o sprzataniu i gotowaniu :) zaglądajcie tu :) miłej i spokojnej nocy zycze :)

Gość pasja_pasja
ojjjjj - a może twój synek zaskoczy mamusie i nie będzie sie budził w nocy tylko da jej pospać:) niektóre dzieci przesypiaja całe noce ale nie mój, on z zegarkiem w ręku sie budzi:)