Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szanujcie kobiety w ciąży

szanujcie kobiety w ciąży - przepuszczajcie w kolejkach, pozwólcie usiąść na krz

Polecane posty

Gość szanujcie kobiety w ciąży

Szanujcie kobiety w ciąży - przepuszczajcie w kolejkach, pozwólcie usiąść na krzesełku, puszczajcie na siedzenie w autobusie czy tramwaju, trolejbusie... W banku, sklepie czy urzędzie. To nie jest choroba, ale nie jest łatwo. Pomagajcie też mamom z wózkami. Ja szanuję moją mamę, sama jest matką, więc pomagam każdej matce. Tobie głowa z korony nie spadnie, a kobieta w ciąży może zemdleć, a matka z wózkiem może nie pojechać tym autobusem, jeśli jej nie pomożesz.

Gość gruba od urodzenia
uważam, iz masz racje, ale w naszym społeczenstwie to nie przejsdzie i bedzie coraz gorzej Dzis każdy powie "chcialas dziecko to sie mecz". Dzisiaj nie ma szacunku do rodziny, matek, dzieci. Zobaczcie chocby na kafe ile kobiet pisze o dzieciach "bachory" a o matkach "wiadra".

ja ustepuje zawsze, ale czesto musze sie klocic z innymi osobami w kolejce aby ustapic tej kobiecie. i bardzo przykre jest to, ze najczesciej to ze starszymi osobami (mlodzi przewaznie sie zgadzaja), a to one powinny to najlepiej rozumiec

ogolnie szacunek nalezy sie kazdemu, starszemu, mlodemu, dziecku, kobiecie w ciazy itd wszystko zalezy od sytuacji kiedy to ktos moze potrzebowac pomocy, zwyklej uprzejmosci

ale tu nawet nie chodzi o szacunek tylko o to, ze im jest ciezko, bola nogi, a np w komunikacji miejskiej jest bezpieczniej jak bedzie siedziec

Gość będąc
w ciąży, tylko 2 razy zostałam przepuszczona w kolejce chcąc zapłacić za zakupy....nawet w kasach uprzywilejowanych-specjalnie oznaczonych. najgorsza dla mnie była sytuacja w Tesco- stałam z zakupami, przede mną 4 starsze osoby-średnia wieku 70lat, myślę sobie-a postoję mimo, że nie czułam się najlepiej - wiadomo jak jest pod koniec ciąży....ale te osoby trzymały po akumulatorze w ręce bo akurat na takie były promocje;) Nie takie słabe jak widać i mogły skorzystać z innej kasy a nie akurat z tej dla kobiet w ciąży i matek z dziećmi:) Na inwalidów też nie wyglądali.

Gość czarna anielica nie rozumiesz
ironii :D Więc się nie udzielaj :) Zgadzam się z autorką 🖐️

ja też się zgadzam z autorką tylko, że ja uważam, że trzeba pomóc KAŻDEJ osobie która tego potrzebuje. Taka samo jak kobiety w ciąży i kobiety z wózkiem na pomoc zasługują też kobiety z małymi dziećmi, facet ze złamaną nogą czy osoba starsza

Gość a bo to...
to kwestia wychowania - zacznij wychowywac swoje dziecko tak, zeby szanowało starszych, osoby kalekie i ciężarne, a nie bedzie potrzeby taki apeli na razie jednak ludzie do 30 nie nawykli do ustepowania komukolwiek w komunikacji miejskiej - podziekowac nalezy za to pokoleniu rodzicow 40 i 50 latkow :-)

właśnie dlatego napisałam, że szacunek należy się wszystkim, nigdy nie staję w kolejce dla uprzywilejowanych jeśli pani z wózkiem prosi mnie o pomoc z wniesieniem go do autobusu, nie uciekam a w miarę możliwości pomagam:) nie przechodzę obojętnie koło osoby leżącej na chodniku, przystanku a jeżeli ktoś wygląda słabo to bezwzględnie proponuję pomoc/ miejsce w autobusie, ewentualnie prosząc jeszcze o pomoc jakiegoś miłego pana:)