Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uyioo97

Ile ubezpieczenia ac+oc płaci młody kierowca?

Polecane posty

Gość uyioo97
w link 4, pakiet oc+ac od 3200 do 5200

NW jest od nieszczesliwych wypadkow i akurat to koszyuje kilkadziesiat zlotych , najwiecej pochlania kasy AC ......A ta corsa ile ma lat ?

Gość uyioo97
też 5 .. w sumie to ,że przy kradzieży wypłacą 2000zł mniej to nie taka tragedia.. jaką część wartości auto wypłacaja?

Wiadomo , ze jak przyjdzie co do czego to chca jak najmniej , ale generalnie troche mniej niz cena rynkowa , no chyba ze ubezpieczysz w firmie "krzak" to wyplaca wtedy 1000zl ;) Zreszta w umowie pisze na ile samochod jest ubezpieczony :)

Gość martyy55
Moim zdaniem warto skorzystać z oferty doradztwa ubezpieczeniowego, którą znajdziesz na stronie pod adresem marketubezpieczen.eu. Bez problemu odszukasz tam placówkę zlokalizowaną w Krakowie a zatrudniony w niej fachowiec pomorze wybrać ci najkorzystniejszy wariant ubezpieczenia z oferty niemalże wszystkich towarzystw ubezpieczeniowych.

Jeśli znajdziesz dobrą ofertę to nie zapłacisz dużo. Poszukaj na jakichś porównywarkach, rankomacie itp.

Gość derss
Nie zazdroszczę młodym kierowcą którzy dzisiaj chcą OC wykupić. Tanio nie ma. Ewentualnie można spróbować przez porównywarkę np. http://ubezpieczamy-auto.pl ale też nie wróżę jakiś rewelacji. Ogólnie młodzi kierowcy z zasady są traktowani jako potencjalni sprawcy wypadków. No chyba że się znajdzie ubezpieczyciela który właśnie specjalizuje się w polisach dla młodych, z tego co wiem to są tacy – warto poszukać.

Gość garttt
Porównywarka na stronie http://kalkulator-oc-ac.auto.pl jest w porządku. Szybko dosyłają stawki od firm, nie trzeba długo czekać na jakikolwiek odzew jak to bywa w innych takich internetowych kalkulatorach. Jak szukałem parę tygodni temu nowej polisy to właśnie tutaj znalazłem całkiem okej warunki. Średnio 20 procent mniej teraz płacę niż u poprzedniego ubezpieczyciela, także oszczędność jakaś jest.

Gość gość
Sprawdź sobie różne porównywarki im więcej ofert przefiltrujesz tym większa szansa wyłowić coś przystępnego cenowo. Ja mam sprawdzoną stronę http://kalkulator-oc-ac.auto.pl, szybko dostałem tutaj informację o składkach u różnych firm właśnie pode mnie i moje auto.

Gość gość
Ogólnie teraz właściciele aut nie mają taniego życia, OC poszybowało do góry także tym bardziej drobiazgowo trzeba firmy sprawdzać, żeby nie przepłacać dodatkowo. Mi się przydała miesiąc temu strona rankomat.pl, szybko dostałem feedback odnośnie stawek w kilkudziesięciu ubezpieczalniach i dobrałem sobie tę najtańszą.

Gość gość
Nie ma lekko z OC, wszędzie trzeba swoje zapłacić. Ja bym doradzał na pewno kalkulatory internetowe i porównywarki takie jak serwis http://najtaniejuagenta.pl przykładowo. Z poziomu jednej strony masz dostęp do całej oferty także można już sobie coś tańszego zawsze dobrać.

ZA wysokie OC/ AC? Nie przepłacaj! Znajdź ubezpieczenie tańsze nawet o 517 zł. Wybrane ubezpieczenie będziesz mógł od razu kupić online lub u agenta. ---> www.ofertanaauto.pl ---> www.ofertanaauto.pl ---> www.ofertanaauto.pl

Gość gość
Różnie. Na mojeauto.pl mają chyba artykuły na ten temat

Gość gość
Ja bym odradzał kupowanie ubezpieczenia – bo ktoś kogoś podpowiadał albo doradzał. Lepiej sobie samemu sprawdzić stawki a nie bazować na jakiś załyszanych opiniach. Mi dobrze się obliczało składki przez stronę https://kalkulator-oc-ac.auto.pl/. Można było za jednym zapachem wyliczyć sobie OC/AC w kilkudziesięciu miejscach.

Gość merlusz

Ja się teraz zastanawiam, a właściwie to mam problem, gdzie ubezpieczyć auto... Nazbierałem wreszcie pieniądze, byłem w Niemczech z wujkiem po samochód, przywieźliśmy auto z 2006 roku i teraz pytanie gdzie to ubezpieczyć żeby nie zapłacić kilku tysięcy? Marka tzw. premium bo audi

Gość Klarysa

@merlusz a patrzyłeś na ofertę od YouCanDrive ? Ja ich niedawno 'odkryłam' i muszę przyznać , że mają dużo niższe ceny niż konkurencja.

