Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakas taka niezyciowa

Wytlumaczcie mi prosze, co jest fajnego w nowym domu?

Polecane posty

po co mam to robić - widzisz dla nie których priorytetem jest dom a dla nie których wakacje. Kminisz że nie każdy musi myśleć tak jak ty i mieć te same priorytety ?

Gość zielone konwalie
po co mam to robić - nie wiem czy wiesz, ale nie wszyscy którzy się budują, kredytują całą budowę na 30l.! baaaa, sprzedają swoje lokum i mają do tego jeszcze oszczędności i fach w ręku, by w dużej mierze postawić samego z pomoca rodziny. Pozatym, w Polsce, (pisze się z dużej P, bo wkurza mnie jak taki Polak UK, zapomina o takich podstawach) gro ludzi zarabia sporo i stać ich na budowę bez kredytu. Faktycznie dawno to chyba ciebie tu nie było, że dla ciebie to taka abstrakcja.

zielone konwalie, juz pisalam, ze chcialabym zeby ktos mnie oswiecil, otworzyl oczy. Argumenty z zawyzonymi cenami na rynku wtornym i malym wyborem sa ok. A jesli chodzi o budowanie maszkaronow zgodnie z warunkami zabudowy to wlasnie to mnie w Polsce nwerwia na maxa, bo niby jakies tam plany zagospodarowania sa, a i tak ich nikt nie respektuje, albo da lapowke tam i owdzie zeby jego koszmarny projekt przeszedl. Zyczylabym ci, zeby ktos wybudowal cos takiego obok twojej dzialki pod jakem, ale nie jestem zlosliwa ;)

dzialki pod lasem, sorki

Gość suprajs
jak Ci sie marzy ujednolicenie i wszystko jednakowe to chyba wiesz gdzie szukać takiego kraju ?:) dodatkowo w pakiecie gustowne mundurki :) co jest fajnego w nowym domu ? jest to dom zaprojektowany dla mnie , nawet z projektów gotowych można wybrać cos " po siebie " - a nie pod poprzedniego właściciela . Nie musze niczego remontować , niczego zmieniać , wiem z czego i w jaki sposób jest zbudowane . Nie obawiam sie ,ze np . instalacja elektryczna trzyma sie tylko " na słowo honoru " i spali sie niespodziwanie .Nie musze obawaić sie żadnych przykrych niespodzianek wynikajacych z np . zatajenia przez sprzedawcę .Wszystko mogę zagospodarować od początku a każdy błąd jest mój , nie muszę poprawaić błędów poprzedników . Nie wiem gdzie Wy widzicie te szkaradne domy , zjechałam ostanio całą Polskę i wszędzie widze fajne , nie za duże , nie za małe domy , że kolorowe ? a co w tym złego ?

Gość suprajs
a w gadaniu " a UK to jest super " , " a w Holandii to jest pięknie " , "a w Polsce wszystko mnie tylko wkurza , bo tu tylko szaradziejstwa" widzę zwykłe kompleksy .

to co, mam udawac ze mi sie wszystko w Polsce podoba, bo ktos mi moze zarzucic kompleksy :D sa rzeczy ktore mi sie podobaja, a sa takie co mi sie nie podobaja (tu jest zagospodarowanie przestrzeni w miastach i miasteczkach ;)) to samo z zagranica, sa rzeczy fajne i mniej fajne. To dlaczego nie moge sie starac czerpac tego co najlepsze z dwoch kultur?

Gość suprajs
rozumiem ,ze przestudiowałeś plany miast i miasteczek i te wstecz i te bieżące ?:) i nie spodobały Ci sie ? na jakiej podstawie wygłaszasz takie zdanie ?:) ktoś pozbawiony kompleków nie musi nic =nikomu udowadniać , ale nie stosuje krytykanctwa jako metody w dyskusji :)

alez skadze znowu, niczego nie studiowalam, a opinia ta temat brzydkiego zagospodarowania miast i miasteczek jest jak najbardziej subeiktywna i powstala na podstawie mojej obserwacji kilkunastu przypadkow ;) mam prawo do swojego zdania czy nie?

