Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile zarabiac

ile bym musiala zarabiac zeby bylo mnie stac na samochod?

Polecane posty

Gość ile zarabiac

na razie co oplacam to tylko pokoj 500zl i wyzywienie plus wlasne wydatki typu kosmetyki, autko to mam na mysli jakies tico czy cos, dzienie bym przemierzala okolo 30km ile bym musiala zarabiac na reke zeby byloby mnie stac na to wszystko?

Gość ile zarabiac
up

Musisz policzyc koszty ubezpieczenia , czasem jakies czesci albo wymiana oleju.Liczac ze samochod bedzie mial lypygy ;) to takie autko nawet jakby spalilo 10 litrow gazu na sto (co jest malo prawdopodobne , na bank mniej ) to koszt 100km kosztowal by Cie 24 zl

Gość ile zarabiac
dzieki za odp:-)z tego co wiem to czesci do takiego samochodu sa tanie, a ubezpieczenie i przeglad robi sie raz na rok, sama zarabiam 1500zl na reke z tego 500zl oplaty, jakies 300-400zl jedzenie i 100zl wlasne wydatki i tak wlasnie sie zastanawiam czy byloby mnie stac na samochod, bo mam troche dosc jezdzenia tymi autobusami bo czesto koncze prace o 22 i godzine musze czekac na autobus,praktycznie nawet nie wiem o ktorej bym konczyla to i tak musze czekac godzine na autobus, aha i mialam jeszcze bilet miesieczy 100zl ale teraz by to odeszlo;)

Liczac ze mialabys na taki samochod miesiecznie 500zl to 240zl by szlo na paliwo (liczac , ze robilabys 1000km na miesiac) Pozostaje jeszcze 260zl , czyli na OC i czesci ewentualne na pewno by starczylo (nie liczac powaznych napraw) Poza tym nie co miesiac sie doklada cos do samochodu , tylko co jakis czas ;)

Gość ile zarabiac
dzieki:-) musze to sobie jeszcze raz przemyslec i przekalkulowac a tak w ogole to 4000zl mam oszczedzone wiec mysle ze na samochod i oplaty by wystarczylo bo te tico nie sa drogie;)

Tutaj znalazlem pierwsze z brzegu tico z gazem http://otomoto.pl/daewoo-tico-z-lpg-polecam-C20334883.html za 2,5 zl Takze za 3 tysiace spokojnie jakies znajdziesz :) Przerejestrowanie kolo 300zl + OC (zalezy ile masz lat i prawko staz , no chyba ze na kogos bierzesz autko ) Czasami jest tak , ze OC przechodzi na kupujacego jesli jest jeszcze wazne , ja tak mialem na prawie caly rok od poprzedniego wlasciciela :)

Gość ile zarabiac
prawko mam rok, tylko wlasnie te znizki nie za bardzo mam na kogo wziac, od niedawna mieszkam w nowym miescie, moj tata juz 7lat nie prowadzil samochodu a i tak go nie ma, moj brat(instruktor nauki jazdy) mieszka daleko ale watpie ze da mi swoje znizki, dla mojego drugiego brata tez nie dal znizek, bo jak mowi za duzo doswiadczyl i zobaczyl wiec dla swiezakow nie da:D

Gość ile zarabiac
a lat 21;)

Aha , czyli na pewno beda zwyzki niestety , ale mysle , ze te 700zl na pierwsza rate (pol roku) by starczylo , poniewaz pojemnosc jest mala ;)

Gość ile zarabiac
no drogie te ubezpieczenie dla mlodych, ale z drugiej strony to nie dziwie sie.. dzieki jeszcze raz za odpowiedzi przynajmniej jedna osoba mi odpowiedziala na tym forum:-)

Nie ma za co ;) Jakbys miala jakies pytania to napisz na topie "Milosnicy BMW....." Pozdrawiam ;)

Gość ile zarabiac
ok, rowniez pozdrawiam:-)

Gość mental cut
ubezpieczenie samochodu jest obowiązkowe?