Dnia 19.04.2019 o 09:19, Gość merlusz napisał:

Ja się teraz zastanawiam, a właściwie to mam problem, gdzie ubezpieczyć auto... Nazbierałem wreszcie pieniądze, byłem w Niemczech z wujkiem po samochód, przywieźliśmy auto z 2006 roku i teraz pytanie gdzie to ubezpieczyć żeby nie zapłacić kilku tysięcy? Marka tzw. premium bo audi

Z tym to zawsze jest problem gdzie ubezpieczyć samochód i żeby nie wydać fortuny...

18 godzin temu, Gość Klarysa napisał:

@merlusz a patrzyłeś na ofertę od YouCanDrive ? Ja ich niedawno 'odkryłam' i muszę przyznać , że mają dużo niższe ceny niż konkurencja.

Szczerze mówiąc pierwsze słyszę o nich, ale zastanawiam się czy dla młodych kierowców też mają atrakcyjne oferty ?

Gość kirra
Dnia 20.04.2019 o 15:11, zołza10 napisał:

Z tym to zawsze jest problem gdzie ubezpieczyć samochód i żeby nie wydać fortuny...

Szczerze mówiąc pierwsze słyszę o nich, ale zastanawiam się czy dla młodych kierowców też mają atrakcyjne oferty ?

@zołza bo z młodych kierowców strasznie zdzierają pieniądze, tak jakby tylko oni zasuwali po drogach i powodowali wypadki...

@zołza w YouCanDrive można zapłacić kilka stówek mniej, mają swój kalkulator, więc możesz sobie dokładnie policzyć

Gość DAJANARA
Dnia 23.04.2019 o 09:30, Gość kirra napisał:

@zołza bo z młodych kierowców strasznie zdzierają pieniądze, tak jakby tylko oni zasuwali po drogach i powodowali wypadki...

@zołza w YouCanDrive można zapłacić kilka stówek mniej, mają swój kalkulator, więc możesz sobie dokładnie policzyć

Niestety niektórzy tak robią, a potem wrzuca się wszystkich do jednego worka.

@kirra z tego, co wyliczyłam, wychodzi mi o 600 zł mniej!

Gość gosc
Dnia 29.08.2011 o 21:56, Gość uyioo97 napisał:

wiem, ale lepiej z ac... jest tu ktoś kto nie ma ac? wątpię

Ja nie mam AC, ale jezdze zgodnie z przepisami wiec ryzyko spowodowania wypadku z mojej winy mniejsze.

OC jest obliczane na podstawie wielu czynnikow, od miejscowosci, od tego ile kierowca ma lat, jak dlugo prawo jazdy, pojemnosci silnika itp itd, OC jezeli masz ok. 20 lat a auto 1600 cm, moze wyjsc powyzej 2,5 tys zlotych.

AC nie jest obowiazkowe chroni cie tylko jezeli masz stluczke albo jak ukradna ci auto i to tyle, uwarunkowane czesto o twoj stan fizyczny w dniu zdarzenia np. czy nie byles po spozyciu, AC jest obliczane na podstawie wartosci samochodu i gdzie parkujesz np na ulicy czy w garazu.

Gość Karolson
Dnia 4.05.2019 o 17:13, Gość gosc napisał:

Ja nie mam AC, ale jezdze zgodnie z przepisami wiec ryzyko spowodowania wypadku z mojej winy mniejsze.

OC jest obliczane na podstawie wielu czynnikow, od miejscowosci, od tego ile kierowca ma lat, jak dlugo prawo jazdy, pojemnosci silnika itp itd, OC jezeli masz ok. 20 lat a auto 1600 cm, moze wyjsc powyzej 2,5 tys zlotych.

AC nie jest obowiazkowe chroni cie tylko jezeli masz stluczke albo jak ukradna ci auto i to tyle, uwarunkowane czesto o twoj stan fizyczny w dniu zdarzenia np. czy nie byles po spozyciu, AC jest obliczane na podstawie wartosci samochodu i gdzie parkujesz np na ulicy czy w garazu.

Dlatego niestety wiele młodych osób rezygnuje z AC, a jest to jednak przydatne ubezpieczenie niezależnie od wieku i doświadczenia kierowcy. Poczytałem trochę o wspominnanym tutaj Youcandrive i oni dla przykładu zaoferowali coś na zasadzie małego AC. Tylklo ciekaw jestem jaka jest różnica kwotowa pomiędzy normalnym AC a tym małym

Dnia 4.05.2019 o 13:41, Gość DAJANARA napisał:

@kirra z tego, co wyliczyłam, wychodzi mi o 600 zł mniej!

Jakim cudem obniżyłaś ubezpieczenie o 600zł? Musiałaś chyba z jakiegos pakietu po prostu zrezygnować bo takie skoki wydają mi sie aż nieprawdopodobne

Gość Tejst
20 godzin temu, Gość Karolson napisał:

Dlatego niestety wiele młodych osób rezygnuje z AC, a jest to jednak przydatne ubezpieczenie niezależnie od wieku i doświadczenia kierowcy. Poczytałem trochę o wspominnanym tutaj Youcandrive i oni dla przykładu zaoferowali coś na zasadzie małego AC. Tylklo ciekaw jestem jaka jest różnica kwotowa pomiędzy normalnym AC a tym małym

Jakim cudem obniżyłaś ubezpieczenie o 600zł? Musiałaś chyba z jakiegos pakietu po prostu zrezygnować bo takie skoki wydają mi sie aż nieprawdopodobne

Na czym polega to małe AC?

