Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystrachana

boicie sie raka?

Polecane posty

Gość wystrachana

kurde, ja normalnie każdego dnia myslę o tym że mogę zachorować, ten strach odbiera mi radość życia:( A jak jest u Was? myslicie o tym, zę możecie się np. jutro dowiedzieć ze macie powiedzmy białaczkę?

Gość 4367538658
od kiedy mam już nie :(🖐️

Gość wystrachana
a co Ci jest?:(

Gość 4367538658
mam raka 🖐️

Boję się, nawet bardzo. Mój Tata zmarł na raka złośliwego dość niedawno. Chorował 5 lat. Przeżuty - trwało to 3 miesiące. Trzy potworne miesiące, w których człowiek umiera, wiedząc, że zostało mu niewiele czasu, gdzie objawy choroby są tragiczne i zarówno on, jak i bliscy są kompletnie bezsilni. Takich przejść nie życzę najgorszemu wrogowi... Ale staram się nie myśleć codziennie o tym, co mi grozi. Żyję pełnią życia....

Gość wystrachana
4367...wiem, ze masz raka, ale chodziło mi o to jakiego... ktos sie jeszcze wypowie, czy temat zbyt drażliwy....

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4940815&start=0 ora et labora -módl się i pracuj "w dzień i w nocy bóg mi sprzyja" twoje myśli, lęki , przekonania i przyzwyczajenia kształtują twoje życie kto się modli ten ma lżej w życiu Orędzia do Kapłanów http://www.taw1.republika.pl/michelini.html [URL=http://chomikuj.pl/?page=307465] mój chomik

Gość wystrachana
halo, luddddzzzziiieee !

Gość wystrachana
blowww co to znaczy juz nie? ale co dadzą te markery? jak mi wykaże że mam raka to i tak juz po ptokach:O

Rak to jeden ze sposobów na śmierć, więc zapewne wszyscy się go boją właśnie z tego powodu. A czemu boisz się bardziej raka, niż np. zawału, udaru, wylewu, zapalenia trzustki, itd? Pewnie to jakaś fobia po prostu.

To, że jeśli wykryjesz raka odpowiednio wcześnie, to masz większą szansę, że nie zejdziesz.

Gość wystrachana
pewnie fobia...no nie wiem. wiem,z e tak samo moze mnie zabić np. zawał albo wylew ale panicznie boję się właśnie raka, o tamtych rzeczach nawet nie myśle. a już panicznie boje sie białaczki, moze dlatego ze na to człowiek nie ma żadnego wpływu i spada to na cżłowieka z dnia na dzień? nie wiem, ale za każdym razem jak robię morfologię to mam pewno w gaciach ze strachu...a Ty się nie boisz np. przy badaniu krwi ze coś Ci wyjdzie...?

Gość wystrachana
Alanyyya, ale np. białaczka jest rakiem który nie ma stopni- po prostu sie pojawia i juz masz pozamiatane....wiec wczesne wykrycie w sumie gooowno daje....

Gość adinnaaaa
ja tez sie boje, zreszta jak sie nie bac jak non stop sie slyszy, ze ktos choruje. niestety rak i choroby ukladu krwionosnego to najczestrze powody smierci. sto razy bardziej wolalabym pasc na zawal

Gość wystrachana
ja chyba też bym wolała na zawał...człowiek przynajmniej nie musi przechodzić całego tego koszmaru chemioterapii i td. a dużo znacie osób chorych? w sensie w waszym otoczeniu?

Gość wystrachana
podnoszę

Gość afasfaf
Chyba każdy człowiek boi się śmierci, ja też. Zawsze jak wsiadam do samochodu mam świadomość, że mogę już nie wysiąść, nowotworu też się boję ale nie myślę o tym codzienni bo nie mógłbym żyć, a kiedyś trzeba umrzeć chciałbym jak najpóźniej ale co będzie. Mam nadzieję, że w chwili śmierci będę w stanie łaski uświęcającej i tyle. co ma być to będzie! życie to śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową!:)

Gość wystrachana
masz do tego zdrowy stosunek, chciałabym tak! ale ten paraliżujący strach jest silniejszy...

Gość afasfaf
też tak możesz, spróbuj siąść i sobie pomyśleć, że faktycznie umrzeć można w każdej chwili ale żyjesz i się tym teraz ciesz:) może spróbuj też mniej o tym myśleć? wiem, że prosto się piszę ale jak człowiek sobie coś wkręci i ciągle o tym myśli to nie jest dobrze. Znajdź sobie jakieś zajęcie, rób coś żeby nie mieć czasu na takie rozmyślania:)

Gość 32324fapfapfap
Mój dziadek umarł na raka skóry... chyba najgorszy z możliwych... :o ale na szczęście jeden z tych nie dziedzicznych... boje się. Każdy powinien się bać..

Gość wystrachana
dzieki, spróbuje. wiesz, wydaje mi sie ze tak jest bo wiadomo-każdego dnia ktoś w tym kraju dostaje wyrok, rocznie 150 tyś Polaków dowiaduje się ze ma raka-i to ciągłe pytanie: skoro wczoraj padło na niego, to jutro moze paść na mnie. przecież w niczym nie jestem lepsza od tych osób- jestem takim samym człowiekiem jak oni.dlaczego akurat mi miałoby się upiec? to mnie rozwala....

Gość wystrachana
dlaczego uważasz ze rak skóry jest najgorszy z możliwych? sa gorsze raki. akurat z raka skóry (rozumiem że o czerniaku mowa) wielu wychodzi.

Gość afasfaf
ja mam dużo pieprzyków i też się trochę boję czerniaka. Tak naprawdę też chciałbym żyć ze 100 lat w dobrym zdrowiu, ale co ma być to będzie na razie jestem zdrowy i mam nadzieję, że tak zostanie:) Pozdrawiam i nie ma co się martwić nigdy nie wiadomo, na przejściu też ktoś Was może rozjechać.

Gość wystrachana
jak ktoś ma pecha to mu cegła w drewnianym kosciele nas łeb spadnie;)

Gość afasfaf
dokładnie:) także głowa do góry:) spadam pograć w CS'a póki jeszcze żyje;)

Gość wystrachana
heh, no to miłego grania;) i dzięki za zasianie ziarnka optymizmu-zobaczymy na ile starczy:P a ile masz lat?

Gość no tak myslcie
o raku to go do siebie 'ściągniecie". Ludzie pozytywne myslenie to podstawa.