Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

makumba112

brak przyjemności

Polecane posty

Witam! Jestem dziewicą choć mam już 2 chłopaka. Bardzo go kocham i chciałabym zrobić ten następny krok ale hamuje mnie coś co wydarzyło się w przeszłości. Zanim poznałam mojego ówczesnego chłopaka byłam z kimś innym. Było nam ze sobą dobrze ale nie chcieliśmy spieszyć się ze współżyciem. Pieściliśmy się tylko. Na początku te pieszczoty sprawiały mi przyjemność jednak po pewnym czasie już nic nie czułam. Niby byłam podniecona ale nie czerpałam żadnej przyjemności z dotyku. W końcu zachorowałam na depresje. Początkowo myślałam, że to ona jest przyczyną moich problemów. Teraz mam jednak innego chłopaka i nadal nie odczuwam przyjemności z pieszczot. Chciałabym w końcu zacząć współżycie z chłopakiem ale boje się, że z seksu też nie będę czerpała przyjemności i może znowu będę borykała się z depresją. Proszę o odp bo nie wiem co mam robić.

Jak możesz mieć depresje wygląda na to że obu nie kochałaś nie wiesz co to znaczy kogoś kochać. Jasno mówi że to wątek prowokacyjny. Jak się odczuwa miłość to się czuje tyle wzniosłych uczuć . Euforia pobudzenie zadowolenie szczęście nadmiar energi .

Widać, że niedokładnie przeczytałeś moją wypowiedź. Poza tym chyba pojęcia ci się pomyliły:P te uczucia o których napisałeś są charakterystyczne dla stanu zakochania a nie miłości. Przykład: kochasz swoją mamę i co też czujesz entuzjazm, pobudzenie itd.:P