@Karolson A może po prostu u nich nie patrzy się aż tak na wiek kierowcy? Najwidoczniej nie wszędzie ceny muszą być aż tak kolosalne.

Gość Klarysa

@karlson a co myślisz o dodatkowym ubezpieczeniu opon i szyb ? Myślisz , że warto to wykupić ?

@tejst na to wychodzi 🙂 Może nie tyle co nie patrzą na wiek, co bardziej przychylnie patrzą na młodych i dają im szansę na posiadanie solidnego ubezpieczenia , nie za cenę z kosmosu.Brawo!

Gość jojo
Dnia 10.05.2019 o 14:07, Gość Klarysa napisał:

@karlson a co myślisz o dodatkowym ubezpieczeniu opon i szyb ? Myślisz , że warto to wykupić ?

Jasne, że warto. Koszt takiego ubezpieczenia jest mały w porównaniu np do wymiany szyby czołowej. Ostatnio znajomy wymieniał w średniej klasy samochodzie i zapłacił 1500 zł.. Nie mamy czystych ulic i zawsze może coś odprysnąć od koła.

Dnia 10.05.2019 o 13:28, Gość Tejst napisał:

Na czym polega to małe AC?

To zależy od firmy i tego co obejmuje. Przykładowo małe ac może obejmować szyby opony. Albo obejmuję pomoc w naprawie szkody z ac za naszą dopłata - wszystko jest sprecyzowane w umowie i zalezne od firmy

Gość robi
Dnia 14.05.2019 o 11:47, Gość jojo napisał:

Jasne, że warto. Koszt takiego ubezpieczenia jest mały w porównaniu np do wymiany szyby czołowej. Ostatnio znajomy wymieniał w średniej klasy samochodzie i zapłacił 1500 zł.. Nie mamy czystych ulic i zawsze może coś odprysnąć od koła.

To zależy od firmy i tego co obejmuje. Przykładowo małe ac może obejmować szyby opony. Albo obejmuję pomoc w naprawie szkody z ac za naszą dopłata - wszystko jest sprecyzowane w umowie i zalezne od firmy

@jojo to faktycznie... A czy takie dodatkowe ubezpieczenie nie kosztuje fortuny?

@jojo wiesz może czy można gdzieś przeczytać taką umowę online?

Gość sajan
19 godzin temu, Gość robi napisał:

@jojo to faktycznie... A czy takie dodatkowe ubezpieczenie nie kosztuje fortuny?

fortuna to złe określenie. Każdy może to inaczej zinterpretować. Nie jest to darmowe ubezpieczenie ale zaufaj, opłaca się. Szybki przykład - Asistans mojego taty w innej firmie kosztuje 250 zł rocznie, a te pieniądze to koszt ściągnięcia samochodu do mechanika za pomocą lawety. Ostatnio zapłaciłem 300 zł za transport samochodu w nocy 20 km. Wychodzi na to, że warto.

19 godzin temu, Gość robi napisał:

@jojo wiesz może czy można gdzieś przeczytać taką umowę online?

na stronie ubezpieczyciela ;)

Ja w swoim mini ac mam ochrone w najgorszym scenariuszu - przy kradzieży i szkodzie całkowitej.

Gość Monia

A czy miał ktoś z Was jakąś stłuczkę / szkodę i jest ubezpieczony w You Can Drive? Jestem ciekawa jak wygląda ich reakcja i pomoc w razie gdy dojdzie do wypadku ?

Gość Monia

A czy miał ktoś z Was jakąś stłuczkę / szkodę i jest ubezpieczony w You Can Drive? Jestem ciekawa jak wygląda ich reakcja i pomoc w razie gdy dojdzie do wypadku ?

Gość alek
Dnia 16.05.2019 o 11:00, Gość sajan napisał:

fortuna to złe określenie. Każdy może to inaczej zinterpretować. Nie jest to darmowe ubezpieczenie ale zaufaj, opłaca się. Szybki przykład - Asistans mojego taty w innej firmie kosztuje 250 zł rocznie, a te pieniądze to koszt ściągnięcia samochodu do mechanika za pomocą lawety. Ostatnio zapłaciłem 300 zł za transport samochodu w nocy 20 km. Wychodzi na to, że warto.

na stronie ubezpieczyciela 😉

Ja w swoim mini ac mam ochrone w najgorszym scenariuszu - przy kradzieży i szkodzie całkowitej.

Te miniAC jest całkiem spoko. Sam się zastanawiam nad nim, Czytałem OWU i sporo rzeczy się w nie łapie.

Dnia 16.05.2019 o 17:19, Gość Monia napisał:

Ja miałem wcześniej ubezpieczenia w Ergo Hestii i przy szkodzie była rzetelna rozprawa. Szybko bez owijania i problemów, więc myśle,że w  YCD też jest optymalnie