Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Calluna79

Co mam zrobić w piwnicy? Jak ją wykorzystać?

Polecane posty

O.K. - przed chwila nie moglam dodac tematu. Mam piwnice. Strach w niej cokolwiek trzymac, srednio co miesiac sa wlamania. Macie jakis pomysl jak ja wykorzystac? Jest mala, moze 2,5 na 1-1,5m

piwnica w domu czy w bloku? Ja w bloku trzymam syfy ;) Stare owery, zabawki, jakieś słoiki i inne bzdety. W domu moja mama ma kuchnie letnią, garaż też na graty, łazienke z "pralnią", kotłownie i schowek na słoiki i zapasy ( kupuje np zgrzewki napoju czy pakiet mleka, więcej jakiś tam rzeczy długoterminowych

Gość hopek
to wystarczy aby zacier postawić

W bloku :o Nie mam za wiele syfow do trzymania w piwnicy, ale roweru (mimo ze stary) wole nie :D

A nie możesz wstawić lepszych zamków do piwnicy? Bo taką małą kłódeczkę to w chwilę można przepiłować.

Nie moge, bo musialabym wymienic nie tylko zamki, ale tez drzwi i sciany. Drzwi sa drewniane, a klodka na takim wystajacym kolku i zawsze sa przepilowywane te klodki albo kolki. Teraz widze, ze sasiad wymienil sobie zamek na taki, ktory ciezko przepilowac, to mu drzwi porabali

Gość nie pozwlic
w takim razie zapomnij, ze masz piwnice. Coz skoro i tak nie mozna tam trzymac rzeczy Ci potrzenych to lepiej w ogole nie korzystac.

Drzwi się wzmacnia, np. blachą, którą wystarczy przybić. Moi sąsiedzi też założyli sobie takie kłódki i włamywacze odpuścili. Zgłaszaliście włamania na policję? My zgłosiliśmy i po 3 włamaniu policja wreszcie go złapała - na gorącym uczynku, siedział u kogoś w piwnicy :D Aha, ubezpiecz mieszkanie, w ubezpieczeniu jest ubezpieczenie piwnicy. Parę groszy, ale zawsze to coś ;)

I pogadaj z sąsiadami, przecież ktoś musiał słyszeć, że w nocy ktoś coś rąbie w piwnicy (drzwi). Albo wywieś kartki, żeby zamykali główne drzwi od piwnicy na noc.

Gość ..........................,.,.
najlepiej jakieś słoiczki:) ogóreczki, papryczki, pomidorki, dżemiki manimi mniami, a na dole gdzieś pod półką ze słoiczkami butlę z wisniami i winko sobie pędź :D

Mam gadac z sasiadami ktorych jest 300? awykonalne ;-) Nie, nikt nie widzial, nikt nie slyszal, nikt nie wie :D Takie drzwi z blachy to troche za duzy wydatek, a jak mowilam musialabym wtedy jeszcze sciany wymienic, bo sa z cegly ktora latwo ukruszyc. Taaa... panowie zule wypija winko i zagryza ogoreczkami :D

Więc napisz ogłoszenie i wywieś na klatce. Coś w rodzaju "sąsiedzi, zamykajcie piwnicę na klucz, chyba, że chcecie mieć ją obrobioną" Chyba, że chcesz zainwestować w kamerkę ;)

Nie chce w nic inwestowac, a wiem, ze zawsze sie znajdzie sasiad ktory zapomni o zamknieciu piwnicy. Mozliwe tez ze ktorys sasiad sie wlamuje... Pytanie, czy mozna jakos wykorzystac to pomieszczenie nic tam nie przynoszac na stale. Na razie przyszlo mi tylko do glowy ze moglabym tam robic bizuterie jak sobie w koncu kupie palnik.

Możesz wystawić stare meble czy ubrania, które nie wiesz czy będziesz nosiła. Choinki nie radzę wynosić, bo sąsiadowi zginęła :)

Ano, meble sa, raczej nikt ich nie skradnie, bo ciezkie :) szafeczke ledwo 3 chlopa wstawilo :P Ubrania - tez o tym myslalam, ale w koncu te ktorych nie nosze sprzedaje albo oddaje, a jak sie nie nadaja, to wywalam :D

Ksiazki sprzedalaje, a co sie nie sprzeda, to mam nr goscia, ktory je zbiera... Notatki wywalilam, bo nikt sie laskawie nie pofatygowal do mnie po 8 kartonow notatek i kserowek... Mysle, ze to moze byc tylko jakas dzialalnosc, ale jaka? Zepolu muzycznego nie mam :P

Działalność w piwnicy? Pisałaś o biżuterii, ale jeśli ktoś się dowie, to też Ci to zwiną.

Gość marian z piwkiem
jedyna działalność w takiej piwnicy to bimbrownictwo ale wysokie zagrożenie włamaniem niestety także wyklucza to piękne i tradycyjne przedsięwzięcie

Chodzi mi o to, ze tam moglabym robic rzeczy ktorych nie moge robic w domu, tj. ta bizuteria wymaga lutowania. Oczywiscie nie zostawie w piwnicy ani jej ani sprzetu. Mozna tez zrobic sobie miejsce do robienia zdjec. Zastanawiam sie jakie jeszcze pomysly macie

Gość gość
Zrób ładne oświetlenie, wstaw łóżko i sprowadzaj sobie facetów. Dorobisz sobie.

Gość gość
Wynajmij studentom :D

Gość gość
a ja mam szczura w swojej piwnicy i nie boje się tam wejść nażarł się trutki i pewnie tak zdechł,śmierdzi strasznie,nie wejdę