Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ,mnkjnjn

zbiorki pieniedzy na chore dzieci-czy w innych krajach tez sa?

Polecane posty

Gość ,mnkjnjn

?czy tylko polski nfz ne pomaga

W Danii są, na biedne rodziny, ale nie ma reklam w tv i nie pokazuja chorych dzieci w tv, Państwo leczy chore dzieci, płaci za wszystko, no ale tu nie ma dużo dzieci chorych, bo matka ma prawo do aborcji.

A co ma aborcja do tego? Przecież masa dzieci zostaje uszkodzonych dopiero przy porodzie albo zapada na różnorakie choroby znacznie później. Poza tym w Pl kobieta też ma prawo do aborcji w przypadku wad rozwojowych u płodu.

Ale w Dani sa robione szczegółowe badania i jeśli dziecko jest chore, o czym można dowiedziec się w wysokiej ciąży możeśż usunąć. Nawet w 30 tyg. W Polsce zazwyczaj póżno dowiadują sie o rozwoju płodu, a póżniej lekarze nie chcą się podjąć skrobanki,(morderstwa)

Gość w 30 tyg. to chyba jeśli
płód ma za chwilę umrzeć. Taka aborcja jest bardzo niebezpieczna dla matki. W USA są, co często obserwujemy w melodramatach o chorych dzieciach. Zbiórki, reklamy itd. Akurat pokazywanie nieszczęścia dzieci i namawianie ich do udziału w łzawych reklamach też wydaje mi się niestosowne.

Miałam stcznosci z takimi kobietami, wiec nie gadaj mi głupot, ponieważ jestem tłumaczem i często mnie proszą o to. Byłam i przy aborcjach i przy porodach. Najpózniejsza aborcja była w 30 tyg ciąży, dziecko miało wodogłowie. Kobieta ma prawo usunac ciąze do 12 tyg, bez problemu, jesli jest po 12 tyg, trzeba napisać podanie o możliwość podjęcia aborcji, a co więcej kobiety decydują czy chcą urodzić dziewczynke czy chłopaka, jak im płec nie pasuje to również piszą pismo. http://www.papilot.pl/zycie/10510/Chcialas-chlopca-a-wyszla-dziewczynka-Aborcja-na-zyczenie.html Poczytaj polecam

Gość w 30 tyg. to chyba jeśli
Głupot? Im późniejsza aborcja tym bardziej niebezpieczna dla matki, to według Ciebie głupota? Nawet na WOW to piszą.

Gość zawsze uprzejmna ;))
jakbym miała urodzić kogoś takiego jak becia )) to podjelabym sie skrobanki :)

No widzisz, Ja to potępiam, najpierw daja tabletkę, a po 24 godzinach robią skrobankę, byłam przy takich przypadkach i nie polecam. Ale taka praca.

zawsze uprzejma, zaraz mnie zaczniesz winic za te przypadki. Wiesz, wolę być przy porodach, ale praca to praca