Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AneeeczKa_-

FILOLOGIA NA POLITECHNICE???????

Polecane posty

Gość AneeeczKa_-

Tak jak w temacie, co sądzicie o filologii na politechnice? Chodzi mi o politechnikę koszalińską, ma ona Instytut Neofilologii i Komunikacji Społecznej i mam na myśli filologię germańską. Co sądzicie o studiowaniu kierunku humanistycznego na typowo technicznej uczelni???? Może ktoś studiuje? Jaki jest poziom?

Gość prawdopodobnie jest tam
tak jak gdzie indziej, sądzę, że wykładowcy są nawet ci sami co na uczelniach humanistycznych. Nie spodziewaj się cudów. Naprawdę śmieszy mnie ten bum na politechniki, jakby to były jakieś drogi do raju, których przez dziesiątki lat nikt nie mógł jakoś odkryć. To normalne uczelnie i sądzę, że filologia tam nie różni się od filologii na uniwersytecie. Sprawdź czy ma akredytację, pogoogluj nazwiska wykładowców (w szczególności tych "ważnych" tj. kierowników katedr itp.), a pytanie o opinie studentów możesz zadać choćby na naszej-klasie.

Gość AneeeczKa_-
Dzięki za odpowiedź. Właśnie nie wiem co wybrać, bo mam do wyboru Szczecin (uniwersytet) lub Koszalin (politechnika). Koszalin mam bliżej, dlatego się zastanawiam. Tzn. bardziej chciałabym do Szczecina na uniwersytet, ale wolę się dowiedzieć też jak jest na politechnice, bo może jednak zostanę tutaj...

Gość pani frałłłł
kolezanka studiowala, dosc wysoki poziom, a szczecin wcale nie wiadomo jakiego poziomu nie ma.. :)

Gość AneeeczKa_-
Tak? A koleżanka na politechnice koszalińskiej studiowała, tak? Tylko właśnie tak dziwnie, że filologia na uczelni technicznej... a mogę wiedzieć co po tym koleżanka robiła, tzn. gdzie dalej się kształciła? (chodzi mi, gdzie robiła/robi mgr?) I wiesz może jak to jest na filologii germańskiej? To prawda, że na wstępie już trzeba znać baardzo dobrze język, bo inaczej się będzie całkowicie w tyle? Boję się właśnie, że pójdę tam a wszyscy już będą mówić biegle po niemiecku. Bo przecież filologia germańska to nie kurs języka, lecz nauka o historii, kulturze i literaturze..... Myślałam o kolegium, bo jest chyba 2 razy więcej zajęć z praktycznej nauki języka, bez zbędnych przedmiotów i czytania lektur, ale niestety nie ma już tego w Koszalinie. Więc jak to jest z tą filologią germańską? Od razu wszyscy mówią biegle?

Gość AneeeczKa_-
????

Gość AneeeczKa_-
?

Gość AneeeczKa_-
jest tu ktoś??

Gość przecież na politechnice
koszalińskiej jest więcej kierunków humanistycznych - z czasem ma się rozbudowywać, kierunki hum. są potrzebne - by powstał uniwersytet. Może się uda - głównie kwestia kasy, niestety. Śmiało idź na politechnikę - poziom jest ok.

kiedyś faktycznie poziom był wyższy. teraz przychodzą ludzie z poziomem wątpliwym :) jak szłam na germanistykę , w ogóle nie wiedziałam co mnie czeka. na pierwszych zajęciach z literatury szok:P babka gada szybko, urywa zdanie w pół nie wiedziałam jak notować :) ale z biegiem czasu do wszystkiego da się przyzwyczaić :) każdy radził sobie jak może :) do tego wcale nie byłam jakaś super z Niemca. wybrałam te studia , bo chciałam język a jako że niemiecki miałam najdłużej poszłam na ten. studiuje w Lublinie :) miałam przyjemność| nieprzyjemność :P posmakować też germanistyki w Toruniu (istny koszmar -ale co nas nie zabije to nas wzmocni :)

Gość AneeeczKa_-
Teraz nie wiem czy iść na uniwersytet do Szczecina czy na politechnikę do Koszalina.....

Gość AneeeczKa_-
?

Gość fsrghyaeryh
właśnie, politechnika koszalińska chce się ubiegać o tytuł uniwersytetu, stąd humanistyczne kierunki mój chłopak tam studiuje wzornictwo

Gość AneeeczKa_-
A filologia? Znasz kogoś, kto studiuje? Zadowolony jest?

Gość AneeeczKa_-
Może ktoś jeszcze podzieli się doświadczeniami????

Gość AneeeczKa_-
jest tu ktoś?:P

Gość cooooooooooooooooooooooo
wiesz jak sama nie umiesz zdecydować po huj idziesz na studia ????????????? tam wypadało by myslec ,,,,,,,,,,,,,,

Gość AneeeczKa_-
zdecydowałam już, tylko pytam o opinie ludzi. wybieram się na uniwersytet szczeciński.

Gość to po co ludziom dupę
zawracasz? :-O

Gość gość
Na Politechnice Koszalińskiej jest dodatkowo super atmosfera (Klub Studencki Kreślarnia jest pierwszy w Polsce) no i fajne, zielone miasto, morze, lasy, jeziora. Ekstra, że budynki sa nowe i fajnie wyposażone.

Gość gość
wszystko możesz zobaczyc na stronie www.tu.koszalin.pl