Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KurtCobainisAlive

Korespondencyjna znajomość - proszę o radę

Polecane posty

Jak w tytule, mam znajomego, z którym od roku utrzymujemy kontakt przez gadu (ponieważ mieszkamy kilkaset km od siebie). Znajomość działała dobrze, wręcz zaprzyjaźniliśmy się, o ile można się zaprzyjaźnić przez gg. Facet jest inteligentny, sympatyczny, ale, jak twierdzi, biedny jak mysz. Ostatnio zdecydowałam się odwiedzić go, ponieważ miałam czas i pieniądze. Został ze mną na noc w hostelu... Ponieważ miałam okres, do stosunku nie doszło, ale... chyba tylko dlatego. Zastanawiałam się, czy popełniłam błąd, skoro nie potrafię wykrzesać z siebie ani odrobiny poczucia winy, wstydu ani czegoś w tym rodzaju, co teoretycznie powinnam czuć. Liczyłam się z tym, że on może zerwać kontakt. Nie zerwał. Stwierdził, że się podobało i że chętnie by to jeszcze kiedyś powtórzył. Dopiero ta sugestia mnie naprawdę skonfundowała. Jak powinnam do tego podejść? Wiem, że nie mogę wierzyć w słowa faceta, który próbuje zaciągnąć mnie do łóżka. A sytuacja wygląda tak, że pewnie jeszcze pojadę do jego miejscowości i on zapewne znowu będzie chciał się spotkać, a ja nie potrafię trzymać go na dystans. Więc jak mam się zachować? I czy jemu zależy TYLKO na przespaniu się ze mną (dlatego od roku utrzymuje kontakt? to by było nieco dziwne)?

Może wcale nie jest biedny tylko wygodny --> przyjedź do mnie; może ma dziewczynę, żonę w domu--> dlatego woli być "biedny" i dlatego musiałaś spotkać się z nim w hotelu(!). W zasadzie trudno powiedzieć coś na 100% o kimś znanym tylko wirtualnie, kto napisze Ci tyle, ile zechce, a Ty nie możesz nic zweryfikować. Twierdzi, że jest "biedny" - jest bezrobotny i mieszka z rodzicami? Ile on ma lat? ( a Ty?) Nie bawiłabym się w takie znajomości na odległość. generalnie związki międzyludzkie są trudne, a taka relacja dodatkowo obciążona jest masą ogólnie mówiąc wątpliwości, które nie sprzyjają zaufaniu. Poza tym, żadnych profitu (poza zabiciem czasu- jeśli to korzyść...) nie ma z takiej znajomości..