JellyBelly 0 Napisano Sierpień 29, 2011 pyszny polski chrupiacy chleb pasztet oscypki zurek tarog kielbaski piwo laysy sledziki ogorki kiszone bigos pierogi i na wiele wiele innych mam smaka, a nie mam do nich dostepu :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JellyBelly 0 Napisano Sierpień 29, 2011 widze, ze sama usycham z tesknoty za polskimi przysmakami... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szzz Napisano Sierpień 29, 2011 ja je mam na codzien...ale gdzie ty jestes ze piwa i laysów nie ma? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jak dla mnie to.... Napisano Sierpień 29, 2011 sie przerpowadz do londynu i bedziesz tam wsyzstko miec.a lasy to nawet w asdzie i tesco mozna kupic; ogorki ,twarog, sledzie,itp. tez Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to wszystko mozna kupic Napisano Sierpień 29, 2011 moze poza twarogiem i oscypkami w tutejszych supermarketach, pyszny chrupiacy chleb w asdzie,m&S,Co-op. Bigos i pierogi - mozna samemu latwo przyrzadzic a od biedy kupic w tesco gnocchi-czyli kopytka i do nich pieczone zeberka (kupione iu rzeznika) z miodem i czerwona kapusta z lidla - pycha :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Quis leget haec? 0 Napisano Sierpień 29, 2011 to gdzie ty mieszkasz- na bezludnej wyspie :P ????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to wszystko mozna kupic Napisano Sierpień 29, 2011 pyszny pasztet jest w Co-op i aldim, w tesco tez tego zatrzesienie, kielbaski mozna kupic w lidlu,tesco,aldim, w tesco na garmazerce jest poledwica sopocka na wage... I dodam ze mieszkam na odludziu gdzie najblizszy polski sklep jest jakies 50 mil stad :) Wszystko mozna kupic a chleb jest o wiele smaczniejszy od tego z polskiego sklepu, tylko ze nie mowie o tostowym a zytnim specjalnym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ciasteczko26 0 Napisano Sierpień 29, 2011 ja mieszkam w uk i wszystkie pysznosci mam na codzien :) Trzeba tylko wiedziec gdzie sie zaopatrywac :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moze autorka nie jest z uk Napisano Sierpień 29, 2011 :O nie wszedzie jest tyle polskich skLepow co w uk, chociaz w kazdym kraju jest pelno Polakow :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to wszystko mozna kupic Napisano Sierpień 29, 2011 ale ja w ogole nie mam tutaj polskiego sklepu - potrawy przyrzadzam z miejscowych produktow :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie wszystko da sie Napisano Sierpień 29, 2011 przyrzadzic z miejscowych produktow. W UK np: nie ma bialego sera, takiego jak nasz polski. Mozna go kupic jedynie w polskim sklepie. Aby zrobic zur tez potrzebny jest zakwas a do tego odpowiednie ciemne pieczywo - polskie. Itd.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to wszystko mozna kupic Napisano Sierpień 29, 2011 twarogu, owszem, nie kupisz,ale zur - maka zytnia razowa tutaj jest i z niej mozna upiec wspanialy "czarny" zytni chleb - nawet ten z polskiej Almy na wage sie przy nim chowa :) Maka zytnia, kromka takiego razowego chleba, czosnek i...zakwas na zur gotowy :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to wszystko mozna kupic Napisano Sierpień 29, 2011 ale rowniez nie wiemy gdzie mieszka autorka, byc moze w innym kraju niz UK. Co do Laysow to ja tutaj uwielbiam czipsy Kettle, drozsze nieco ale jakie pyszne, dla oszczednych polecam Walkers :) Sledziki w aldim i lidlu - czy to rolmopsy czy to w sosie jogurtowym, mniam :P Polskie pierogi widzialam ostatnio w Lidlu po 99p za paczke 500g, mozna tez samemu dojsc do wprawy w lepieniu pierogow. barszcz czerwony-zakwas robie sama i 3 sloje mam na caly rok, na wigilie z uszkami czy krokietami z grzybami i kapusta wlasnej roboty jak znalazl. Grzby tez sa w m&s czy tesco i zdecydowanie lepszej jakosci niz polskie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JellyBelly 0 Napisano Sierpień 30, 2011 Dzieki Bogu nie mieszkam na Wyspach :-O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Sierpień 30, 2011 gdybysm mieszkala na wyspach to przynajmniej nie tesknilabys za polskim jedzeniem :) moj polski sklep oddalony jest od mojego domu o 15 mil, wchodze na internet, wybieram produkty i za kilka godzin mam je dostarczone wszystkie do domu. dzisiaj bede robila smazony ser z kminkiem z twarogu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a gdzie mieszkasz Napisano Sierpień 30, 2011 ze "dzieki Bogu nie na wyspach" :D:D:D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chwilowa emigracja.. Napisano Sierpień 30, 2011 Ja mieszkam w Holandii i najbardzij mi brakuje polskich wedlin (zwlaszcza jakies dobrej kielbaski), chleba, twarogu i prince polo ;) tutaj sklepy polskie sa mega gowniane, wiec nawet do nich nie chodze. bylam raz , kupilam pierogi i wszystkie wyladowaly w smietniku.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Quis leget haec? 0 Napisano Sierpień 30, 2011 chwilowa emigracja. pierogi robie sama. dobrze ze twarog bez problemu moge kupic. planuje zrobic w piatek. zapraszam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Wszystko mozna Napisano Sierpień 30, 2011 Sobie zrobić :) ser, kiszone ogórki, zur itp Ja nawet chleb sobie pieke i kiełbasę robię . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość no coz, mozna fakt Napisano Sierpień 30, 2011 ale mnie by sie nie chcialo. Szkoda mi na to czasu i mojego zycia. Wole kupic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nueve 0 Napisano Sierpień 31, 2011 Jell, zla kobieto, znow mi przypomnialas o polskim jedzeniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chwilowa emigracja... Napisano Sierpień 31, 2011 a gdzie kupujesz twarog w NL? ale w sumie nie chce mi sie jechac specjalnie gdzie po ser. bezsensu... a pierogi tez robie sama, ale za czesto nie chce mi sie robic. wolalabym kupic jakies dobre. poza tym codziennie jetem poza domem min. 10godz, wiec nie mam zamiaru stac ciagle przy garach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aderkbn Napisano Wrzesień 23, 2011 oscypki.... mniam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Wrzesień 23, 2011 nigdy nie probowalam nawet oscypka.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Alice Prin Napisano Wrzesień 26, 2011 twaróg można sobie wyprodukować w domu ;) łatwo i szybko, w necie jest pełno przepisów :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
prawdazawszeciezaboli_24 0 Napisano Wrzesień 26, 2011 wszystko jest dostepne w sklepach . ale skoro nie mieszkasz tam gdzie sa polskie sklepy to wspolczuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ninkajj Napisano Wrzesień 21, 2015 Jeśli chodzi o restauracje Bydgoszcz ma wiele do zaoferowania. Mieszkam tu i często chodzę do http://www.karczmamlynska.com.pl/ jedzenie jest pyszne, polskie i takie jak u mamy. Ja już mamy nie mam i chodzę tam, aby dobrze zjeść bo sama nie umiem gotować. Coś wspaniałego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
i feel you 0 Napisano Wrzesień 21, 2015 ale sie komus nudzi :D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 28, 2017 mniam mniam, w uk nie maja takich przysmakow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach