Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam przerąbane.

strasznie się boję...

Polecane posty

Gość mam przerąbane.

za trzy dni zaczyna się szkoła. będę musiała iść sama na rozpoczęcie roku, bo mojej przyjaciółki jeszcze nie ma. moja klasa jest podzielona na ludzi którzy mnie zwyczajnie nie lubią/nie znoszą/obgadują ile wlezie/olewają albo wszystko to naraz. ja nie wiem, czemu tak jest. to znaczy nie wiem dokładnie, bo jestem dość dziwna, zamknięta w sobie, chorobliwie nieśmiała, wrażliwa. ale przecież nic złego im wszystkim nie zrobiłam. tak więc boję się tego strasznie. tam wszyscy są tacy okrutni. nie wiem, jak ja przeżyję ten rok ;(((

Gość nie martw sie tak bardzo
łyknij kropelki uspokajające i idź. nie daj po sobie poznać, że taka bardzo sie przejmujesz.

Gość Entra
Boże, przecież Cię nie pobiją, nie? Rozpoczęcie roku trwa max 40min. Przeżyjesz

Gość mam przerąbane.
to może nawet nie chodzi o to całe rozpoczęcie. tylko ja się boję, że będę musiała się tak męczyć przez całe życie. że nigdy nikt się we mnie nie zakocha, nie będę miała przyjaciół. mam problemy z kontaktem z ludźmi. tzn. z tymi, których dobrze znam nie ma większego problemu, ale poza tym nie potrafię się otworzyć. ranią mnie zwykłe dla innych rzeczy, potrafię się zamknąć w sobie przez zwykłą głupotę. już mi pomału z tym ciężko.

Gość Entra
To nie narzekaj tylko weź się za siebie. A skoro jesteś taka naprawdę to po co chcesz się zmieniać? Żeby mieć więcej nic nie wartych znajomych? Żeby ludzie Cię lubili? Piszesz, że masz przyjaciół, więc nie rozumiem o co Ci chodzi. Ludzie w grupie często znajdują słabszą psychicznie osobę żeby się na niej powyżywać. Musisz być bardziej pewna siebie, a nie smucić się, że takie głupki Cię nie lubią. Ja też jestem dość specyficzną osobą i ludzie, którzy mnie nie lubią zatrzymują to dla siebie. Po prostu nie pozwalaj im, żeby się tak zachowywali.

Gość o naiwnosciludzka
Trochę dziwne jest to co piszesz. Może tylko Ci się wydaje, że Cię nie lubią. Ja też byłam nieśmiała bardzo. Ale zawsze byłam pozytywnie nastawiona, uśmiechałam się, byłam pomocna i najwyżej przez niektórych byłam traktowana obojętnie, ale nigdy wrogo.

Gość od tego jest psycholog
porozmawiaj z rodzicami, powiedz że masz problemy z nieśmiałoscią i kontaktami z rówieśnikami przydałoby Ci się kilka rozmów z psychologiem, nauczyłby Cię jak sobie radzić ze stresem, nieśmiałością... albo poszukaj jakiegoś poradnika, jest pełno książek tego typu w Empiku

Gość wez to pierdol zycie
jest za krotkie zeby sie martwic szczylami z klasy co moze w przyszłoscsi beda nie lubiani a nie wiem co gorsze? szkola sie kiedys skonczy...poznasz innych ludzi. wez pierdol klasę! mnie wszysycy lubieli a wiesz dlaczego? bo miałam na nich wyjebane! mowilam co mysle, robilam co powinnam nie obchozilo mnie ze jakas pizda co ma 5 w dzienniku a na pizdzie pewnie pot od siedzenia przy biurku czy mnie tam skrytykuje czy nie. poza tym wioekszosc popierdolencow co sie smieja zawsze sa jakos zakompleksieni.

Gość Igliwiarka
A ile masz lat? Do której klasy idziesz? Gimnazjum?