Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sosenkaaaa-29

Czy o miłość warto walczyć gdy jest jeszcze ktoś inny.

Polecane posty

Gość sosenkaaaa-29

Poznaliśmy się kiedyś w pracy. Byliśmy znajomymi, ale był okres że coś iskrzyło. Ja nie byłam tam na stałe,to była przygoda i jakieś ważne doświadczenie zawodowe. On ma jakaś koleżankę, poznał ją w tym czasie jak my byliśmy już znajomymi. Zorientowałam się, że czuje coś więcej, no ale była ona...On też się zorientował, że czuje coś więcej... Powiedział, że nie wie co z tą jego znajomością będzie, miał wtedy inne problemy rodzinne, zawodowe... Wkrótce pojawiła się okazja by wyjechać na jakiś czas w celach zawodowych, wcześniej niż planowałam. Wyjechałam. Wtedy to była dobra decyzja, bo bolało mnie to... Wiem że im się nie układa od jakiegoś czasu -panna miewa humory, wścieka się, jak on powie coś nie tak, jest cholernie zazdrosna, egoistyczna i rozkapryszona. Od dwóchtygodni on coraz częsciej pisze do mnie, dzwoni. Sam inicjuje te kontakty i o niej nie mówi nic. Wcześniej też kontakt był ale jak było coś konkretnego, no i rzadziej,jak z innymi kolegami. Teraz coraz częściej dostaje sms z pytaniem co słychać, jak mi minął weekend itp. Bardzo troszczy się o moje zdrowie, bo czekam na ważne wyniki badań. Od października wracam do miasta gdzie mieszkam i gdzie jest On. Powiedzice mi jak zawalczyć o coś więcej. Wtedy pół roku temu myślałam,że tu zauroczenie, teraz wiem, że kocham.

Gość Endorfins35
Nie zastanawialj sie , zawsze warto sprobowac. Nie masz nic do stracenia.Powodzenia.

Gość może i warto zawalczyć
... ale moim zdaniem powinnaś jasno postawić sprawę - jeśli on z nią jest, to nie powinien zawracać Tobie głowy. To, że im się nie układa nie powinno tak naprawdę mieć znaczenia dla Ciebie - powinno być ważne, że są razem. Oczywiście nie mówię, że powinnaś odpuścić, bo przecież wszystko jest możliwe, ale uważam, że powinnaś z nim pogadać wprost i zapytać o co chodzi. Żeby się nagle nie okazało, że gość gra na dwa fronty...

Gość sosenkaaaa-29
Mam jeszcze troche czasu by to przemyśleć...Od mojego wyjazdu kontakt mieliśmy czasem, ale na zasadzie np. mam prośbę przyślij mi materiały z jakiegoś tam szkolenia itp... Teraz to wyraźniej kontakty przyjacielskie, on je inicjuje, oferuje konkretną pomoc. O tamtej coś mówił wcześniej, nigdy nie mówił dziewczyna, kobieta, ale moja koleżanka/znajoma, a teraz już nie. Pewnie będzie czekała nas poważna rozmowa... tak żeby mieć jasną sytuację.