Gość Gosiaczkowo-
My budując własny dom zaoszczędziliśmy około 150tys. Nie dość, że taniej, to tak jak sobie wymarzyliśmy. Poza tym, tak jak pisze suprajs, wiem, że mam porządnie zrobione, bo sama pilnowałam.

Gość suprajs
oczywiście ,ze masz :) pytanie tylko czy jest ono słuszne i poparte jakimiś argumentami ,ale to jak rozumiem osobana dyskusja :) Na razie na pytanie " na jakiej podstawie tak sądzisz?" odpowiedzi brak . Ewentualnie - " a bo tak ":D

Gość kaszbanga
SweetRose "Polska Polak Polka powtórz 100 razy i zapamietaj ograniczony umysle ze zmywaka" SweetRose reprezentujesz soba najgorsze buractwo, brak klasy i oglady. Nawet gdyby dziewczyna pracowala na "zmywaku" to nie masz najmniejszego prawa do ponizania jej. Czesto chodze do restauracji i jestem wdzieczna kelnerom za ich ciezka prace, tym na "zmywaku" :O za mozliwosc zjedzenia na czystym talerzu. Wyjezdzam na wakacje do hoteli i szanuje panie sprzatajace moj pokoj. Itd...itp... Jestes przykladem typowego polskiego buractwa. Nigdzie na zachodzie nie umniejsza sie zadnej pracy bo kazda jest potrzebna. Nawet pana wywozacego twoje smierdzace smieci abys nie zyla wraz ze szczurami i robactwem. Dla mnie jestes dnem! Od takich ludzi i takiej mentalnosci trzymam sie z daleka.

Gość D.Bill
suprajs - wybierz się w swiat i pooglądaj, to może Ci się otworzą oczy

nie bede natomiast szanowac kogos kto pluje na wlasny kraj, a twoje opinie mam w glebokim powazaniu:O

i jeszcze jedno kaszbanga,dlaczego odbierasz to tak emocjonalnie? czyzbym jednym postem urazila cala armie wielkich dam ze zmywaka?

Gość suprajs
a co ma świat do zagospodarowania przestrzennego terenu ?:D A świecie jestem i dawno już zrozumiałam ,ze każde warunki, kultura i potrzeby inaczej kształtują nasze środowisko .Potrafię docenić i zabytki i zwykłą wieś i zautomatyzowaną urbanistykę . Pytanie tylko dlaczego mam ślepo podążać za światem , dlaczego mam nie szanować swoich oczekiwań i potrzeb , dlaczego mam udawać ,ze nie widzę jaki klimat u nas panuje , dlaczego ....? Bo zachłysnęłam sie światem ? Dawno mi to przeszło :D

Gość kaszbanga
SweetRose ani mi sie sni wyklocac z kims takim jak ty :D Za wysokie (moje) progi na twoje nogi :P Jestes prostaczka a prostactwa nie znosze. Ucze swoje dzieci szacunku do kazdego uczciwego czlowieka. Zastanow sie czego ty nauczysz swoje? Mysl, myslenie nie boli.

kaszbanga:O:O poczytaj wczesniejsze posty panienki,ktorej odpisalam:Opoczytaj :O a potem pisz....:O a swoja droga,skoro zadna praca nie hanbi, dlaczego tak sie wstydzisz swojej marnej posadki?? pani rzecznik wszystkich ponizonych ze zmywaka:D

i jeszcze jedno-cos mi sie wydaje, ze jestes wlasnie ta urazona panienka, do ktorej pisalam:O nie zmieniaj nicków:D

