Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babababababa

umie chodzic sama, ale nie chce

Polecane posty

Gość babababababa

16miesieczna maluda umie chodzić sama (dopiero zaczęła tak od m-ca ze strachem w oczach:) ale zaczęła), no i problem taki ,że umie a nie chce woli za rączkę lub po kolanach . miał ktoś tak ze swoją maludą ?

Gość zgadzam sie z autorką
maluda ? czyli dziecko krasoluda, tak ?!

Gość babababababa
dziewczynka. prosze o konkretne wypowiedzi.

Gość są owszem
maluda a co to za określenie?? Skoro dziecko nie chce chodzić samo to niech nie chodzi. W końcu się odważy i ruszy. Daj na luz.

Gość kontrreforma
masz mózg czy sieczkę ? wyglada na to że hormony ciążowe Ci zaszkodziły i obnizyły IQ

Gość mój synek też tak miał
ma 15 mies, miesiac temu wreszci esie odważył pójść sam bez trzymania. na początku też wolał chodzić na kolankach albo za rączkę, ale kiedy musiał uklęknąć na kolanka i przejsc te kilka metrów kapnął się ze zajmuje mu to za dużo czasu i zrezygnował bo przegrywał w gonitwie za zabawkami z kuzynem który chodził bardziej pewnie;) musisz malutką zachęcać;)

Gość marchewka czerwona
maluda - kontrreforma-to jest dziecko w gwarze poznańskiej...Szkoda, że Twój IQ odbiega od normy...

Gość babababababa
mój synek też tak miał - bardzo dziekuje za twoją odpowiedź-jedyna na temat:)

Gość są owszem
no tak bo ja ci nic na temat nie napisałam. :O

nio i cio teras zrobisz? mysle,ze powinnas isc do lekarza z dzieckiem ,bo no w koncu to powazny problem. ja mysle,ze twoje dziecko tylko udaje ze potrafi chodzic.

może jeszcze trochę sie boi? Albo mięśnie nóżek lub kręgosłupa jeszcze nie są tak mocne aby maleństwo mogło same dreptać?\ Daj jej jeszcze czas, staraj się tylko mobilizować aby sama chodziła, czyli puszczać rączkę jak chodzicie razem, i przekona się w końcu że to nie takie straszne i wyczerpujące :) Powodzenia!

Gość a po cholere
uzywacie gwary na ogolnopolskim forum? Idzcie na regionalne i tam sobie swoim jezykiem gadajcie. To jest polskie forum i uzywajmy tu jezyka polskiego.

nie ma co sie martwic podobno dziecko do 18mc moze nie chodzic. moja miala 14mc jak zrobila pierwsze kroki ale potem sie bala i odwazyla sie jak miala 15.