Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cynnamonn

Problem z Cilestem

Polecane posty

Gość cynnamonn

Dziewczyny, mam problem. Jestem obecnie w 9 dniu drugiego opakowania Cilestu. W poprzednim opakowaniu pominęłam tabletkę, to znaczy zasnęłam o 18 a biorę o 21. Więc miałam czas do 9 rano żeby tabletkę zaległą wziąć i tego samego dnia kolejną wg. planu. Tak też zrobiłam, z tym że nie pamiętam czy to dokładnie było o 9 czy o 10, czy może później... Pamiętam że od razu gdy wstałam napisałam z telefonu posta na kafe żeby upewnić się co zrobić. Dostałam odp żeby wziąć zaległą tabletkę i kolejną normalnie. Myślałam że wszystko będzie ok, ale teraz przeczytałam że jeżeli pominęłam tabletkę z trzeciego tygodnia, to "Gdy zapomniało się pigułki w 3. tygodniu przyjmowania istnieją dwie możliwości: a) należy wziąć zapomnianą pigułkę, a po skończeniu opakowania nie robić przerwy, od razu zacząć kolejne opakowanie. b) należy nie brać reszty pigułek z opakowania, od razu zrobić siedmiodniową przerwę (razem z dniem zapomnianej pigułki), a potem przyjmować pigułki z nowego opakowania." A ja wzięłam zaległą tabletkę, następną i dalej jechałam opakowanie normalnie. Z tym że ja nie pamiętam czy pominięta tabletka była z trzeciego tygodnia czy z drugiego... Wychodzi ze był to wtorek, to pamiętam. Ale jeżeli to był 2 sierpnia to drugi tydz, jeżeli 9 sierpnia to 3 tydz... Czy to mogło jakoś zaburzyć działanie? Mogę być w ciąży? Posta na kafe którego napisałam wtedy rano nie mogę znaleźć.

Gość cynnamonn
Już rozwiązane, znalazłam posta, napisałam go o 6 rano więc wszystko gra, wzięłam tabletke tak jak powinnam.