Gość ercgeceevev
a ja niedanwo kupiłam dom z rybku wtónego, szukałam tak długo az znalazłam taki jak mi się pdoba, fakt było klika niespodzianak, ale to tylo dlatego że sprzedający był nieuczciwy i niepowiedział wszystkiego, (gdyby powiedział i tak bym kupiłam bo dom mi sie spodobał)

Gość kaszbanga
SweetRose a jaka jest moja "posadka"? :D Nie osmieszaj sie dziewczyno. I traktuj ludzi z szacunkiem. Niezaleznie czy ktos jest architektem czy prostym majstrem budowlanym. Bo jeden i drugi jest ci potrzebny do zbudowania twojego wymarzonego domku.

czemu mylisz pojecia? co ma szacunek do stosunku do osoby,ktora zlewa na wlasny kraj, bo wyjechala do UK i sie zachłysneła wspanialosciami???jak mam sie odnosic do osoby,ktora pisze ironicznie "Polaki"???? zbastuj juz z ta swoja mądroscia i szacunkiem za dyche:O

Gość D.Bill
bo podróże kształcą:) ale co tam... nie chcę i co wazniejsze nie musze juz walczyc z polskim indywidualizmem/bezgusciem...budujcie sobie tak brzydko jak chcecie:)

Gość kaszbanga
SweetRose alez to ty mylisz pojecia. Czyzby brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem? ;-) Ja sie odnioslam jedynie do twojego stwierdzenia "ograniczony umysl ze zmywaka". To jest obrazajace. Niegrzeczne i bez klasy. Zgadzam sie natomiast z toba w sprawie szacunku do wlasnego kraju i wlasnych korzeni. Ale nie o tym byl moj post. Nawet kiedy sie z kims nie zgadzam, tak jak z toba, to nie obrazam cie - w przeciwienstwie do ciebie, gdzie nawet mi probujesz "przywalic" posadka :D Oj SweetRose, SweetRose.

Gość katastrofaMałżenska
a ja sie zgadzam ze sweet, wlasnie takie ograniczone idiotki co trafiły na wyspach na zmywak sie najbardziej mądrza, nic nie znacza, wykonuja najgorsza prace jaka mozna sobie wyobrazic, ale jak przyjada do Polski to co to one nie widziały,ile kasy nie maja itp,a Polska jest be.

Gość xgirl852147
10 lat zapieprzałam w Anglii, aby wrócić i móc sobie wybudować własny, wymarzony dom. Wg swojego projektu. W mieście, w którym spędziłam większość życia. Oczywiście mogłabym kupić, ale domy, które oglądaliśmy w tej okolicy, to po prostu pożal się Boże. A jeśli chodzi o budownictwo w UK. No proszę Was. Nie wiem czym się tu zachwycać. Domy też są różnokolorowe. Niebieskie, różowe i zielone. Tak, tak - bliźniaki. Wyglądają paskudnie stojąc jeden obok drugiego i gdyby nie cyferki na drzwiach, to nie odróżnisz ich od siebie. Mało tego, są liche i tandetne. Cudze chwalicie, swego.... żal po prostu.

Gość zielone konwalie
dziewczyny, własnie cudze chwalicie swego nie znacie! Nie wiem co jest takiego pieknego w domach w Anglii, Holandii, Austrii???? W UK nie byłam, ale widząc choćby programy budownictwa w UK tudzież o wystrojach tych domów to naprawdę dziwię się wam. Te domy, jak ktoś wyżej wspomniał niczym się nie rożnią, prócz cyferek na drzwiach, w środku rozkład pomieszczeń w każdym taki sam, rodem jak z Alternatywy 4 :D Nie wiem gdzie wy widzicie te maszkarady???? Bo dla mnie nawet te pudełka Gierkowskie, są do przełknięcia. NIe przeszkadza mi jesli sąsiad zbuduje jak to zanwali tu maszkarade, bo inny dach, kolor, ale to jemu ma się podobać, a nie mi, a o gustach się nie dyskutuje ;)