Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAJORCA*

PYTANIE O ALIMENTY

Polecane posty

Gość MAJORCA*

Moj byly maz placie na naszego 15-letniego syna po 380 zl miesiecznie.Sam podobno zarabia ok 2000.Nie ma innych dzieci choc jest w innym zwiazku.Na prosbe o pomoc przy zakupie ksiazek odparl ze moze mu kupic pare zeszytow... to chyba nie jest wporzadku...mam zamiar podac go o podwyzszenie alimentow..czy slusznie?

Gość heheheheikp
bardzo słusznie !!! 380 zł na 15 latka kpina !!! facet posiada wieksza mozliwosc zarobkowa . ja otrzymuje 650 zł na 16 latke plus co roku nowe podreczniki wszystkie , zas ja kupuje zeszyty i przybory

Gość heheheheikp
od stycznia chce podniesz alimenty na 800 zł plus podreczniki i kieszonkowe 100z ł

Gość MAJORCA*
moj maz mi nic extra nie daje na dziecko..tzn w zyciu zadnych podrecznikow,nawet wyjazd jakis wakacyjny ...mowi ze placi alimenty przeciez...:(

Bo tak się nauczył:)Niestety faceci tacy są, jak im nie powiesz, sami się nie domyślą

Gość składaj składaj
o tym, czy słusznie, to sąd ma zdecydować, ale myślę, że masz szansę. To oczywiście zależy również od sytuacji męża, której dobrze nie znamy.

Gość strona głowna
Wiekszosc facetów pozbywa sie problemu dzieci po rozwodzie do przelewu raz w miesiacu . Ja dostaje po podwyzce 750 zł na dziecko a ze mam ich dwoje to 1500 żł i zarzadałm w sadzie by co roku kupował cala wyprawke szkolna . Sedzia wyraził na to zgode . Dostaje spis podrecziknów i przywozi komplet . Jesli nie prosba to grozba .

Gość MAJORCA*
ja dzwpnilam do niego nie raz..i zawsze mi mowi ze on tez ma wydatki..a na temat alimentow zamiast niego gada ta jego partnerka..to tez mnie wkurza..on ja wystawia bo jest pyskata...ja dzwonilam i pytalam czy da mi polowe na ksiazki a on na to "moge mu kupic pare zeszytow"...kpina..no to musze isc do sadu...nie lubie tego ale coz

Gość strona głowna
Kochana ja tez dzwoniłam ale tylko jeden jedyny raz . I usłyszałam : inni wcale nie płaca alimentów , rozplanuj alimenty tak by starczyło na podreczniki . POzew do sądu i 200 zł miesicznie wiecej plus coroczny zakup podreczników . Mój eks tez miał doradczynie heh . W sadzie nie umiała do pieciu zliczyc . Nie czekaj tylko składaj pozew do sadu . na stronie grzybkowski - guzek masz wzory . powodzenia

Gość MAJORCA*
bardzo dziekuje...juz nie czekam tylko pisze:)

Gość MAJORCA*
najbardziej mnie martwi fakt ze jak dotad jestem z mezem w poprawnych stosunkach..jego nowa pania tez znam.syn rzadko ich odwiedza ale jakies kontakty sa.teraz jednak moj eks sie obrazi i calkiem oleje syna.

Gość MAJORCA*
druga sprawa...juz widze jak ona do mnie wydzwania z pretensjami...jak to oni nie maja lekko itp....to tez mnie martwi.