Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość djdjjdjdjdj

Pierwszy raz u ginekologa

Polecane posty

Gość djdjjdjdjdj

mam 17 lat , niedługo ide pierwszy raz do ginegokola z mamą. idziemy poniewaz mama podejrzewa ze mam cos nie tak z hormonami, od 5 lat piersi w ogole mi nie rosna. ale mam inne pytanie. czy w takiej sprawie lekarz moze mnie badac ? nie jestem juz dziewica i nie chce zeby mama sie o tym dowiedziala.

zapewne przeprowadzi takie badanie, ale masz skonczone 15 lat wiec do gabinetu możesz wejść sama, bez mamy

Gość djdjjdjdjdj
a jak wyglada takie badanie?

lekarz pewnie zbada cie najpierw palcami, czyli włozy palce do pochwy i ponaciska na brzuch, potem wziernikiem, moze tez zrobic usg, przynajmniej moje wizyty tak wygladaja a skoro masz podejzenie problemów hormonalnych to pewnie tez dostaniesz skierowanie na badania krwi

Gość aguśka;)
Przychodzisz do gabinetu na pierwszą wizytę polecam żebyś poszła do kobiety, będziesz mniej skrępowana chociaż teraz w większości gabinetów dają ci tzw spódniczke ginekologiczną żebyś nie była całkiem naga. Opowiadasz pani doktor co ci dolega ona każe ci się rozebrać , siadasz na specjalnym fotelu rozchylasz nogi na pewno Lekarz pobierze cytologie , gdy ja byłam na pierwszym badaniu lekarz nie pytał mnie czy jestem czy nie jestem dziewicą , błona dziewicza może się przerwać w różnych sytuacjach nie musi dochodzić do stosunku, jesli ktoś ma cieniutką błonkę może się ona przerwać nawet podczas robienia szpagatu. Nie wiem jak będzie w twojej sytuacji , zdajesz sobie sprawe że osoba która odbyła z tobą stosunek popełniła przestępstwo? jesteś jeszcze za młoda na współżycie

współżycie jest przestępstwem jeśli ma sie poniżej 15 lat, a nie 18

Gość djdjjdjdjdj
z tego co wiem , wspolzyc mozna od 15 roku zycia.

od 16-ego ale jakby "rocznikowo" bo tak naprawdę dzień po 15stych urodzinach już współżycie nie jest przestępstwem